Srpanj 18, 2025, 17:54:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Easy Carbo i bilje  (Posjeta: 3664 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dombe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Easy Carbo i bilje
« u: Kolovoz 04, 2010, 23:12:43 poslijepodne »
Čuo sam da nekim biljkama šteti Easy Carbo.Da li je to istina i zbog čega se to događa?I još da pitam,ako dodajem CO2 da li uz njega smijem ili moram dodavati i Easy Carbo.Koji su uređaji za CO2 najbolji jer nebi radio ništa Diy da nebi napravio s*anja po kući,treba mi za akvarij od 75 litara.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Easy Carbo i bilje
« Odgovori #1 u: Kolovoz 05, 2010, 01:31:25 prijepodne »
Meni je Carbo prvi put od kad ga koristim sjebao kompletno monosolenium tenerum i samo se nadam da mi nije kvragu otisao Fissidens fontanus

napominjem da do sad nisam imo problema s njime, vjerovatno sam ga dozirao previse

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Kolovoz 05, 2010, 10:49:21 prijepodne »
 :kosa: moj fissidens!
mislio sam da je prestao rasti od vručina!

čitao sam da i na pogostemon helferi ne djeluje baš dobro
« Zadnja izmjena: Kolovoz 05, 2010, 11:30:51 prijepodne od Marko_Sp »

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #3 u: Kolovoz 05, 2010, 11:24:02 prijepodne »
Meni se par puta rogolist raspao nakon doziranja EC , isto tako i pogostemon..
Ali opet , ima puno akvarija koji koriste EC gdje te biljke uspjevaju bez problema tako da uopće ne mora bit stvar u tome.
Možda je stvar u predoziranju..
Trabalo bi to malo testirat..

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #4 u: Kolovoz 05, 2010, 11:57:29 prijepodne »
Drži se uputa s bočice i problema ne bi trebalo biti sa većinom akvarijskih biljaka. Pogostemon i ostalo nabrojano OK, ali ovo ostalo podnosi bez brige.
Ja dodajem nešto manju dozu od preporučene, bilje lijepo raste... a nikada mi ništa nije propalo zbog njega.
Ne treba pretjerivati, ni u čemu.
FILIP (Valpovo)

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Kolovoz 05, 2010, 12:09:00 poslijepodne »
Drži se uputa s bočice i problema ne bi trebalo biti sa većinom akvarijskih biljaka. Pogostemon i ostalo nabrojano OK, ali ovo ostalo podnosi bez brige.
Ja dodajem nešto manju dozu od preporučene, bilje lijepo raste... a nikada mi ništa nije propalo zbog njega.
Ne treba pretjerivati, ni u čemu.

potpisujem  :up:
kod mene je bilo tona raznog bilja i sve je lijepo raslo, ali doziranje je uvijek bilo na donjoj granici. ako funkcionira, čemu pretjerivati?
ovako su bili sretni svi - i ribe i bilje i ja. :)

Offline Dombe

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 05, 2010, 12:30:12 poslijepodne »
A baš sam mislio staviti pogostemon u akvarij :'(.Onda neću stavljati EC samo ću dodavati CO2,može odgovor na to pitanje? :)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #7 u: Kolovoz 05, 2010, 12:31:20 poslijepodne »
A baš sam mislio staviti pogostemon u akvarij :'(.Onda neću stavljati EC samo ću dodavati CO2,može odgovor na to pitanje? :)
Tu ti se ja ne razumijem. Znam da sam radio nekada DIY smjese... i da nikakvih problema nije bilo. Sada mi se to više ne mućka, pa s Feropolom, Profitom i EC-om imam super zdravo rastuće bilje :D
FILIP (Valpovo)

Offline marijofil

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Kolovoz 05, 2010, 14:57:54 poslijepodne »
ja imam i co2 i stavljam EC nikad nikakvih problema i imam i pogostemon

