Lipanj 29, 2025, 20:51:38 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 251517 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #875 u: Listopad 14, 2010, 13:04:58 poslijepodne »
To sam ti vec reko,pecene i kuhane kosti nikad dati psu
Samo sirovo,i najbolje junece kosti
Kanu dajem jednom do dva puta tjedno i to one bedrene kosti,koja je ispiljena na 3 dijela,pa svaki put dobije jedan dio
Pojede skoro sve,osim najtvrđeg dijela,ali najbitnije je da ocisti zube od prljavstine,sve se sjaji

Sto se tice vuka,to je daleko od psa,i ta agresije se ne vadi kroz dvije generacije
Ja i dalje mislim da je tog psa netko sanjo  :up:
Mislim u dvije genracije oni su vec vidjeli da je taj pas uspio pokupiti sve najbolje od svega sto je miksano

Isto tako svi znaju recept za Presu canario,ali je kod nas i u okolici nitko nije stvorio,to sto se prodaje nije ni blizu prave prese,ali sta nasi ljudi znaju
Kao i ovaj extra pas,tako su i njihove prese extra
http://www.njuskalo.hr/psi/pit-bull-terier-oglas-1277123

Offline El Enki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #876 u: Listopad 14, 2010, 13:24:37 poslijepodne »
:D : D :D
a vidi svatko mora ulijepsat svoj oglas

kaj se tiče vuka ima zenska u kvartu hibrida vuka i čehoslovačkog vučijeg psa :D mislim pas je prekrasan tj vuk:D ali je agresivan do bola i to ne samo na pse vec na sve ljude osim nje

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #877 u: Listopad 14, 2010, 13:25:39 poslijepodne »
To sam ti vec reko,pecene i kuhane kosti nikad dati psu
Samo sirovo,i najbolje junece kosti
Kanu dajem jednom do dva puta tjedno i to one bedrene kosti,koja je ispiljena na 3 dijela,pa svaki put dobije jedan dio
Pojede skoro sve,osim najtvrđeg dijela,ali najbitnije je da ocisti zube od prljavstine,sve se sjaji

objasni mi molimte zakaj ne? ne znam?

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #878 u: Listopad 14, 2010, 13:32:07 poslijepodne »
Vjerovatno zbog same probave šteneta
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #879 u: Listopad 14, 2010, 13:34:52 poslijepodne »
pa po meni nije cak ni sirovo bas najbolje ja svojima prokuham kosti na 5 min pa im onda dam

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #880 u: Listopad 14, 2010, 13:35:30 poslijepodne »
nije preporučljivo da jedu sirovo zbog
LAŽNA BJESNOĆA
Nalikuje bjesnoci, ali ne prelazi na covjeka. Javlja se kao teska bolest i uvijek smrtonosna bolest samo u psa i macaka. Prenose je kucni glodavci, miševi i štakori. Psa se najcesce zarazi nekuhanim iznutricama bolesnih svinja. Nakon inkubacije koja traje 1 do 3 dana u pasa se javljaju znakovi bolesti, najcesce u obliku jakog svrbeza. Pas se tako zestoko cese da skida ne samo dlaku s lica vec razdire i kozu, cak do kosti. Uz to je i svijest pomucena, no za razliku od prave bjesnoce bolestan pas nije agresivan. Neminovna smrt nastupa za 12 do 72 sata.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #881 u: Listopad 14, 2010, 13:40:26 poslijepodne »
slazem se s cannom, pogotova danas kad smo vidjeli kakve su nam mesnice i di se sve to povlači ko zna što ti pas jede, prokusas par minuta pa si siguran i ti i pas

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #882 u: Listopad 14, 2010, 14:25:02 poslijepodne »
Kuhano ne jer je premekano i pas moze razlomiti na komade koji ostaju ostri i mogu ostetiti crijeva. U neznanju sam napravila nesto slicno i skoro smo zavrsili na stolu... ne ja nego pas.

Normalan pas zna jesti kosti, nenormalan razdere utrobu pa ja svojima uopce ne dajem kosti prave nego samo one "umjetne". Ponekad dobe bedrenu kost ali iskljucivo nju i to sirovu.

