U zadnje vrijeme gledam Cezara Milana na maxTV-u, Gwy - sigurno znaš o čemu pričam.
I mogu ti reći da mi te njegove metode, u kojima je bitno očuvati smirenost i poz. energiju kod čovjeka, zbilja jako uspjevaju. Imamo na neki način ljepše šetnje, dok je prije znao itekako zezati - tipa, s jedne strane nogostupa, on naglo prelazi na drugu. Sada sam ga već malo istrenirao i super uspjeva.
Inače, Puffy reagira na slijedeće:
- gore (dakle, da se popne gore, na stolac, krevet...i sl. )
- biti dobar (izuzetno reagira na ovu zapovjed; ukoliko je zloćko, na ovu zapovjed legne na pod i bude dobar)
- idemo van (odmah poludi, traži hamić i giiiiibamo)
- jesi gladan? jel bi pap'o? (sve je jasno
)
- jel voliš Filipa?
(onda me obično ljubi, oblizava, grli me itd.
)
- gdje je beba? (onda nosi igračke plišane, a ponekad se zezne pa donese i koju papuču
)
- gdje je Filip? [ili bilo koji ukućan] (na ovu izjavu odmah počne lajati, ide pred ulazna vrata i čeka
)
I još maaaaaaaaasa drugih, tipa - ako spomenem ime nekog psa, odlazi na balkon pa laje i traži ih
P.S. - kada su poslijepodnevnoj smjeni, kaže mi mama - da 5-10 min prije 19h kada mi nastava završava, naglo se budi iz dubokog sna (on non stop spava...), jedanput lavne i odlazi pred ulazna vrata ILI balkon i čeka.
Mislim da sam dosta postigao s obzirom da se priča da ti mali psi nisu za te zapovjedi i učenja.. ne znam.