Pozadina kod Malawi setupa po meni čini akvarij... Netko ih voli, netko ne, ali da nisam pronašao nekoga tko radi ovako nešto, ne bih nikada išao na Malawi jer mi setup bez toga nema smisla. Samo hrpa kamenja i hrpa riba mogu izgledati JAKO lijepo, ali nešto, meni bar, jako fali. Originalnost... Gospodin Kovač pozadine radi po narudžbi i niti jedna nije baš potpuno ista kao neka druga tako da su u principu potpuno originalne. Eh sad, kako će netko složiti pijesak, kamenje... Doprinos vlasnika ti je u obilaženju kamenoloma, kopanju za pravi kamen i boju, slaganju po pedeset puta, pa opet do kamenoloma jer ti baš fali onaj neki oblik... Tu daješ final touch i to ne mora nužno izgledati super. Jednom sam vidio slike setupiranja akvarija gdje je neki švabo slagao huge akvarij od tri RAZLIČITE Back to Nature pozadine koje nikako ne idu skupa, a onda je zasadio totalno krivo bilje, natrpao tonu riba koje jedna s drugom nemaju veze... Kužiš što mislim. A mogao je dobiti tri zasebna MRAK akvarija. Kupovna pozadina ne znači puno kad staviš plavi šljunak i ronioca kojem svijetli kaciga

Po meni, ako pokušavaš "kopirati" prirodnu okolinu, originalnost svakako pada u vodu, a da ne pričam kako 90% naših ciklidaša vrti i iste ribe, pa ono... Meni je poanta priče da u sobi imaš jedan jako lijepi komad "umjetne prirode" koji te veseli i u kom uživaš. Mene ti osobno nimalo ne brine koliko je originalan jer opet, 90% ciklidnih akvarija izgledaju gotovo isto. Ruku na srce, radi se o hrpi kamenja i riba tak da ono. Mene veseli, a kome se sviđa, drago mi je čuti, a ako se nekome ne sviđa i izgleda mu glupo, apsolutno poštujem mišljenje

No, ovo je prešlo u manji esej tak da... Eto rađe par slika s novim stanarima

Unutra su trenutno po pet komada L. Hongi, L. Caeruleus i Ps. Saulosi Coral Red te po šest komada L. Trewavasae Marmelade Cat, M. Interruptus i C. Luwino Reef