Kolovoz 25, 2025, 23:56:07 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Molim za pomoć  (Posjeta: 8557 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline shone22

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Backa Palanka
Odg: Molim za pomoć
« Odgovori #25 u: Kolovoz 06, 2010, 15:05:14 poslijepodne »
 :up: Hvala  :zagrljaj:

Offline shone22

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Backa Palanka
« Odgovori #26 u: Kolovoz 08, 2010, 12:16:48 poslijepodne »
Buraz Zeki972 kakva 4 Ancicistrusa, nisi procitao sta sam napisao 2 Ancicistrusa na 28 L akvarijuma, mislim da je dovoljno prostora i 3 mala cistaca. Jos 2  nedelje drzim da se iskristalise onda cu polako ubacivati ribe.

Ljudi da ubacicu sliku akvarijuma :o
Pa neki komentar i predlog

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #27 u: Kolovoz 09, 2010, 18:35:36 poslijepodne »
Buraz Zeki972 kakva 4 Ancicistrusa, nisi procitao sta sam napisao 2 Ancicistrusa na 28 L akvarijuma, mislim da je dovoljno prostora i 3 mala cistaca.

izgleda stvarno simpatično. ancitrus je također čistač. narasti će 10 cm i više. ako ga nabaviš maloga trebaće vremena da naraste, tako da će moći neko vrijeme u tom akvariju.

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Mikraš!
« Odgovori #28 u: Kolovoz 09, 2010, 22:26:56 poslijepodne »
Tako mi mlijeka u prahu... jel to živa biljka i kakav je to pijesak/šoder - zeleni? Ako si iako u mogućnosti stavi više sitnolisnih biljka, mahovine... nezahtjevnih što se tiče gnojenja, a toliko dobrih u uspostavljnju i održavanju biološke ravnoteže u aq. Čak ti neće trebat ni pozadina dok se to razraste. No sve je stvar tvog izbora. Na vlastitim pogreškama i uspjesima najbolje se uči... :a045k:
live long and prosper

Offline homers

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #29 u: Kolovoz 10, 2010, 23:19:40 poslijepodne »
Bolje ti je krenuti sa većim akvarijem(100L) jer će ti biti lakše za održavati nego mali

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #30 u: Kolovoz 10, 2010, 23:26:08 poslijepodne »
Bolje ti je krenuti sa većim akvarijem(100L) jer će ti biti lakše za održavati nego mali
:up:

Offline wrba

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #31 u: Kolovoz 12, 2010, 03:41:56 prijepodne »
čitam ja ovo sve i hmm ja sam pogrjesio ocito kad sam dobio ideju za akvariji,
upravo mi se gupy zemka okotila imam jedno 25 malih plivača pa sam htjeo baciti oko da vidim s cime se to hrani i kako ide postupak i krenem čitat malo,

kod mene je voda iz pipe slavonska  bez ikakvih dodavanja panj prokuhan pumpa grijac i filter pumpa,
sve napravio prije pola godine nijednom mjenjo vodu nijednom ocistio filter od 30 ribica svih vrsta skalara gupya pa neke bijele crvene rebraste one sa siljastim repom tj narancaste itd...
krepalo 5 komada, akvariji uopce nije cikliran kako se voda nasula ribice su dodavane istog dana pa nadalje od sipanja vode i dan danas vselo plivaju.
akvariji je 150litreni rucne kucne produkcije, jesam gdje pogrjesio hehe.
i mrvim neku hranu u granulama pa sipam a mali gupyiji u nekoj mrezastoj kotili u akvariju papaju a druge ribe stalno copkaju jedino je skalar izdvojen trenutno jel je bio prozdrljiv.

e sada vi ovdje imate opremu ko da smo na svemirskom brodu ja stvarno neznam svi su mi pricali sta sve trebam ja po svome i zasada dobro,
mislim ovo je off topic al imo sam zelju da napisem, pozz
Kad ništa ići otići, pas ne ili kuća sjest.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #32 u: Kolovoz 12, 2010, 08:01:54 prijepodne »
upravo mi se gupy zemka okotila imam jedno 25 malih plivača pa sam htjeo baciti oko da vidim s cime se to hrani i kako ide postupak i krenem čitat malo,

kod mene je voda iz pipe slavonska  bez ikakvih dodavanja panj prokuhan pumpa grijac i filter pumpa,
sve napravio prije pola godine nijednom mjenjo vodu nijednom ocistio filter od 30 ribica svih vrsta skalara gupya pa neke bijele crvene rebraste one sa siljastim repom tj narancaste itd...
krepalo 5 komada, akvariji uopce nije cikliran kako se voda nasula ribice su dodavane istog dana pa nadalje od sipanja vode i dan danas vselo plivaju.
i mrvim neku hranu u granulama pa sipam a mali gupyiji u nekoj mrezastoj kotili u akvariju papaju a druge ribe stalno copkaju jedino je skalar izdvojen trenutno jel je bio prozdrljiv.

e sada vi ovdje imate opremu ko da smo na svemirskom brodu ja stvarno neznam svi su mi pricali sta sve trebam ja po svome i zasada dobro,

sve je to  ok al  ti oćigledno nisi zaraženi akvarista fanatik ko 90%ćlanova ovog foruma ukljućujući mene .. da jesi poćeobi kupovat svemirske sonde za svoj akva  i dodao par satelita  tako da se tvore ribe osjećaju što ugodnije   ja imam poznanika  mjenja svaki 3mjeseca vodu u akvariju  velićine lavora za pranje nogu   tu jadna zlatna riba bez filtera  preživljava  e  sad  je živa   al je pitanje koliko je sretna
 ;)
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline marijofil

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #33 u: Kolovoz 12, 2010, 23:43:04 poslijepodne »

to ti je otprilike kao da kažeš da imaš 3 pasa u dvorištu vezanih na lancu od jednog metra s kojeg ih nikad ne puštaš, nikad ne kupaš jer i tako padne kiša tu i tamo pa ih opere i hraniš ih suhim kruhom i vodom i oni su jako sretni jer uvjek mašu repom kad te vide i do sada je samo jedan uginuo. ok oni žive nekako (preživljavaju, i to ne svi) ali da im je dobro sigurno nije. tako je i sa tvojim ribicama. inače skalari i gupy ne idu zajedno. niko te ne može natjerat da se akvaristikom baviš kako treba, ali nemoraš onda nas koji to želimo i radimo podbadat