Vrijeme je da i ja postavim slike svoje barice, akvarij je dimenzija 75 x 35 x 45 Aquaterra
filtracija Fluval 104
lampa power glo
pijesak kvarcni 0,1-0,6
kamenje sa obližnje plaže
od stanovnika imam 3 Labidochromis sp. chizumulae (tri če biti i finalni broj ribica u ovom tanku ail ubacio bi za sada još 5-6 chizumula tako da mogu napravit nekakvu selekciju, pa ako neko ima malce da su po dimenzijama ko ovi cca 2-3 cm neka mi se slobodno javi na pp)
Inače sad dok su mali unutra če ići još neke ribice, ali samo privremeno dok ne osposobim tank od 300 l, koji je zbog moje prezauzetosti s poslom još uvijek pod smokvom :-)
nače ovaj se ciklirao jedno 20ak dana, s time da sam od kolege mastina užicao jedno 25% "stare" vode i iscijedili smo bakterije iz spužva filtera, ribice su ubačene u ponedjeljak i sasvim su ok, jedino još su nesigurne pa se najbolje osječaju po rupama.
trenutno u akvariju se raširila smeđa alga (vidi se i na slikama po pozadini) a danas sam uočio i prve flekice zelene :-), čitao sam po forumu o toj smeđoj algi, ali nisam našao zaključak na kraju da li je treba fizički odstraniti sa kamenja ili če ona sam aotić (sa stakla sam je skinuo jer je bilo baš bljak :-)
eto pa slobodno komentirajte