Srpanj 19, 2025, 10:41:36 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: canon eos 1000d  (Posjeta: 7797 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sara16

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
canon eos 1000d
« u: Srpanj 25, 2010, 20:44:37 poslijepodne »
u planu sam kupovine...znam jako malo o svemu...ovo mi je prvi ozbiljniji fotić pa me zanima kaj imaju za reć kolege riboljupci-fotografi...

s obzirom da nemam neke stalne prihode, i naravno da je uvijek propuh u džepovima zanima me dal mogu koristit neke objektive druge marke...jer su mi rekli da su jeftiniji a moguće ih je koristit...
okolica Zaprešića

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: canon eos 1000d
« Odgovori #1 u: Srpanj 25, 2010, 20:50:16 poslijepodne »

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2010, 01:03:55 prijepodne »
Pozdrav, upravo sam na odmoru na tenerifima i kak su oni poznati po cjenkanju i niskim cijenama iso sam pogledat malo kaj se nudi i naso neki sugavi dućan s svim i svacim a medju ostalim đinđama imaju i fotice.... E sad frajer mi je ponudio 1000d Canon novi za 400 eura i to je 50% snizen kao... Pa me zanima kolika bi bila cijena ok za taj fotic?

Gledo sam na drugim forumima su ga popljuvali tak da mi ga neko pokloni nebi ga uzo, a mislim da nije tak...mislim da bi me mogo zadovoljit ali opet neću kupit mačka u vreći pa zato pitam... Ak mi ga frajer da za 200do max 300 eura dal da uzmem?
Danas sam to sam na brzinu gledo sutra ću još pitat za 450d, d500 i d550 ili imate još koji savjet... Ja se bas ne kužim pa zato ocu pitat

Uglavnom malo mi je jadan shop pa neznam kooliki izbor zapravo frajer ima... Mislite da bi dobro proso ak uzmem d1000 za tih Max 300 eura ak bi frajer htjel spustit cjenu?
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 12, 2010, 01:07:55 prijepodne »
Sorry kaj je post napisan zbrda zdola ali sam na mobu jer jedino tak imam pristup netu, a uključena mi je opcija neka pa si on sam ispravlja rijeci xD
Nadam se da je pos citljiv i da razumijete poantu

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 12, 2010, 01:38:16 prijepodne »
a gle i ja sam zbrda zdola pročitao tvoj post :)
uglavnom 1000d je entry level canona u dslr svijet...mnogo bolji od bilo kojeg compakat i dslr-like aparata  prvenstveno zbog veličine senzora, drugo zbog šarolikosti objektiva koje možeš na njega našarafit ) ali ne očekuj čudo od njega...a ako nemaš namjeru pozabaviti se manualnim postavkava zaobiđi ga u širokom luku ( kao i svaki drugi dslr )
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #5 u: Rujan 12, 2010, 10:29:31 prijepodne »
Kod nas je novi oko 3200 kn s kit objektivom 18-55. Za 200 eura bi super prošao, i za 300 nije loše. Na Fotozine-u su ga stalno pljuvali (kao djeluje plastično i krhko), ali prema tehničkim specifikacijama ne vidim problema s tim fotićem. Napravljen je od istih materijala ko i ostali njegovog ranga. Isto tak, nitko se nije žalio da mu se nešt na fotiću potrgalo ili da je prdnulo. Ja imam EOS 400d i to je negdje rang 1000d. Ako hoćeš neš bolje traži 450d ili 500d, jači su.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #6 u: Rujan 12, 2010, 14:41:36 poslijepodne »
I slobodno uzmite i dslr za fotkanje u automatskom modu, ako vam financije to dozvoljavaju... biti ce vam fotke puno bolje nego na kompaktu na automatici.  :)
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #7 u: Rujan 12, 2010, 17:29:17 poslijepodne »
..bas kako je davor napisao...  po forumima uvijek pljuju po nećem.. a ti isti nisu fotkali sa njime ... nego su čitali neke recenzije i sad misle da su pametni... dslr je dslr na koje se mogu našerafiti razni objektivi ... kad si tam .. pogledaj si da li ima kakav tamron objektiv ... AF 28-78mm  f/ 2.8  ... mali radi ko veliki a svijetlosno je jak. Ali puno lakši od svoje konkurencije.

