Luna, kako hoćeš, ali pitala si pa ti velim. Već ("tek" bolje reći, ali usporedo s nikad, to je već

) mjesecima razmnožavam gupije (a to
ne znači da ženka zatrudni pa se slučajno porodi, već ih imam po nekoliko akvarija, sortirane, prepoznam ženku tik pred porod, odvojim juona mi se većinom taj dan porodii sl....)
Veliš prije 4 mjeseca. Koliko si riba imala tada, a koliko sada? Gupići kote svakih 28 dana i odrasloj ženki je najmanji problem izbaciti 50 malaca. Znači da bi ti od onda trebala imati 250 gupića i nekih 150 platića, a ne 40 +jednog. (ako imaš samo po jednu ženku)
Nisam jednom, već mali milijun puta vidjela da gupica izbacuje malca, odmah se okrene i lovi ga (iako većinom čekaju kraj poroda, pa onda jedu). Niti sam jednom vidjela u svom oglednom kako malac nestaje u raljama drugih ribica. A platice su daleko najproždrljivije mame na svijetu. Ako ne izvadim malce iz kotilice/akvarijčeka, sljedeći dan imam 2,3 malca.
I dalje velim, kak hoćeš, ali ako hoćeš malce, odvajaj ih. Ako nećeš... bar ti ribe imaju raznovrsnu prehranu, i to je pozitiva stvar!

Oni koji prežive stvarno su face, znači da su najbolji, najbrži i najspretniji i to je prirodna selekcija. U svakom slučaju, na dobro vodi.