Listopad 05, 2025, 00:59:19 prijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: flowerhorn i oskari  (Posjeta: 1175 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline red tiger oscar

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
flowerhorn i oskari
« u: Srpanj 25, 2010, 12:16:02 poslijepodne »
Imam jedno pitanje.U 140 l akvariju držim red tiger oskara (13,5 cm) ,krajem ove godine dobiva novi akvarij 300 litraša  :up: !!
Planiram u taj novi akvarij dodat još jednog albino oskara....
Eh zanima me da li bi uz 2 oskara stao jedan flowerhorn ??

Offline Ascar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: flowerhorn i oskari
« Odgovori #1 u: Srpanj 25, 2010, 17:20:16 poslijepodne »
Iskreno, jako ti je to knap i za dva oskara... Imao sam jednog u 300 litara i to je za njega solo ok, ali za dva skroz odrasla... Teško  -? Jedino da su od početka bili zajedno, pa da su se u ranoj dobi dogovorili oko statusa ili da su, idealno, formirani par. Čak i ako ovaj kojeg planiraš dodati bude podjednake veličine, bit će nezgodno u novom akvariju. Ta litraža ti dozvoljava, po meni, jednog oskara i nešto dithera da mu nije dosadno  ;)

Offline red tiger oscar

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Srpanj 25, 2010, 18:26:28 poslijepodne »
sam još neš misliš li da je dobro inače stavit flowerhorna i oskara zajedno jer kolko čujem oskari mogu proč loše ako je flowerhorn mrvicu agresivniji.....

Offline Ascar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #3 u: Srpanj 26, 2010, 01:05:57 prijepodne »
Lutrija... Osobno, ne bih, ali stavljaju ljudi s njima svakakve velike i agresivne ciklide, pa je nekad ok, nekad nije... To može ići ako imaš JAKO velik akvarij. Vjeruj mi, skroz odrasli oskar u 300 litara akvarija izgleda kao u ovećem škafu. To je apsolutni minimum za odraslu ribu, ma kako se u startu to činilo dovoljno... Oskar i još jedna velika riba... Teško, ali gle... probaj, pa vidi samo što odraslog oskara nije baš lako kvalitetno udomiti, pa si još malo razmisli  ;)