Sarita,uvjerena si u totalno krivo
Pas ti je upravo u toj dobi,psecem pubertetu,di i on trazi bolju poziciju u hijerarhiji
Pas ni u kojem slucaju nesmije imati glavnu rijec,moj kad poziva na igru zgrabi nogometnu loptu i jurca ispred mene i izaziva,u tom slucaju vidis da mu je do igre,ali ne idem mu u susret i igram se odma sa njim,trazim da odlozi loptu i dođe do mene,trazim od njega da bude miran,sjedne ili sta god mi padne na pamet,onda ja uzimam loptu i ja zapocinjem igru,i također ja ju zavrsavam,lopta je u mojim rukama i ja sam pobjednik
Ljudima sve to izgleda glupo i neposteno prema psu,ali to je pas,i on trazi takav pristup,alfa se igra kad god hoce i igra se do kad hoce,i to je to
Sad shvati ti to kako hoces,sreo sam hrpu ljudi koji pricaju samo o ljubavi,mazenju i ostalim super stvarima,i njihov je pas prekrasan,ali onda dođe ono ali, da oni nesmiju psu biti blizu dok jede,dok spava,dok prolaze drugi psi,ima svakakvih radnji u kojima oni nesmiju biti blizu svoga psa
Psu treba omoguciti dobar trening da se ispuca,a onda da postuje mir i red kad je u kuci