Kolovoz 02, 2025, 17:52:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: krecem u ciklide,pa pomoc...  (Posjeta: 3629 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline shoney063

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
krecem u ciklide,pa pomoc...
« u: Srpanj 22, 2010, 09:40:29 prijepodne »
doduse,minimalno,ali krecem :D. Uzet cu u 35l par ballon dwarfa,pa me zanima pocetak...imam veliki kamen pun rupa i spilja,bijeli,jako sitni pijesak,1-2mm,u akvariju je vec ono u poklopcu filter,cijev "visi" u vodu. Zanima me:-kako ih upariti,kad vec imam dva samo,nek su bar zaljubljeni                                -i sve ostalo sto MORAM znati kao pocetnik o ciklidima.  :)
-It can creep up inside you and consume you,a desise of a mind,it can control you.All your pretty lies,your in the city of wonder.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: krecem u ciklide,pa pomoc...
« Odgovori #1 u: Srpanj 22, 2010, 22:59:17 poslijepodne »
pomeni 35 l je premalo za bilo koje ciklide..
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #2 u: Srpanj 22, 2010, 23:08:40 poslijepodne »
i ja velim,ali ajd...

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Srpanj 23, 2010, 01:31:27 prijepodne »
to smo vec razrijesili u drugoj temi. ne znam zasto uopce gubimo vrijme na ponavljanje istih stvari. Biti ce samo njih dvoje u akvariju. NEMAM UVIJETA ZA VECI,JEDVA SAM I OVAJ DOBIO,NE MOGU NISTA PREKO MAME,JOS UVIJEK ONA IMA 34 A JA 14 GODINA. Moje pitanje je bilo kako ih upariti,a ne da li im je malo 35l. Pa ako mi mozete odgovoriti. Ako ne,hvala,pitat cu na drugom mjestu.
-It can creep up inside you and consume you,a desise of a mind,it can control you.All your pretty lies,your in the city of wonder.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #4 u: Srpanj 23, 2010, 08:56:30 prijepodne »
to smo vec razrijesili u drugoj temi. ne znam zasto uopce gubimo vrijme na ponavljanje istih stvari. Biti ce samo njih dvoje u akvariju. NEMAM UVIJETA ZA VECI,JEDVA SAM I OVAJ DOBIO,NE MOGU NISTA PREKO MAME,JOS UVIJEK ONA IMA 34 A JA 14 GODINA. Moje pitanje je bilo kako ih upariti,a ne da li im je malo 35l. Pa ako mi mozete odgovoriti. Ako ne,hvala,pitat cu na drugom mjestu.

prvo polako  i velika  slova na ovorom forumu znači da se dereš na nekog to jest galamiš piše u pravilima   , nečita svak sve postove ovde na  forumu  jer neko ima godina ko tvoja mama pa ima poso   i nema vremena da proćita  sve postove da bi znao da se što si razrješio  u prijašnjim postovima
kupi mužjaka i  ženku    priroda će da uradi svoje  
jedan savjet po tvom odgovoru vidim da nemaš baš strpljnja e  to je prvo što ćeš morat naućit  ako se misliš ozbiljno bavit  ovim hobijem  vejreuj mi na rijeć
sretno sa   ribicama  samo me zanima veliš imaćeš dva  u malom akvarijumu pa oćeš da se razmnožavaju    e  što  ćeš sa malcima ?    trebaš imat plan   jer  ako nemaš ubrzo sve postane  tjesno a ako mama neće da kupi veči akvarij onda  će doći vrijeme da moraš sam ubijat  malce ili će ti sve ribe pokrepat   zbog gužve  u malom akvariju se brzo narušavaju parametri  vode
iskreno sve najbolje  al mislim da treba da dobro razmisliš  o mogućnostima i uvjetima koje si možeš da priustiš pa da onda kupuješ ribe koje ti se sviđaju  jer  akvaristika nije hobi za jedan dan i to su živa bića a ne lego kocke  i nemoj mislit da sad tu neto pametujem jer ovaj savjet bi ti dao bilo koji ozbiljniji akvarist   

sretno     :a015:

Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Ascar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Srpanj 23, 2010, 09:04:47 prijepodne »

prvo polako  i velika  slova na ovorom forumu znači da se dereš na nekog to jest galamiš piše u pravilima   , nečita svak sve postove ovde na  forumu  jer neko ima godina ko tvoja mama pa ima poso   i nema vremena da proćita  sve postove da bi znao da se što si razrješio  u prijašnjim postovima
kupi mužjaka i  ženku    priroda će da uradi svoje  
jedan savjet po tvom odgovoru vidim da nemaš baš strpljnja e  to je prvo što ćeš morat naućit  ako se misliš ozbiljno bavit  ovim hobijem  vejreuj mi na rijeć
sretno sa   ribicama  samo me zanima veliš imaćeš dva  u malom akvarijumu pa oćeš da se razmnožavaju    e  što  ćeš sa malcima ?    trebaš imat plan   jer  ako nemaš ubrzo sve postane  tjesno a ako mama neće da kupi veči akvarij onda  će doći vrijeme da moraš sam ubijat  malce ili će ti sve ribe pokrepat   zbog gužve  u malom akvariju se brzo narušavaju parametri  vode
iskreno sve najbolje  al mislim da treba da dobro razmisliš  o mogućnostima i uvjetima koje si možeš da priustiš pa da onda kupuješ ribe koje ti se sviđaju  jer  akvaristika nije hobi za jedan dan i to su živa bića a ne lego kocke  i nemoj mislit da sad tu neto pametujem jer ovaj savjet bi ti dao bilo koji ozbiljniji akvarist   

sretno     :a015:

Potpisujem! Ne zbog toga što ti želim ili volim pametovati nego zato što sam na sličan način i sam krenuo u akvaristiku samo što nije bilo nekog da mi da dobar savjet. Umjesto toga, dobio sam loše savjete loših trgovaca, pa sam za nekoliko mjeseci imao dramu  :roll:

Na kraju, odluka je tvoja, ali plan koji imaš teško će ići...  ;)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #6 u: Srpanj 23, 2010, 09:30:17 prijepodne »
Nabavi Par Multifasciatusa ili ti multića, pusti ih da se razmnože i sa malcima u oglasnik (uvjek netko hoće kupiti multiće). Lovu meći na stranu i upoznaj mamu sa time što radiš. Nakon nešto skupljenih novaca reci mami da ti malo pomogne da kupiš veći aq. i onda kreni sa ciklidima ozbiljnije. Ovo što ti želiš napraviti možda uspije, ali šta poslje sa malcima. Očeš ih uspjeti prodat pa i udomit. Ja sam imao 50-setak Brichardija (bilo ih je 100, ali neću pretjerivati) i nisam ih mogao ni pokloniti, jer ih nitko ne želi. Na kraju su mi uginuli 70% njih. Dali sam ja sad ljubitelj životinja i akvarista? Mislim da ne :-[
Zato stavi ribu koja može ići u tu litražu, a to su multići i hrpa puževih kućica po dnu. Par kamena i koji anubias i da vidiš ljepote akvarija. ;)
Ali opet Ti si taj koji odlučuje pa ču ti poželiti sreću i dobrodošlicu  :)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #7 u: Srpanj 23, 2010, 09:55:06 prijepodne »
Nabavi Par Multifasciatusa ili ti multića, pusti ih da se razmnože i sa malcima u oglasnik (uvjek netko hoće kupiti multiće). Lovu meći na stranu i upoznaj mamu sa time što radiš. Nakon nešto skupljenih novaca reci mami da ti malo pomogne da kupiš veći aq. i onda kreni sa ciklidima ozbiljnije. Ovo što ti želiš napraviti možda uspije, ali šta poslje sa malcima. Očeš ih uspjeti prodat pa i udomit. Ja sam imao 50-setak Brichardija (bilo ih je 100, ali neću pretjerivati) i nisam ih mogao ni pokloniti, jer ih nitko ne želi. Na kraju su mi uginuli 70% njih. Dali sam ja sad ljubitelj životinja i akvarista? Mislim da ne :-[
Zato stavi ribu koja može ići u tu litražu, a to su multići i hrpa puževih kućica po dnu. Par kamena i koji anubias i da vidiš ljepote akvarija. ;)
Ali opet Ti si taj koji odlučuje pa ču ti poželiti sreću i dobrodošlicu  :)

