Srpanj 22, 2025, 19:09:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: molim pomoc.  (Posjeta: 1285 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matija1995

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
molim pomoc.
« u: Srpanj 30, 2010, 15:37:56 poslijepodne »
bok ljudi trebo bi pomoc. kupil sam 3 gupy 2moly i 2 vatrena tetra ( h. flameus ). i sad mi je rekla baba u ducanu da  trebam jos i prodac aquamedic 100ml. i sad sam sve ljepo ribe stavil u vodu (drzo sam ih u onoj folijij pola sata na akvariju ) i stavil sam tu neku zelenu tekucinu (piše 10ml na 20 litara vode , znaci 20 ml na 40 litara vode ) ali mi je od te tekucine dosta zelena voda. jel to u redu ili sam  neke zajebo ???  -? -? -? fala na odgovorima

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: molim pomoc.
« Odgovori #1 u: Srpanj 30, 2010, 15:42:12 poslijepodne »
hm... ajde daj malo više informacija o akvariju... koliko je star, da li je cikliran i kako,... ili jednostavno pročitaj vodič za početnike... a što se prodavača tiče... naiči ćeš i na one dobre koji su tu da ti pomognu, ali i na one koju su tu samo da nekaj prodaju... tako da, prvo se informiraj, a onda kupuj...  :up:
« Zadnja izmjena: Srpanj 30, 2010, 15:48:33 poslijepodne od smileyzg »

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline sibor

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 30, 2010, 15:45:28 poslijepodne »
Ma proči  će to ne sikiraj se , samo ne kupuj sve što ti trgovci kažu jer ima njih koji hoće samo prodati.

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Srpanj 30, 2010, 16:01:47 poslijepodne »
ok malo mi je bilo cudno kak se je jako zazelenila pa da pita. kolko ce to dugo trajat. smileyzg nisam nista ispitivo jer sam bio tek danas doso na forum. presto sam dolazit jel nisam kupil akvarij jel je stari reko da se nebom brinul o tome i to . akvarij je star nekih godinu i pol dvije.

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 30, 2010, 16:15:23 poslijepodne »
ma samo se ti raspituj, bez obzira imaš li akvarij ili ne... a sad da preciznije pitam: kada je akvarij startan, to jest da li si ga ciklirao? da li si osigurao sve uvjete za ribe koje želiš držati?

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Srpanj 30, 2010, 16:22:37 poslijepodne »
ovako da krenem nekim redosljedom. prokuho sam u vodi kamene koje sam mislio staviti. stavio sam za 1prst toga prokuhanoga kamena . stavio sam umjetno bilje za prvi put (kasnije cu stavit zivo. kupio sam pumpicu sa filterom . termometar . i ono čudo za zagrijavanje vode. to nisam nutra stavljao jel mi je voda 23-24 stupnjeva bez tog čuda za zagrijevat.stavio sam obicnu vodu iz pipe (makar ču ići u Pušću na izvor po vodu )  i stavio sam tekucinu za pripremu vode . :P :P nadam se da sam sve reko kaj sam trebo . ak sam zaboravil postavi jos koje pitanje

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 30, 2010, 16:34:59 poslijepodne »
i kako dugo je tako složeni akvarij "radio" bez ribica?

btw. to čudo za grijanje vode je grijač... i slobodno ga stavi u akvarij i namjesti da ti vodu održava na nekih 25C

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Srpanj 30, 2010, 16:40:12 poslijepodne »
ha jedan dan je bio takav slozeni. biljke nisu žive pa ga zato nisam dugo tako ostavio. odma sam stavio 2 zlatne ribice :zagrljaj: :zagrljaj: unutra :D . ma znam da se zove grijac al se odma nisam mogo sjetit . :D  jel to u redu kaj sam napravil ili nije

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Srpanj 30, 2010, 16:52:52 poslijepodne »
pa, baš i nije... da si stvarno pročitao priručnik onda bi znao što je potrebno napraviti sa akvarijem... u redu je da Zlatne imaju hladniju vodu (24C), ajde i plastične biljke su onak - uz zlatne... hm... ali staviti ribe nakon 1 dan... i još k tome, ako sam shvatio sad si stavio i ove druge ribe unutra sa zlatnima... hm, hm, hm... da, i 40 litara je malo za dvije zlatne... ali bit će tu još dosta kritika... no, ajde, sad polako kreni ispravljat greške... da nebi bilo  :dead:

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Srpanj 30, 2010, 16:57:15 poslijepodne »
kaj bi trebal napravit. ajde pomoc. kaj nesmiju bit 2 zlatne ribice. a kaj sa ostalima ??? i kaj da napravim sa vodom . daj mi reci kaj da napravim od početka pa da probam sve ponovo . fala na odgovorima smileyzg

Offline sibor

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 30, 2010, 17:32:52 poslijepodne »
imaš vodič za početnike i tamo ti sve lijepo objašnjava

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Srpanj 30, 2010, 18:03:33 poslijepodne »
sad sam procito. znaci . sve iz pocetka . sutra idem kupit biljke . samo kam da stavim ove ribice sada ???

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 30, 2010, 18:12:34 poslijepodne »
gle... ovako... zlatne probaj udomit... a što se tiče ostalih, da, moraš ispočetka... fino, stavi grijač, filter imaš... malo manje hrani ribice (bez brige, neće krepat od gladi) i svakih dva do tri dana promjeni oko 1/3 vode pripremljenom... malo duže će trebat (računaj oko mjesec dana) da se akvarij zaciklira, ali bolje i tako nego nikako... bilje možeš zamijenit i pravim, ali ono isto zahtijeva neke uvjete (hranjiva podloga, svijetlo)...

akvaristika nije hobi od danas do sutra, akvaristika je lijep i zahvalan hobi,... ali zahtjeva puno strpljenja!

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Srpanj 30, 2010, 18:39:44 poslijepodne »
sve to znam da nije akvaristika od danas do sutra nego od danas nadalje  ;) ;)
Zlatke cu vratit tipu kaj mi ih je dao , promjenit cu odma vodu , stavit pripravak za vodu. sutra idem kupit biljke (samo bi molil male prijedloge ) . jeli mogu imat ribice u vodi čim stavim biljke . bilo bi mi zal te gutije i molije izgubit bas su mi simpaticni .  puno hvala smileyzg

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #14 u: Srpanj 31, 2010, 08:59:13 prijepodne »
prije nego što staviš bilje kupi supstrat za zemlju(gotovi),zatim stavi debeli sloj šljunka,pa stavi bilje,vodu,grijač,filter i sve što ti treba...tako drži 3-4 tjedna i tek onda ubaci ribice i biti će sve ok! ;)
zlatne vrati,a ove ribe koje ti se sviđaju nažalost ćeš morati udomiti,možda da ih daš nekome sa akvarijem i toplovodnim ribama na mjesec dana pa ih onda vrati... :up:
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...