... inće .. sram te bilo... kak uopće moš u ovo doba godine reći gdje se nalaziš ;), dok pošteni narod radi :))))
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 12, 2010, 17:55:03 poslijepodne »
Dečki hvala idem danas onda u cjenkanje...pizde nisu normalne sve moraš minimalno 80% čudne spustit xD

Hvala pogledat ću za objektiv

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 13, 2010, 23:31:40 poslijepodne »
Vratio sam se iz kupovine tako jadan očajan zalostan i razočaran.... Iso sam u drugi dućan sjeo s vlasnikom kupio 1000d za 300e i likac me ponudio s kolom/pivom jer sam trebo cekat 15 min fotic, i sad veli on meni da sam dobar dečko pa mi oce pomoć da ne kupim shit... Uslika 3 fotke s d1000 i isprinta mi ih a fotke koma sve tamne ful i zelene ma prestrasno gore nek s onim mobitelima 1.3 kamera i sad ja sam kaj nisam podivljal i pokušavam se uvjerit da me frajer oce zeznut i ne idustajem od canona...

Pa je frajer izvadio olimpus kompakt sp800uz s stabilizatorom 30x zoom 14 m piksela i kaj ja znam čime već pa me usliko s njim i fotka predobra mislim normalna naspram ove s canonom
« Zadnja izmjena: Rujan 13, 2010, 23:34:48 poslijepodne od ivborosa »

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #10 u: Rujan 13, 2010, 23:33:23 poslijepodne »
Vratio sam se iz kupovine tako jadan očajan zalostan i razočaran.... Iso sam u drugi dućan sjeo s vlasnikom kupio 1000d za 300e i likac me ponudio s kolom/pivom jer sam trebo cekat 15 min fotic, i sad veli on meni da sam dobar dečko pa mi oce pomoć da ne kupim shit... Uslika 3 fotke s d1000 i isprinta mi ih a fotke koma sve tamne ful i zelene ma prestrasno gore nek s onim mobitelima 1.3 kamera i sad ja sam kaj nisam podicljal i pokušavam se uvjerit da me frajer oce zeznut i ne idustajem od canona...

Pa je frajer izvadio olimpus kompakt sp800uz s stabilizatorom 30x zoom 14 m piksela i kaj ja znam čime već pa me usliko s njim i fotka predobra mislim normalna naspram ove s canonom

Tu je prije da lik nije namistio dobro postavke a taj kompakt je stavio na automatski pa nema šta namištat postavke...

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 13, 2010, 23:41:22 poslijepodne »
I frajer mi objasnio da ovi canoni nemaju infra red i da je objektiv jadan kao da ga treba dosta nadogradi i onda bi mogo bit ok , spominjo je nekih 220 eura za bolji objektiv a za to bi dobio 550d....

I tak kupio sam taj kompakt za 350 eura

I sad vam nemrem opisat kak sam razočaran jer već jedno 4godine skupljam za slr fotic i nabrijavam se na fotkanje...nemogu vjerovat mislim da su me 2 crnca silovala, da sam pregazio 2 čovjeka bi se osjeco bolje, ma cijeli odmor mi je sad u banani
Oba fotioaparata su bila na auto
« Zadnja izmjena: Rujan 13, 2010, 23:45:39 poslijepodne od ivborosa »

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
« Odgovori #12 u: Rujan 14, 2010, 09:58:54 prijepodne »
Nemrem vjerovati kak te tip preokrenuo!  >:(
Ako je fotka zelena i tamna znači da nije poštelan WB i EXP. Ako je na automatskim postavkama dao takve fotke onda je taj fotić u kvaru ili je hackiran za ovakve prilike. Drugi put kad ideš u kupovinu moraš biti siguran po kaj si došao, a ne da te tak prodavač prevesla. Ovaj olimpus u Hrvatskoj ti je 2457 kn, tak da nisi s njim prošao povoljno. Dapače, obrlatio te tip. Sad jedino ak ćeš biti nezadovoljan možeš ga prodati pod novo u oglasniku i tražiti dalje dslr.

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 14, 2010, 11:14:14 prijepodne »
A ono kaj je frajer reko za neki infra red? To nema veze? Jer je objasnjavo kao da taj kompakt zapravo savršen u odnosu na ovo kaj sam ja htio... Znaci taj ima 0.3 luxa  a d1000 6.9 pa nemres nis slikat...

A meni nije bilo jasno u početku kak na ekranu od d1000 fotka zgleda super a čim on isprinta ili pokaže na ekranu je tak koma ...
Mislim ja sam spreman otic tam i zamjenit opet fotic samo bi htio da mi sve radi

Znaci mogu ic tam i rec da mi da novi!! Fotic da tam isprobam ili kaj... Ak bu opet zelena kaj da mu radim

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #14 u: Rujan 14, 2010, 11:36:50 prijepodne »
Tesko je ovak kad si neiskusan ici polovno kupovati... print je nebitan ako na ekranu fotica fotka dobro izgleda, barem ja tako mislim. Mogu ti ja sad govoriti da gledas zoomiranu iza na ekranu da vidis kakva je, ali mozda nesto drugo ne valja s aparatom pa te opet zeznem. Nezgodno, stvarno nezgodno.