Sto se tice raznih raraznih bolesti i slicnih zabluda ja uvijek polazim od onoga: ako je dobro za mene dobro je i za mog psa i obrnuto. Ako ja jedem neko meso sirovo smatram da je zdravstveno ispravno da se jede sirovo, zasto je onda veca opasnost ako ga jede pas? Svo meso u prodaji je ispitano i pecatirano, a to se odnosi i na kosti.

Citat: Tiii
Gwy cuvanje i zastita je nekim psima posao,a to odlicno odrađuju bandozi

U svakom slucaju treba obratiti pozornost na njegovu snagu koja moze biti kobna za ljude,ali posto se svi psi kote šašavi i nespretni a vlasnici ih oblikuju vjerujem da mogu to biti prekrasni ljubimci

Ja ne kazem da su oni losi u tome sto rade, kazem da su opasni u krivim rukama a jos uvijek mislim da je vecina vlasnika pasa opasno neinformirana i neistrenirana za imati takvog psa. Samo to. Kada bi postojala licenca za imanje pasa rijesili bi najveci problem o kojem raspravljamo na ...60 stranica. Ajme 60 stranica :D

Opet mislim da dobar uzgoj i dobar odgoj mogu od svakog psa napraviti dobrog ljubimca i dobrog radnog psa.

Ja jos uvijek slinim za Cane Corsoima.... savrseni u izgledu i karakteru...  :heart:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #883 u: Listopad 14, 2010, 14:30:07 poslijepodne »
nisam mislio skuhano nego prokuhat par min u vodi da ubije bakterije

gwy na slini jos malo :D :D :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #884 u: Listopad 14, 2010, 14:33:09 poslijepodne »
Kada bi postojala licenca za imanje pasa rijesili bi najveci problem o kojem raspravljamo na ...60 stranica. Ajme 60 stranica :D

dok god djecu moze imati svatko, bez ikakve licence (o psihickom zdravlju i inom) nemamo kaj razmisljati o licenci za imanje pasa... :(

ps: ja momentalno slinim za jednim ovakvim:

no, moje slinjenje se svakih par tjedana mijenja...  :-[
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #885 u: Listopad 14, 2010, 14:42:09 poslijepodne »
Joj Enki ubim te :D Iako je krasna ova na slici... ima dosta razlika medju linijama CC-a. Ova konkretno ocito nije medju onima koje volim, pretupu njusku ima i prevelike labrnje. Negdje su ih krizali s boxerima a to mi je grozno  :dead: Ima i onih koji vise nalikuju na napoletano sto mi isto nije naj al bolje od te okruglaste njuske.

Ovo bi bio "moj" tip...

(http://cane-corso-dog-breed-store.com)

Slin slin...
...Pula...

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #886 u: Listopad 14, 2010, 14:48:12 poslijepodne »

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #887 u: Listopad 14, 2010, 16:05:28 poslijepodne »
A joj... za tom svinjicom? :D Da znam, sjecam se da slinis za njima pa ti je stigla prvo polu-haskica pa jos jedna mucka. Ja sam htjela CC-a a uvalili mi Suky :D Onda jos i pinch... jesam li rekla da u osnovi uopce ne volim male pse? :D
...Pula...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #888 u: Listopad 14, 2010, 16:06:19 poslijepodne »
Istina miješanjem vuka i psa se ne dobije zvijer nego, logički, poluzvijer. I da svi psi su nastali od vuka - prije 10000 godina pa se u tom zanemarivo kratkom razdoblju ipak učinilo da se ublaži zvijer u psu. U mom kvartu nije normalno miješati vuka s psom, a ni u 27 susjednih kvartova, a ti u svom imaš dva takva mješanca?  Enki ti podržavaš hibride sa vukom, a gade ti se agresivne pasmine tipa pit bula, htio si bullteriera a uzeo si mačku, sviđa ti se cane corso, gadi ti se Mastino Nap. a imaš huskya.   ????

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #889 u: Listopad 14, 2010, 17:34:52 poslijepodne »
e kad vec slinimo ja slinim za ovim :D :D

http://www.fordogtrainers.com/images/view.aspx?productId=697

.. o da to je jedan od koje bude nabavio kad bum dvorišće imao :)

.. mada su meni ovakvi lijepši :)
« Zadnja izmjena: Listopad 14, 2010, 17:40:54 poslijepodne od skorpac »
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline pros

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #890 u: Listopad 14, 2010, 20:26:43 poslijepodne »
Evo jedne od pasmina koja mi je zakon tu ih nema Cao De Fila De Sao Miguel

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #891 u: Listopad 14, 2010, 20:52:29 poslijepodne »
 :up: :up:
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #892 u: Listopad 14, 2010, 22:48:20 poslijepodne »
Jos jedan u stilu canarskog i sl... Jedino mi usi nisu jasne... jel bi tako izgledalo da kupiram svog retrivera? Ko medo? Zakon :D
...Pula...