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #9 u: Kolovoz 05, 2010, 18:28:28 poslijepodne »
imao sam diy co2 i dodabao EC i pogostemonu ništa ali sam pretjero radi crne alge pa uništio L.aromaticu  :dead: :down:
sad imam bocu CO2 i taman ostao bez EC ali pogić idalje raste sa EC i bez ECa...
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #10 u: Kolovoz 05, 2010, 19:27:32 poslijepodne »
izgleda da je to kao što su već kolege rekle od slučaja do slučaja. tako sam pročitao da co2 i EC loše djeluju na  kozice i pojedino  bilje. iz osobnog iskustva ne mogu se složiti s tom tvrdnjom, bar ne  kod mene.
 u nano aq od nekih 15tak l, imam  od bilja cubu, anubias pettit,  fissidens fontanus( od kolege malky-ija),rotala wallichii,lilaeopsis brasiliensis,eleocharis parvulus i flame moss, od stanovnika crvene kozice, amano kozice i boraras brigittae - mosquito rasbora, dodajem co2 iz boce, dnevno 1 ml EC. 3x tjedno profito 1ml i svakodnevno dodajem po PPS sistemu makroelemente 1ml i crvene kozice se razmnožavaju, ribice plivaju ,a bilje napreduje bez  problema...tako da ne znam da li ima  baš nekog pravila u dodavanju EC i problema s biljem...a i kozicama..no još jednom napominjem da je to  situacija kod mene i moje osobno iskustvo..

Offline marijofil

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #11 u: Kolovoz 05, 2010, 20:22:00 poslijepodne »
izgleda da je to kao što su već kolege rekle od slučaja do slučaja. tako sam pročitao da co2 i EC loše djeluju na  kozice i pojedino  bilje. iz osobnog iskustva ne mogu se složiti s tom tvrdnjom, bar ne  kod mene.
 u nano aq od nekih 15tak l, imam  od bilja cubu, anubias pettit,  fissidens fontanus( od kolege malky-ija),rotala wallichii,lilaeopsis brasiliensis,eleocharis parvulus i flame moss, od stanovnika crvene kozice, amano kozice i boraras brigittae - mosquito rasbora, dodajem co2 iz boce, dnevno 1 ml EC. 3x tjedno profito 1ml i svakodnevno dodajem po PPS sistemu makroelemente 1ml i crvene kozice se razmnožavaju, ribice plivaju ,a bilje napreduje bez  problema...tako da ne znam da li ima  baš nekog pravila u dodavanju EC i problema s biljem...a i kozicama..no još jednom napominjem da je to  situacija kod mene i moje osobno iskustvo..
pa koliko sam shvatio ko god je imao problema je pretjerao sa dozom, pa večina stvari ima negativne učinke kad se pretjera, držati se preporučanih doza i nebi trebalo biti problema :up:

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #12 u: Kolovoz 05, 2010, 20:37:12 poslijepodne »
Planiram kod sebe ubacivati EC,ali se nisam usuđivao zbog koza,sad vidim da nema razloga za brigu,sve mi bilje raste ok,jedino staurogyne cmolji,kad budem išao za Osijek kupim ga,pa isprobam hoće li se biljka oporaviti.

Offline Dombe

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 05, 2010, 21:28:50 poslijepodne »
A jel zna tko koji dobar i relativno jeftin C02 sistem za akvarij od 75 litara? :)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #14 u: Kolovoz 05, 2010, 21:36:10 poslijepodne »
Planiram kod sebe ubacivati EC,ali se nisam usuđivao zbog koza,sad vidim da nema razloga za brigu,sve mi bilje raste ok,jedino staurogyne cmolji,kad budem išao za Osijek kupim ga,pa isprobam hoće li se biljka oporaviti.
Kolega, odi vidjeti u Dogi trade, tamo je 250ml EC-a 39.90kn, što je kako mi se čini među nižim cijenama u RH.

A jel zna tko koji dobar i relativno jeftin C02 sistem za akvarij od 75 litara? :)
A da ipak smućkaš DIY? Mislim, on ne bi trebao biti prejak za tu litražu, a aq bi opskrbio tim čarobnim plinom :D
Ja sam radio u boci od 1l, napunjene malo više od pola... ali ne puno vode da " ne kipi" van. 300g šećera, dobro razmješao da se sasvim otopi i dobra žličica kvasca... Sve skupa dobro promućkao, dobro obložio alu folijom da ne prodire svjetlost u bocu, i tako pripremljen co2 šljakao je barem 2 i pol tjedna. Ribe se nisu bunile, nimalo.

Naravno, ako si spreman platiti nekakvu dobru, manju bocu, primjerenu za tvoju litražu - slobodno, to će biti najbolje. Ali tu se ja ne kužim, pa možda da netko drugi da prijedlog kako, gdje i za koliko :)
FILIP (Valpovo)

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #15 u: Kolovoz 05, 2010, 23:11:32 poslijepodne »
300 za bocu 2 kg, 450 za ventil sa solenoidom i cca 15$ za difuzor, brojač mjehurića i nepovratni ventil