Srpanj 06, 2025, 04:58:37 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Microsorum sp. rupe u listovima  (Posjeta: 1755 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Neve

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Microsorum sp. rupe u listovima
« u: Srpanj 17, 2010, 18:25:26 poslijepodne »
Imam problem sa microsorum sp., stari listovi su počeli dobijati rupe po listovima. Izgleda mi kao da je počeo propadati list na mjestima gdje je su bile one spore s donje strane lista.

Jel to normalno ponašanje ili da ipak podignem doziranje kalija i nitrata? Imam osjećaj da sam to već viđao na svojim microsorumima, ali ne sjećam se da li je bilo vezano za spore. Također, stargrass raste sasvim zadovoljan (zapravo, svo bilje) pa mi nije vjerojatno da je u pitanju nedostatak nutrijenata.

Informacije radi doziram KNO3 4 ppm dnevno, PO4 2 ppm, K svakih 2x tjedno dvije pune jušne žlice. Akvarij je 240 litara. CO2 dovoljno, svijetlo ok.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Microsorum sp. rupe u listovima
« Odgovori #1 u: Srpanj 19, 2010, 08:20:30 prijepodne »
Nemrem ti dati neki pametni savjet kaj se tiče microsoruma osim da meni već jedno 4 mjeseca stagnira u akvariju, gnojim slično kak i ti i sve drugo mi raste bez problema
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #2 u: Srpanj 26, 2010, 12:19:31 poslijepodne »
Pa nema nekih mudrosti kod paprati općenito: vole nižu temperaturu 24-26, te vodu koja je obogaćena sa co2, sa protokom oko njih. Tada ti najbolje rastu...ako nešto samo ne štima od toga stagniraju.

Svjetlo im ne igra neku preveliku ulogu (što je manje svjetla duži su listovi i obrnuto).

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #3 u: Srpanj 26, 2010, 13:37:04 poslijepodne »
kod mene microsorum raste ko veliki... ne gnojim nicim i nemam co2.. stari listovi s vremenom propadnu ( postanu tamni i pocinju se rupat), ali mladi do debelo nadoknadjuju. posto mene muci crna alga.. ja obicno te stare listove rezem jer se na vrhovima to gov*o hvata
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)