pozdrav svima!
evo, imam jednu perzijsku sivu već oko 18 godina, i tek sad čujem za furminator.
što to čudo točno radi? šiša životinju, češlja ili neka kombinacija?
čupka li to dlaku? jer maca koju imam je više nekako ovčica, sva je vunasta, ima više podlake nego dlake.
i tu podlaku izvlačim najbolje što znam - nekad se ne da - ali je i šišam svake godine.
šišam je vlastoručno, pa malo siroto izgleda

ali jedva je iz stan izvučem da je veterinaru odvedem, stvarno je ne želim maltretirat sa odnošenjem frizeru. osim toga, bitno je da je njoj fino i udobno. to što izgleda ko da ju je sljeac šišao, sasvim je sporedna stvar

ali šišam je pomoću škarica, pa je to dosta zeznuto, jer mrzi zvuk - onaj cvik - koje škare naprave kad režu. tak da se šišanje otegne i na tjedne, malo po malo, da je ne uznemirujem previše. sad, ako ovo čudo može takvu mekanu vunastu dlaku šišat bez da je poreže i bez da radi cvik, to bi bilo fantastično!
ajd mi javite tko ga ima, bitno mi je dakle da znam dal čupka i dal može jedno malo biće od tri i po kile ošišat/počešljat.
i da, što je s podlakom? iz rasprave mi se čini da je ne izvlači. mogu doduše živjeti s tim da je ne izvlači, za to koristimo njen mali češljić, al svejedno me znaima.
evo, to je sve od mojih pitanja, hvala svima koji su ovo čitali do kraja na strpljenju