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #893 u: Listopad 14, 2010, 23:08:19 poslijepodne »
Istina miješanjem vuka i psa se ne dobije zvijer nego, logički, poluzvijer. I da svi psi su nastali od vuka - prije 10000 godina pa se u tom zanemarivo kratkom razdoblju ipak učinilo da se ublaži zvijer u psu. U mom kvartu nije normalno miješati vuka s psom, a ni u 27 susjednih kvartova, a ti u svom imaš dva takva mješanca?  Enki ti podržavaš hibride sa vukom, a gade ti se agresivne pasmine tipa pit bula, htio si bullteriera a uzeo si mačku, sviđa ti se cane corso, gadi ti se Mastino Nap. a imaš huskya.   ????

1. podržavam takve hibride ako su seliktivno uzgajani i nisam reko da ima dva u kvartu nego jedan ( di si ti vidio dva ??? )
2. ne gade mi se pasmine tipa pit bulla ( gdje sam ja to napisao? )
3. da htio sam ga ali ga tada prije godinu dana nisam uspio nabavit, tj. nisam imao para, a mačku sam nabavio nedavno ( moj problem )
4. da sviđa mi se CC ( u čem je problem? )
5. ne gade mi se napolitani nego ih nebi drzao  jer puno sline i osobno mi se nesviđaju izgledom ( svatko ima svoj ukus po 100-ti put )
6. nemam huskya imam križanca huskya
7. evo ti pusa od mog bivšeg peseka shar pei-a
« Zadnja izmjena: Listopad 14, 2010, 23:15:11 poslijepodne od El Enki »

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #894 u: Listopad 14, 2010, 23:36:22 poslijepodne »
Znaš li ti što znači selektivni uzgoj. Deklariraš se kao ljubitelj životinja, koji toliko voli svoje životinje da spavaju s njim u krevetu, pa mi objasni tvoje podržavanje "selektivnog uzgoja" (što se dešava sa štencima koji otpadnu iz selekcije)
Drugi je onaj vuk što si ga htio kupiti! Btw. znaš li koji su zakonski uvjeti za držanje zvijeri, pogotovo vukova koji su zaštićene životinje, i opet, kako kao ljubitelj životinja želiš mučiti životinju koja je sretna samo u prirodi.

Nema nikakvih problema Enki samo jedan dan pišeš jedno , a drugi dan treće. Nemaš konstantu u mišljenju i stavu, ali nije važno, pročitaj zakon o držanju zvijeri prije nego što se upustiš u kupnju jedne ili njenog križanca/hibrida jer ako te netko prijavi moglo bi biti gadno po tebe.

Slažem se da se o ukusima ne raspravlja, baš zato sam ja i kupio onog psa kojeg sam želio/koji mi se sviđa i nijednog drugog ;)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #895 u: Listopad 14, 2010, 23:49:05 poslijepodne »
Pros super je ovaj pas, ali je pas za znalce. Što se tiče znanja, prije 2 sata šetam po kvartu sa psom i zove me susjed. Čovjek je kupio kuju tornjaka prije godinu dana i vezao je lancem ispred kuće. Sad kad je pas izrastao, čovjek odlučio malo prošetat psa po kvartu da se, jelte, pokaže. Pas je u šetnji htio zaklati svakog psa, čovjeka, auto, biciklu itd. koje je vidio, pa čovjek razočaran glupošću psa kaže meni da će ga ostaviti na Sljemenu i da će kupit normalnog psa kakvog ja imam. Ja mu kažem da ga odvede na selo nekom ili bar u azil, jer će ovako ubit nekog. Pišem ovo da pokažem što se desi kad ljudi kupe nešto za što je u oglasniku pisalo da je pametan, super čuvar i voli djecu i onda misli da to pas zna rođenjem. Uglavnom ako šetate Sljemenom i vidite crno bijelog psića od 50-60 kila kako veselo trči prema vama - bježite

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #896 u: Listopad 14, 2010, 23:52:33 poslijepodne »
Ja sam imala jako lijepo misljenje o vukovima do nedavno. Mislila sam da su to predivne zivotinje (to i jesu), vrlo misticne i tako slicne psima... toliko da ga pozelis imati doma....

