Rujan 07, 2025, 10:36:24 prijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 263847 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline El Enki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #1000 u: Svibanj 02, 2012, 14:55:08 poslijepodne »
a neznam bas ni za petarde, moj se ne plasi ni pistolja ni petardi ni vikanja a ni suzavac mu ne smeta ( križanac pita i staforda )a kamoli neki pas tipa Dogo Canario

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #1001 u: Svibanj 02, 2012, 14:59:12 poslijepodne »
El Enki, ti onda nemaš nikakvog utjecaja na svog psa?

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #1002 u: Svibanj 02, 2012, 15:03:52 poslijepodne »
El Enki, ti onda nemaš nikakvog utjecaja na svog psa?

imam naravno ali takav je kakav je nije koljač ali se ne boji nikoga, sve ti je jasno ako ti kazem da ga je napo kangal koji je barem 3 puta veci od njega a ovaj nije ni trzno, ima svoj karakter nece bjezat pred glasnim zvukovima, a na vikanje sam mislio na druge ljude na moj glas se koći, a da nemam kontrole onda nebi svaki da n bio vani na livadi bez lajne druzio se s pekinezerima i drugim muskim "opasnim" psima tipa doberman staford, pit, cane corso itd ...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #1003 u: Svibanj 02, 2012, 15:09:59 poslijepodne »
Sve 5 Enki! Pitam samo...
A što se tiče postavljanja i ne bojanja većih pasa imala sam prilike doživjeti to sa svojom kujicoma mješankom( tamo, 90-tih). Bila je mala, ali bedasta jer se postavljala na svaku kuju.
Zato sad i svog Arona(Srednji šnaucer)  nastojim voditi među pse, osobito među mužjake.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #1004 u: Svibanj 02, 2012, 15:14:24 poslijepodne »
Šnauceri su izuzetno pametni ja sami imao kujicu srednju papar - sol ali s muskima zna bit problem sto se oce sorat, a ako je tvoj jos stene pusti ga s dogom C da se posnjofa nevjerujem da bi ovaj napao štene  bez razloga ali ni ti nesmijes bit napeta

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #1005 u: Svibanj 02, 2012, 15:20:06 poslijepodne »
a ako je tvoj jos stene pusti ga s dogom C da se posnjofa nevjerujem da bi ovaj napao štene  bez razloga ali ni ti nesmijes bit napeta
Nema šanse! NEMA. Aron ima 3 mj.
U meni je možda i najveći problem jer ga se bojim ko vraga. Ne vjerujem baš da bi na mene napao kad sam bez Arona, ali baš se zbog malca bojim. Što se Arona tiče, on će biti na lajni tak da njegov napad na DC mogu spriječiti.

Mogu jedino pitati ljude koji tamo prolaze sa svojim psima dali su imali neželjene susrete.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1006 u: Svibanj 02, 2012, 15:28:38 poslijepodne »
Moj se isto ne boji petardi

i jedan clip treninga kanarca

i rješenje je da zaobiđeš livadu i mirna B.
« Zadnja izmjena: Svibanj 02, 2012, 15:32:25 poslijepodne od joke44 »

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #1007 u: Svibanj 02, 2012, 15:34:08 poslijepodne »
Ma ajd bježi... Znaš kako bih mogla biti tamo u blizni? U oklopnom vozilu.  :rolleyes:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #1008 u: Svibanj 02, 2012, 15:41:01 poslijepodne »
Volim slusati o opasnim psima kako se pokoravaju gazdama i ne boje se nicega  :D :D :D

Što se tice Joke za suzavac onaj za pse je oslabljeni,zato jer imaju osjetljiviji nos od nas,a i oci,ali nema te zivotinje koju ljudski suzavac nece zaustaviti kad je nasprican u nos i usta,ostalo su samo naklapanja i hvaljenja

evo malo medvjeđeg spreja na osnovi papra,a tako i ostali djeluju

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1009 u: Svibanj 02, 2012, 15:45:09 poslijepodne »
ma znam ja to, ali to mogu ja i ti koji se ne bojimo pasa i bili bi prisebni u toj situaciji. Problem je kad se čovjek boji psa i onda se desi da sebe poprska i još ga ugrizu  :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #1010 u: Svibanj 02, 2012, 17:09:00 poslijepodne »
jednom, bez Arona afkors, otiđi do te livadice... izvidi malo... pitaj vlasnike drugih pasa kakav je taj "kanarinac" :D s psima i ljudima... možda je pas baš ok...

a što se tiče pucnjeva i petardi - ni moji ne trzaju na niš, suzavac srećom nisam nikad koristila niti su oni uletjeli u kakav fajt pa da su pošpricani... ali sumnjam da bi ostali ravnodušni...