potpisujem kolega sve što si rekao..
i polako s tim izmjenama želja i planova, čini mi se da si u zanjih par tjedana imao  nekoliko ideja i sve si to želio. najprije sjedni i razmisli što u stvari hoćeš a na duži period a ne na tjedan dana..a što je  rekao kolega ceh ima nas ovdje dosta koji imaju i više godine i od tvoje mame, pa nije primjereno da se dereš jer nešto nij eonako kako si ti zamislio.

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Srpanj 23, 2010, 13:57:19 poslijepodne »
hahaha. Iskreno,cilj mi je bio da mi netko napokon odgovori... Oprostite ako sam prekrsio neka pravila,o djelovao grubo ili nesto... Najvise me iznervirala mama juce sto mi je nakon 53255387 pokusaja opet hladno odgovorila da ne moze akvarij ni litru veci.... Samo zbog financijskih razloga. Drukcije je to kad ti znas da ides u minus na racunu zbog svog gusta,a drukcije ako ti smatras da ako ne mozes da pomzis,podragas i spavas s zivotinjom,ona se ne moze nazvati ljubimcem,kao moja mama. svidja mi se prijedlog s multicima.  krecem postepeno,zakopavam ratne sjekire sa svima na forumu i krecem ispocetka.... Pa kad sam kupim akvarij od jedno 100l za 3 godine,vidice mama.... Hvala puno na savjetima,i nadam se da vam se mogu opet obratiti ako mi nesto zatreba... ;) :zagrljaj: :heart:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 23, 2010, 15:12:33 poslijepodne »
Nadam se da ti za 100 lit. ak. neće trebati 3 godine da skupiš pare. -? (imaš ih preko oglasa za smješne novce, čak se jedan od 140 litara poklanja, mislim da hologram poklanja))
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Srpanj 24, 2010, 01:17:10 prijepodne »
multici harem ili par? Ako stavim par,mogu li s nekim ribama jos popuniti "gornji dio" akvarija,posto je dosta visok... Pa ce biti malo "prazno" i kucice od vinogradara ili...? Sta sam jos htio pitati.... sta ako se jednog dana razmnoze,kako da sprijecim da ih filter uvlaci? I To je to za sad... :nerd: :roll: :)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 24, 2010, 08:38:20 prijepodne »
Bilo bi dobro da uzmeš bar 2m i 3ženke, puževe kućice imaš u Metrou na gastro odjelu (20setak kuna 30 kom, što bu ti i previše), neznam dali ti cijev od filtera (ulaz u filter) ima mogućnosti skraćivanja, ako da onda ju skrati, a ako ne staviš dole na otvor nekakvu mrežicu ili komad spužve (za filter) natakneš.Makar mislim da ih nebu usisaval ako ne staviš blizu cijevi kućice. Pitaš kaj buš sa malcima; u oglasnik i prodaš (ne skroz male već kad malo narastu) :up:

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Srpanj 24, 2010, 20:09:34 poslijepodne »
pretrazio google... Kontam da im hrpa kucica dodje kao zgrada sa stanovim.xD... Pa da stavim dvije hrpe kucica na dva kraja,i 2m i 4z...tako da svaki muzijak ima svoju "zgradu" tj. teritorij...ali dalje od filtera..a taj filter mi svako malo staje,ne znam sta mu je...ima li se negdje za kupiti tih manjih cijevi da ga skratim,jer sad su mi jos uvijek u njemu zlatna i misgurnusi pa mi oni stalno kad se love po akvariju dizu pjesak,on ulazi u filter i ovaj se stopa...a kamoli ovi mali buldozeri...-.-

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 24, 2010, 21:13:50 poslijepodne »
Dobro će biti ovo sa dva teritorija, a cijev možeš skratiti tako da ju odrežeš, do pola visine akvarija ili na 2/3. Neznam kako je sada i do kuda je zaronjena -?