A onda sam gledala jedan dokumentarac. Ima ih tona, tko jos nije gledao neki sa vukovima? Ovaj je bio nesto drugaciji, prilicno realan i bez izrezanih djelova... Ekipa je 2 sezone pratila 2 copora koji su naizmjenice osvajali/gubili jedan prostor. Kada je copor koji je prije bio vlasnik teritorija (a medjuvremenu ga izgubio) ponovno osvojio stari teritorij, u prvom lovu je jedan mali kojot pokusao  ukrasti komadic mesa sa komada lesa koji vukovi nisu uopce gledali.. zapravo su bili 20.tak metara daleko. Cim su ga spazili su se zaletili za njim, nije imao sanse. Kamera je snimala dok su mu komadi tijela letjeli okolo i na kraju je svaki od 10-tak vukova nosio jedan. Spiker je rekao da su htjeli pokazati drugim vukovima i kojotima sudbinu ako se budu zahebavali s njima.

Onda sam ja jednog takvog hibrida zamislila kako kida mog pincha. Ili nedo bog - moje dijete.

Svim srcem cu se zalagati da divljina ostane gdje joj je mjesto jer i ovako pretjerano prilagodjavamo prirodu sebi. Zivotinja je zivotinja, od pasa smo napravili marionete ali negdje mora biti granica!

Enki za tebe: Tamaskan. Pas koji je izgledom vuk a genetikom obican pas. Nekad davno u Finskoj odakle je potekao je krizan NJ. ovcar, haski, malamut.... Dobar radni pas. Kazu. Imamo jednu uzgajivacnicu u Hr sad.

Citat: joke44
Znaš li ti što znači selektivni uzgoj. Deklariraš se kao ljubitelj životinja, koji toliko voli svoje životinje da spavaju s njim u krevetu, pa mi objasni tvoje podržavanje "selektivnog uzgoja" (što se dešava sa štencima koji otpadnu iz selekcije)

Cini mi se da pod selektivni uzgoj mislis da se stenci koji ne odgovaraju standardu "odstranjuju", sto ne vidim po cemu je tocno? Sto to znaci selektivni uzgoj?
...Pula...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #897 u: Listopad 14, 2010, 23:59:52 poslijepodne »
Ubiju se Gwyn, jer nitko doma ne želi imati neuspjeli eksperiment. Verzija B je da ih poklone pod mješanca haskija i onda nayebe čovjek koji to ni kriv ni dužan uzme. Vuk je zvijer i kao zvijer nikad ne može imati puno povjerenje u čovjeka, a dovoljno je jednom da poželi uspostaviti dominaciju, da ne govorimo o odnosu sa drugim kućnim ljubimcima koji su mu u prirodi hrana

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #898 u: Listopad 15, 2010, 00:06:05 prijepodne »
Posto govoris o selektivnom uzgoju opcenito nemogu se sloziti, jer selektivan uzgoj ne znaci nis drugo nego u uzgoj odabrati samo onog koji odgovara zeljama - a ne da se ostali eutanaziraju. Neznam kako je sa hibridima vukova jer se s time nisam nikada susrela a i zbilja cisto sumnjam da tu postoje pravila.

I zaista ne razumijem potrebu krizanja s vukovima ako se onda treba izbaciti njegova agresija? A sto se uopce zeli dobiti? Izgled? To se moze na 10 drugih nacina, a bas to sto je on onda vuk u srzi mislim da daje onima koji ih uzgajaju i nabavljaju ono sto ih zadovoljava. Bolesnici.
...Pula...

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #899 u: Listopad 15, 2010, 00:08:44 prijepodne »
nije tocno da se stenci ubijaju, selektivnim uzgojem se ostavljaju dobri potomci za daljni uzgoj ovisno o tome kakvog psa zelis dobit biras one koji ispune kriterij a ostali stenci se udomljuju  ne ubijaju se tj ubijaju ih budale kojima nije stalo osim do uzgoja neke rase bla bla bla...