Lipanj 28, 2025, 21:58:00 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: brasnari i bijele bubica  (Posjeta: 1572 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kikiclown

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
brasnari i bijele bubica
« u: Srpanj 13, 2010, 23:56:48 poslijepodne »
Uzgajam brasnare i u kutiji su se pojavile bijele tokice koje se krecu. Jel su to.kpi cevi ili nametnici. U kutiiji ima vlagei koncentrata za pilice. Koja je njabolja podloga,srot, posije, hrana za hrcke, brasno, griz...
Pozz forumu.
Kiki

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: brasnari i bijele bubica
« Odgovori #1 u: Srpanj 14, 2010, 00:01:23 prijepodne »
Uzgajam brasnare i u kutiji su se pojavile bijele tokice koje se krecu. Jel su to.kpi cevi ili nametnici. U kutiiji ima vlagei koncentrata za pilice. Koja je njabolja podloga,srot, posije, hrana za hrcke, brasno, griz...
Pozz forumu.
Kiki

Samo smanji vlagu,brasnarima ni ne treba neka vlaga...
Smanji i te tackice ce nestati ;)

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #2 u: Srpanj 14, 2010, 01:31:27 prijepodne »
Pozz forumu.
Kiki

Samo smanji vlagu,brasnarima ni ne treba neka vlaga...
Smanji i te tackice ce nestati ;)
Ne tako lako.

Sve crve i bube izvadi van,to se jednostavno može napravit cjediljkom (trk u kuhinju)...svu podlogu jednostavno baci u smeće a kutiju (pvc?) isperi vrućom vodom.

Nova podloga,crve i bube vrati unutra...ali ovoga puta osiguraj bolju ventilaciju odnosno izbuši koju rupu više i kontroliraj količinu vlage tako da ne stavljaš previše povrća itd već samo onoliko koliko pojedu u 24 sata,ostalo vadi van.

To je to,idemo dalje! :D

P.S. Ne treba njima puno vlage...ja im samo jednom tjedno ubacim komad jabuke i slčn.,često i puno rijeđe,razmnožavaju mi se ko' ludi.

S podlogom ne pretjeruj,dovoljna su cca 2-3 cm pšeničnih posija i to je to.

Offline vzlosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Srpanj 14, 2010, 21:16:45 poslijepodne »
...upravo se i to meni dogodilo na bubama fobasama...par dana nakon sto sam ih premjestio i smanjio vlagu, grinje su nestale...  :up:
...tak da ti se da to lako rijesit  :)

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #4 u: Srpanj 17, 2010, 13:56:49 poslijepodne »
ok, rijeseno. iako mi se brasnari i ne razmnozavaju nesto posebno dobro. hvala. problem rijesen.

Offline ozi

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Kolovoz 21, 2010, 12:34:05 poslijepodne »
oće bez brige....meni su se toliko namnožili da su posije nestale i vidili su se samo crvi kako gmižu jedan po drugom . na kraju je to sve završilo kod nekoga više ni neznam koga- cijeli škaf sam dao!

Offline rooky

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: sarajevo
« Odgovori #6 u: Kolovoz 30, 2010, 16:19:40 poslijepodne »
Pozdrav. Vidim da se dobro razumijete oko hrane za paukove pa me interesuje kako uzgajati harnu za iste . Ja imam dvije tarantule jedna  grammostola rosea a druga Lasiodora parahybana  pa me interesuje sve oko njihove prehrane. ja sam im dosada davao crve koje sam kupovaou ribomaterijalima koji se koriste za pecanje. ali me interesuje kako sam uzgojiti hranu i da ne bude uvijek ista havla unaprijed....pa bi volio da mi malo pojasnite... :)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2010, 21:05:15 poslijepodne »
nemoraš pisati u svakom postu koje tarantule imaš jer je jelovnik isti za sve tarantule... evo ovdje možeš vidjet kako se uzgajaju neke vrste žohara i crva.. http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=59&Itemid=181

Offline rooky

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: sarajevo
« Odgovori #8 u: Kolovoz 31, 2010, 18:59:49 poslijepodne »
nemoraš pisati u svakom postu koje tarantule imaš jer je jelovnik isti za sve tarantule... evo ovdje možeš vidjet kako se uzgajaju neke vrste žohara i crva.. http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=59&Itemid=181
havala..