Listopad 06, 2025, 15:27:40 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: rocio octofasciatum vs cichlasoma salvini  (Posjeta: 1287 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
rocio octofasciatum vs cichlasoma salvini
« u: Srpanj 27, 2010, 17:46:40 poslijepodne »
od perice p ću uzet c.salvini-e (hvala ti  :zagrljaj:), jedan par, a pošto imam r.octofaciatume, također jedan par, ne znam kak će se uklopit sa njima, ali znam da pripadaju istom biotopu, pa s te strane mogu zajedno..moji su odrasli primjerice i c.salvini isto..
kak bi najbolje bilo izbjeć početno naguravanje il eventualno kobne posljedice, pošto i jedni i druge slove kao jako agresivni ciklidi? mislil sam rasturit cijeli tank i napravit novi postav sa skrovištima, i zajedno ih odjednom stavit unutra..dal bi tak nekaj prošlo il da niti ne pomišljam na to? hvala na pomoći  :up:
tank je od 300 litara 120x50x50, a za te 4 ribe bi trebalo biti dovoljno..
« Zadnja izmjena: Srpanj 27, 2010, 17:52:07 poslijepodne od cannibal »

Offline Noik

• Punopravni član
Odg: rocio octofasciatum vs cichlasoma salvini
« Odgovori #1 u: Srpanj 29, 2010, 11:41:04 prijepodne »
do nedavno sam imao tu kombinaciju zajedno sa jos nekoliko Thorichthysa i nije bilo bas najsrecnije.Salvini su bili dominantni i drzali preko 50% povrsine dna.Ako zelis da probas,moj ti je predlog da stavis neku vizualnu barijeru na sredinu (po meni,najbolje valisneriju) tako da podelis na teritorije i da se negledaju mnogo prilikom mresta.Trebalo bi da pomogne

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 29, 2010, 21:43:11 poslijepodne »
znači, bolje ne?
k vragu, a baš sam mislil imat 4 ribe u tanku  :'(

Offline Noik

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 30, 2010, 00:29:13 prijepodne »
nisam rekao ne.Svaka kombinacija je sistem za sebe,moze da uspe

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 30, 2010, 23:46:47 poslijepodne »
e...onda ćemo probat..a danas sam ga pretumbao cijelog pa bumo vidli  -?

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Srpanj 31, 2010, 03:46:34 prijepodne »
a slike? :(

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #6 u: Srpanj 31, 2010, 09:16:43 prijepodne »
Kako sam se zanteresirao za Jack Dempseya (Cannibal mi je stavio bubu u uho) sjetio sam se da u jednom od časopisa ima čitav članak o njima. Pročitao sam ponovno sve i debelo potcrtao da je izrazito agresivna i teritorijalna riba i da je najbolje držati ju samu a ime je dobila prema boksaču. Zna rasturiti sve ribe i čitav akvarij kada je ''loše volje''  :). Ja sam razmišljao o stavljanju nekoliko komada u 450litara no odustao sam.

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Marko Lenac
« Odgovori #7 u: Srpanj 31, 2010, 13:16:41 poslijepodne »
Kako sam se zanteresirao za Jack Dempseya (Cannibal mi je stavio bubu u uho) sjetio sam se da u jednom od časopisa ima čitav članak o njima. Pročitao sam ponovno sve i debelo potcrtao da je izrazito agresivna i teritorijalna riba i da je najbolje držati ju samu a ime je dobila prema boksaču. Zna rasturiti sve ribe i čitav akvarij kada je ''loše volje''  :). Ja sam razmišljao o stavljanju nekoliko komada u 450litara no odustao sam.

mrzim takve glupe dezinformirajuće članke.... ko pirane u dravi...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Srpanj 31, 2010, 13:20:20 poslijepodne »

imaš praf..nije tak kak svugdje piše, jer sam i ja ostal zabezeknut kad sam pročital te članke, a na kraju se ispostavilo da su ribe mirne..
ono kaj sam ja vidio kod njih, da nema agresivnosti kad se voda drži u dobroj kondiciji, kad temperatura vode ne prelazi iznad 28 stupnjeva, tada su mirni ko bubice, nema ničeg što bi upučivalo da su te ribe po ičem agresivne, više sam agresivnosti vidio u malavaca..a sad da rasture tank, istina, ako ga ne složiš kak spada jer su to ipak ribetine, mužjak kod mene je oko 22 cm, a ženka oko 15 i nije to mala riba i ima dosta snage u njoj  ;)

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #9 u: Kolovoz 09, 2010, 10:53:43 prijepodne »

Istina i nije istina. Mislim da su članci pisani na temelju vlastitog iskustva uzgajivača. Recimo, znam nekoliko akvarista koji drže i po pet Labeo Bicolora u 150 litarskom akvariju i sve je OK, dok recimo kod mene jedan takav mali od 10-ak cm radi reda u svim akvarijima u kojima je do sada bio. S druge pak strane imam izrazito mirnog Mystusa dok neki kažu da im je poubijao pola akvarija. Mislim da je to sve relativno. A vezano za pirane, mali off topic, poslao sam u sve novine članak o tome koje su to ribe pronašli u rijekama, no ipak novine žive od senzacije. To je isto kao kad novinari sljepića pretvore u poskoka :)