otvaram ovu temu, mada sam mislio da tako nešto neću nikad otvorit il uopće pisat, al eto, imao sam slučaj intoksikacje il bolje rečeno ribe koje su bile drogirane

pošto nema podforuma bolesti riba, il ja nisam naš'o

, stavljam ju ovdje, pa da bi svi mogli iznjeti svoja iskustva sa ovime, pa da znamo gdje tražit i što treba svakako izbjegavat..
o čem se radi..u novom postavu, uzeo sam korijenje od johe (ona je 100% provjerena da ne škodi ribama), a kod starci sam uzeo korijen, koji je bio suh cca 2 godine, al od cvijeta koji se inače zove noćna frajla, a latinski datura inoxia..
nisam niti sumnjal kaj bi se moglo desit, reko ok..sad ga vani operem sa miniwashom, i utrpam u tank..sve je bilo ok dok se korijen nije razmočio, oko 2 dana...voda se lagao zamutila (smečkasta), i prekjučer primjetih ribe kako plivaju, al onak letargično i "leže" na dnu..reko ne bu dobro, i mislim si, prije je sa johom bilo ok..al sad je tu ovo..pa reko da malo istražim kaj vele na netu o toj biljci..i ono na moje čuđenje i moju sumnju, pokazalo se da je biljka "otrovna" (delirijant)..i nema kaj, eto ti razlog zašto su ribe takve, odbijaju hranu i ne plivaju uopće..korijen izvađen, zamjenjeno oko 50% vode, stavljen ffm u duploj dozi

, i sad čekam kaj se bude dogodilo..a nadam se da će bit ok i da će se oporavit i da se nisu navukle na daturu

evo slike njenog cvijeta i korijena..
ajmo dalje sa iskustvima o eventualnim vašim pogreškama i intoksikacijama..