Ako ne mislis kasnije nadogradjivati 1000d, taj kompakt ti je funkcionalniji... ali ako si zagrizao za fotkanje kao sto kazes, onda mislim da bi ti 1000d bio bolji izbor. 400 eura mislim da je previse za polovni, sumnjivi 1000d... dosta previse.
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 14, 2010, 11:53:44 prijepodne »
Ruki ja ne pričam o polovnim, ova oba fotića su nova i kupljena u ducanu i to službenom a drugi par cipela je to kaj su ljudi morbidni kreteni i ideju te sjebat prije neg te vide...

Fotic planiram kasnije nadogradit ali sad dobim osnovni kit 18/55 a to bi trebalo bit ok za slikanje tog vulkana zoološkog...

Neznam kaj da radim? Da idem zamjenit? Ili da ostavim ovaj koji sam dobio skuplje nego u RH

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #16 u: Rujan 14, 2010, 12:01:34 poslijepodne »
Koliko si jos tamo? Ako su novi aparati, normalan ducan, zapakirani aparati, ja bih probao zamijeniti za 1000d i onda fotkati koliko god stignem i prebaciti fotke na komp (makar u web cafeu) i baciti oko da je sve u redu jer ako nije da reklamiras odmah tamo. To bih ja napravio, ne kazem da to ti napravis :D I ne mislim da te tip isao zajebati nego je mozda stvarno mislio da je olympus bolji za tebe... ima ljudi za koje stvarno i je bolji!

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Rujan 14, 2010, 12:13:16 poslijepodne »
Ok hvala ruki, Ali tip me sjebo jer mi je prodo jadniji fotic za vise love... Ma 1000d košta 300eura i memori kartica još 30 a ovaj shit 350 eura... Mislim da je očito...ja sam bio 2 sata u ducanu ali Kenija kad nekuzim kak da postelam fotic na brzinu i provjerim...a 100%sam bio siguran da me vi nebo sjećaju da kupim shit, ali bio je čale samnom i reko da nema šanse da  da uzmemo ovaj 1000d

Sad stvarno nisam vise pametan... Pazi cjene 1000d=300eura a kod nas je 3200kuna...ovaj sp-800uz =350 eura a kod nas 2450 kuna tak je Davor reko mislim ko tu koga da nebudem prost....

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #18 u: Rujan 14, 2010, 12:26:10 poslijepodne »
Nije jadniji Olympus, drukciji je.
Stavis gore na kotacicu auto i okines i pogledas iza kak je ispalo. Ne bi bilo lose ni da je aparat zapakiran odn. da nije onaj isti od zadnji put iako ne mislim ni da je taj zadnji put bio pokvaren ako je na njemu normalno slika izgledala. 3000kn ti je kod nas taj 1000d kit.
Ako ga tamo dobijes za 300 eura i ako je ispravan i ako ces biti nezadovoljan, uvijek ga lako prodas i ne gubis nesto, a Olympusa mozes i tu kupiti za tu cijenu.
Ako je ducan normalan, sumnjam da bi neispravnu robu prodavao.

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Rujan 14, 2010, 12:34:56 poslijepodne »
Ma i jučer je već slika izgledala prekrasno na 1000d predmeta i kad zumiras skroz je čista...ali meni je frajer reko da je to samo na ekranu jer kad ju je prebacio na telku tam je izgledala katastrofa na foticu je napominjem super...

Dakle dobro je ruki reko kupio bi taj 1000d i iso isprobat ak mi frajer uopće želi zamjenit, stvarno nisam pametan...

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Rujan 14, 2010, 13:06:50 poslijepodne »
A dal neko ima taj 1000d ili jer zna jesu fotke ok?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #21 u: Rujan 14, 2010, 13:08:57 poslijepodne »
Dakle, ako me pitas kakav je 1000d aparat - dobar je. Vise-manje k'o 400d, jedini ozbiljniji prigovori su bili, kao sto je netko vec napisao, na kvalitetu plastike i izradu. Sacekaj mozda jos malo da se mozda javi netko tko je imao slucaj da mu fotka na ekranu izgleda dobro, a na monitoru ili papiru nikako, a da je problem bio u aparatu. Prednosti tog Olympusa su sto imas sve u jednom, u ovog ces vjerojatno htjeti ulagati (noviji 18-55 sa stabilizacijom, pa 55-200, pa makro, pa 50mm... tak to ide u velikoj vecini slucajeva, nazalost ili nasrecu :D )
Probaj zamijeniti ako zelis, zasto ne, mislim da bi i kod nas to proslo, a u EU bi isto moralo :)

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #22 u: Rujan 14, 2010, 13:11:59 poslijepodne »
A dal neko ima taj 1000d ili jer zna jesu fotke ok?