El Enki - ima pasa koji bi i štene napali, bolje ne riskirati...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Brigita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #1011 u: Svibanj 02, 2012, 19:05:34 poslijepodne »
Evo da se i ja malo pohvalim (kad se i vi svi  :D ) sa svojim zvjerkama  :D
Imam ženku i mužjaka; Mali Minsterlanderi, od kojih sad imam dva štenca (ostali su u prva dva dana uginuli), koja sam nakon četiri dana morala dohranjivati jer nisu napredovali skoro ništa (nešto sa mlijekom nije ok). Nisam mislila da ču uspjeti, jer su težili svega oko 300g. ali sve je prošlo dobro, i sada imaju po 2kg. Oštenjeni su 4.04. a zadnja slika je ponosnog tate.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #1012 u: Svibanj 02, 2012, 19:18:00 poslijepodne »
Lijepi... :heart:

Pandorica, baš sam maločas srela susjedu koja ima psa i znam da ga je prije bez vodilice vodila tamo. Kaže da je pas (taj kanarinac  :D ) dobar. Da neće ništa, da se da ponjuškati... Svejedno, mene ni Arona ne bude njuškal. Ali da mi je laknulo, je.  :up:

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #1013 u: Svibanj 03, 2012, 11:12:22 prijepodne »
onda se ne moraš toliko bojati, ali opet nije ti svejedno... ako neki pas zareži na njega - on će vjerojatno uzvratiti... a nema ga tko spriječiti jer šeta sam...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #1014 u: Svibanj 03, 2012, 11:31:00 prijepodne »
onda se ne moraš toliko bojati, ali opet nije ti svejedno... ako neki pas zareži na njega - on će vjerojatno uzvratiti... a nema ga tko spriječiti jer šeta sam...

Daj 30 kn u pet centru za sprej i mirna si. ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1015 u: Svibanj 03, 2012, 11:43:10 prijepodne »
ili naučiš psa da ne reži na druge i grize ih. Meni je dosadilo da mi psa grizu maltezeri westiji pekinezeri i slične zvijeri, na foru da je on takav i da se ne može naučiti. Sad više ni ja svome ne govorim da ne vraća i da vidiš kako se situacija u kvartu bitno promijenila. Nijedan prdekavac u kvartu više nije živčan i ne pokušava gristi i sve je mirno. I još jedna fenomenalna stvar, a to je kako se i vlasnici promijene kad im objasniš neke stvari  ;).
Mi ustvari pričamo o kanarcu koji nikom nije ništa napravio. Ako ga neki pas izaziva to znači da je spreman na posljedice - i on i njegov gazda.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #1016 u: Svibanj 03, 2012, 12:08:31 poslijepodne »
Joke, pričamo o psu za kojeg nisam 100% sigurna kakav je. Jer prije no što sam započela s postovima vezanim za istog sam čula da je sredio nekoliko pasa, sad se raspitujem od susjeda koji imaju pse.
Ja zasigurno neću pustiti da moj pas napada drugog. Dapače, u interesu mi je da imam stabilnog psa s kojim mogu gdje hoću.

A vezano uz ovo:
ma znam ja to, ali to mogu ja i ti koji se ne bojimo pasa i bili bi prisebni u toj situaciji. Problem je kad se čovjek boji psa i onda se desi da sebe poprska i još ga ugrizu  :D
Nisam baš toliko blentava, ako me razumiješ.

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #1017 u: Svibanj 03, 2012, 12:19:45 poslijepodne »
ruku na srce, i ja mrzim kad mi neki mali pesek laje i zaliječe se na moje, to se možda može objasniti ekipi u gradu koja je ipak malo više vezana za svoje ljubimce od ekipe na selu kojima je pas "sredstvo" za zaštitu imovine i lajanje... o otvorenim ogradama i puštenim psima da i ne govorim...

ne trzam previše na takve situacije ukoliko izleti neki mali pas jer su moji veći i znam da ne mogu nastradati... ali da mi jedan "kanarinac" izleti - i zareži... mislim da bi samo sjena ostala od mene... al ajde ti objasni mojim psima da bježe glavom za životom i da se ne pokolju... a oboje se tako dobro slažu da ako jednom nešto ne paše, ni drugom ne paše (kujica se uvijek druži s jednim pittom, huskyja smo pokušali skompati s njim ali čim je on zarežao - ona je automatski bila na njegovoj strani i kao da ne poznaje tog pitta)...

grrr, nadam se da se nikad neću naći u takvoj situaciji...  :punch:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1018 u: Svibanj 03, 2012, 13:39:02 poslijepodne »
To je pas čuvar i bodyguard i nije za zajeb. Ako nisi sigurna u svog psa da neće krenut na njega, nemoj ići blizu i rješila si problem.