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Srpanj 24, 2010, 21:46:42 poslijepodne »
tri crna "kamena" idu van,ova "stijena" ide van,dolazi anubias,da li jednom treba co2 boca? Ne znam dal da smanjim debljinu pijeska? Dolaze prazne puzeve kucice,bar 3-4 PRAVA kamena,i multici...koji mi nadam se nece pojest nerite?

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #15 u: Srpanj 24, 2010, 22:02:08 poslijepodne »
mališa ja te ne kužim  -? :D ..kolege te sve lijepo objasne kaj da staviš unutra i kaj bi eventualno moglo ić u takav akvarij, a ti staviš zlatne, i još k tome 3 komada..treba te po guzici natuč  :D :D

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Srpanj 24, 2010, 22:08:54 poslijepodne »
ma neeee...hahahha...takav sam dobio na poklon sve skupa...multici idu....znam da je to za 3 zlatne i teleskopa preprepreprepremalo...hha....pa pise u postu iznad slike...

Offline zeki972

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 24, 2010, 22:17:35 poslijepodne »
cannibal, zašto da vadi zlatne?ja ne bih uopće  vadio zlatne..mislim da bi se jako dobro bojom uklopilo s bojom multića,ovim kamenjem i anubiasom..i obavezno za anubias treba co2 i makro i mirkoelementi.  :devil:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 24, 2010, 22:18:40 poslijepodne »
cannibal, zašto da vadi zlatne?ja ne bih uopće  vadio zlatne..mislim da bi se jako dobro bojom uklopilo s bojom multića,ovim kamenjem i anubiasom..i obavezno za anubias treba co2 i makro i mirkoelementi.  :devil:

pazi sad njega  :D :D ..provokator jedan  :up:
..a ja po običaju, čitam samo ono kaj mi paše  :D

Offline zeki972

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 24, 2010, 22:19:08 poslijepodne »
 ;) :D

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Srpanj 24, 2010, 22:26:00 poslijepodne »
a pozadina? ja bi najradije crnu...kako to? Di to ima za kupit ili ju od neceg napravim? -? Ili ne crna?  :D

Offline zeki972

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Srpanj 24, 2010, 22:27:45 poslijepodne »
zašto crnu? to će ti biti monotono i samo će se ribe vidjeti..najbolje kupi  onu tapetu na kojoj ima i  bilja pa ne moraš saditi  bilje uopće...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Srpanj 24, 2010, 22:29:11 poslijepodne »
zašto crnu? to će ti biti monotono i samo će se ribe vidjeti..najbolje kupi  onu tapetu na kojoj ima i  bilja pa ne moraš saditi  bilje uopće...
halooooo, zeki? jesi to ti?  :D :D
kupi u dućanu crnu samoljepljivu foliju za namještaj i kelji ju gore, il sa crnim mat sprejom ofarbaj  ;)

Offline zeki972

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Srpanj 24, 2010, 22:33:12 poslijepodne »
ma ja sam..  8) pa za svaku postavu akvarija do sad je sve ispitano i to je našeg  vrlog kolegu držalo stvarno duge minute čak i sate, pa i dane.....a nažalost nije mi jasno  zašto svi  toliko hvale  taj  priručnik o akvaristici kad tamo ništa nema za početnike..nego mora se imati jedno  5-10 godina akv.staža da bi se on mogao koristiti...i mislim da bi trebalo ogranizirati tečaj kako se služiti  forumom i kako pronalaziti  izlizane teme i svakom članu dati diplomu da ima to završeno da bi se mogao služiti ovim forumom.. :) 8)
a moram priznati da mi ovo zahlađenje  prija..napokon sam se i naspavao  ;)
« Zadnja izmjena: Srpanj 24, 2010, 22:44:45 poslijepodne od zeki972 »

Offline shoney063

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Srpanj 24, 2010, 22:42:46 poslijepodne »
ubite me akl sam ja skuzio nesto u ovom zadnjem zekijevom postu :D:D:D:D