Ima ga moj frend i ako je isti objektiv gore, neces skuziti da nije 40d... ako gledas fotku.
Evo ti zakljucak s dpreview:

Conclusion - Pros

* Great results even with default settings
    * Good tonal response and dynamic range
    * Picture styles provides good control over image output (and prove consistent across models)
    * Typical Canon CMOS noise-free images, remain detailed even at high sensitivities
    * Optional High ISO NR removes all chroma noise without too much detail loss
    * Comprehensive bundled software adds to camera's value
    * Offers most features that a first-time users will find themselves needing
    * Reasonable battery life
    * ISO indication in viewfinder
    * Lots of external controls including ISO button give instant access to commonly changed functions
    * Contrast-detect focus in live view (though see cons, below)
    * Excellent fine-focus confirmation in live view
    * Live view can be controlled and viewed remotely
    * Configurable "My menu" system makes the interface fast and friendly

Conclusion - Cons

* Continuous shooting ability in RAW very limited (small buffer and low speed)
    * Average automatic white balance performance, still very poor under incandescent light
    * Comparatively small viewfinder
    * Limited exposure compensation range (+/- 2.0 EV)
    * Live view only useful for specific applications
    * Contrast detect AF so slow it's only useful in a fixed tripod situation
    * Metering can overexpose when subjected to high-contrast conditions
    * Default JPEG output may be a little 'over processed' for some tastes (raw more flexible)
    * Flash must be up for AF assist lamp (although AF is good even in low light)
    * Automatic AF point selection unpredictable (use center AF, it's safer)
    * Small, awkward grip and inconveniently-placed Exp comp. button
    * Auto Lighting Optimizer has limited effect
    * No mass storage USB support
    * No IR remote

Overall conclusion

Having helped create the 'affordable' DSLR, Canon has taken a while to respond to the latest, comparatively wallet-friendly offerings from the likes of Nikon and Sony. The 1000D is a pretty convincing response - it does just about everything it needs to do, and everything it does, it does well. It can produce great images at any of its ISO settings and, viewed as a whole, makes a great first DSLR.

Cameras are not just the product of engineering, they are also the result of marketing considerations - creating a product people will want to buy at a price they find attractive. The result is that many cameras in this market segment are shorn of some of the features of their big brothers in the name of 'product differentiation.' It's a reality that can upset some people (often the owners of more expensive cameras), but we, like the marketers, need to consider whether the removed features will have an impact on the buyer the camera is aimed at. For example, it's been a Canon tradition to miss spot metering off its least expensive DLSR. This is annoying (it's certainly a more useful feature than the bracketing function removed from the baby Nikons), and worth highlighting but probably not a big issue for the majority of users.

In every other respect, Canon seems to have gently toned-down the specification so that it rates slightly less well in all the metrics that appear on shop shelf tags - pixel count, continuous shooting speed, number of AF points and screen size. The only one of these to have any real impact on the user experience is the continuous shooting speed, which has been pruned back a little far. If you regularly find yourself shooting bursts of images, you're going to have to look elsewhere.

The 1000D is a difficult camera to judge while its price still hasn't adjusted to a realistic market level, as it's not a camera that stands out enough from its competitors to justify a major price difference. However, ergonomic foibles aside, it's a solid little camera that is easy to use and produces consistently good images across all of its sensitivity settings. That's the thing that most people will be looking for from this camera, and it's what Canon has traditionally been very good at.

Canon's lead of the entry-level market has slipped in recent years (in certain markets) and the 1000D doesn't stand out from the competition as much as previous models. It's certainly a safe bet and one of the most consistent offerings in the sector (it has few annoying quirks or niggling loose ends) and its all-round competance, excellent high ISO performance and class-leading image quality will win it a lot of friends.
Detail (D-SLR)    
Rating (out of 10)
Build quality    8.0
Ergonomics & handling    8.0
Features    8.0
Image quality    9.0
Performance (speed)    8.0
Value    8.5

Highly Recommended

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
« Odgovori #23 u: Rujan 14, 2010, 13:26:52 poslijepodne »
Idi zamijeni ak će ti dati. Ovo je totalno bzvz - da je na fotiću jedna slika, na monitoru druga - to ne drži vodu. Ionak ćeš na dslr-u najmanje koristiti automatiku. A ak misliš fotkati sve na automatski, bez previše razmišljanja ostavi si kompakt.

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Rujan 14, 2010, 13:44:59 poslijepodne »
Imam 1000d već godinu i pol s objektivima 18-55 i 55-200 i mogu reči da je čak i predobar za moje skromne ambicije u fotografiji. Ja sam taj komplet skupa s torbicom kupio za 4400kn
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'