Nisam mislio da si blentava i smotana, nego si probaj zamisliti da 60-70 kila mišića u onakvom pakiranju potrči prema tebi - koliko bi prisebna bila (meni ne bi bilo svejedno  :D)

na balkan kinologyu imaš temu na kojoj se okupljaju svi uzgajivači te pasmine sa područja bivše juge pa možeš više pročitati o njemu - i btw. svi se baš ponose tim da njihovi psi nisu kućni ljubimci i psi za šminku i to smatraju uvredom. Ali možda je ovaj tvoj susjed "dobrica" -? :D

Offline mops

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #1019 u: Svibanj 05, 2012, 10:11:09 prijepodne »
Što se meni danas dogodilo...dakle šećem svog na lajni (a to je vrlo rijetko jer je uvijek bez lajne, savršeno sluša, nikog ne ferma ni tri posto, ali bila burna noć pa sigurnije da ga imam pod kontrolom) i šeće žena nekog srednjeg peseka isto na lajni i idu prema nama i pas skoči na mog..moj flegma se odmakne i još ga ja povučem jer je na lajni (da nije bio na lajni bi se agilnije maknuo...) i dođe meni žena "joj kako su zločesti ti psi...strašno..." e došlo mi je da joj se zderem da nije pas zločest, nego je ona kriva šta si ne zna odgojiti psa...baš mi je digla živac -.-"....i ovi s malim živčanima...nije pas kriv šta je živčan, nagledala sam se u životu pudlica i pudlica, maltezera i pekinezera i stvarno ima ih dobrih ko kruh koji niti ne znaju zalajati...dakle vlasnici su krivi  :dead:
...buduća "zločesta" teta veterinar :P....

Offline Brigita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #1020 u: Svibanj 05, 2012, 12:25:05 poslijepodne »
Što se meni danas dogodilo...dakle šećem svog na lajni (a to je vrlo rijetko jer je uvijek bez lajne, savršeno sluša, nikog ne ferma ni tri posto, ali bila burna noć pa sigurnije da ga imam pod kontrolom) i šeće žena nekog srednjeg peseka isto na lajni i idu prema nama i pas skoči na mog..moj flegma se odmakne i još ga ja povučem jer je na lajni (da nije bio na lajni bi se agilnije maknuo...) i dođe meni žena "joj kako su zločesti ti psi...strašno..." e došlo mi je da joj se zderem da nije pas zločest, nego je ona kriva šta si ne zna odgojiti psa...baš mi je digla živac -.-"....i ovi s malim živčanima...nije pas kriv šta je živčan, nagledala sam se u životu pudlica i pudlica, maltezera i pekinezera i stvarno ima ih dobrih ko kruh koji niti ne znaju zalajati...dakle vlasnici su krivi  :dead:

Upravo tako  :up: psi su onakvi kakve ih se odgoji.

Offline ttomy

• Punopravni član
« Odgovori #1021 u: Svibanj 05, 2012, 13:25:19 poslijepodne »
mali su najgori...on je tako buci muci, tako sladak, ma sta on moze... na kraju napadaju sve zivo jer vlasnici se nisu ni potrudili odgojiti svoju "bebicu"

koliko puta je pekinezer napao ovo moje tele (zenka njufa), hvala bogu sto je flegma pa nije bilo problema...bas mi se ne placaju veterinarske usluge za male neodgojene lajavce

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #1022 u: Svibanj 05, 2012, 13:33:36 poslijepodne »
Ja ne razumije,suzavci za sve pse,pa kad i dođe mali lajavac bez lajne isto suzavac,kasnije lijepa i ugodna rasprava sa vlasnikom,i slijedeci put taj pas sigurno nece doci blizu vas  :'( :'(

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #1023 u: Svibanj 05, 2012, 22:34:25 poslijepodne »
Evo, 10 mjeseci:

Pustike, Turopolje

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1024 u: Svibanj 06, 2012, 16:55:06 poslijepodne »
evo da javim da sam jučer umalo poginuo. Čitav život mi se odvrtio pred očima.
Ugrizao me ši-cu (ne znam kako se piše). Zaletio se na moga, a ja ga išao uhvatiti da ga moj ne dohvati i đubre me ugrizlo. Smiješno, moja mačka me znala gore ozlijediti  :D.
Gazdarica se u..ala da je ne bi tužio, pa sam na kraju i nju i psa morao smirivati