evo me narode, nakon duljeg kopanja po kutijama ispunjenog izrazito velikom količinom frustracije, uspjela sam pronaći sve potrebne kablove i spojiti svoj nesretni LG s računalom, pa se tek onda pošteno nanervirati dok sam našla načina da s njega prebacim slike na komp.
znam, sramota je, al šta da radim, LG je kriv jer nepotrebno komplicira

uglavnom, evo fotki mojeg akvarija! loše su kvaliete ali bolje od ovoga trenutno ne mogu.
osobito mi je žao što se ne vide ribe - tu su kardinali, margaritatusi i prekrasni mali ancići od Kekea (hvala još jednom, Keke

)
također, s vaše desne strane akvarijem dominira krasna šuma kripte na kojoj se još jednom zahvaljujem Sariti. hvala, Sarita!

a hvala i svima vama koji ste mi svojim savjetima i strpljenjem omogućili da se ovo, makar možda kršeći čitav niz pravila estetike i lijepog akvaskejpinga, ipak živahno razraste, zazeleni i ne pokrepa.

- dimenzije: 60x30x60v iliti 108 litara
- staklo 8mm (da mogu mirno spavat

)
- dolje šljunak sa par jblovih glinenih kuglica
- unutra odstajala pipovača
- gnojenje: osim riba i spomenutih kuglica samo easy carbo 25 kapi svaki dan
- co2 aparat konačno imam (diy s difuzorom staklenim), ali naprosto još nije bilo potrebe da ga aktiviram pošto sve lijepo raste
- izmjene vode dnevno cca 2 litre izvadim, i isto tolko stavim nove pipovače (ne smijem podizat ništa teže od 3 kg, pa je ovo zasad neizbježno)
- s vremena na vrijeme malo sauganje (nemam pojma, možda jednom u 2-3 tjedna ili ovako nešto)
- rasvjeta: 20w štedna žarulja (akvarij se nalazi u dnevnim svjetlom izrazito dobro osvijetljenoj prostoriji; pravi low light bi bio tek da ovo ugasim - bilje i ovako raste ko blesavo)
- filtracija: aquaclear 50 (700 i kusur l/h deklarirani protok) sa desne i neki mali kineski niagara wannabe (deklarirani protok nešto oko 250 l/h) s lijeve strane
- nema grijač, ni neće dok temp budu iznad 22
bilje:
hrpa anubiasa raznih,
rotala rotundifolia
ludwiga repens
limnophila sessiliflora
crypte razne
neke male travičaste stvari, sad jel valisneria ili nešto drugo, nemam pojma
hydrocotyle leucocephala
rogolist
riccia
(ovo troje potonjih je žestoko okljaštreno, do neki dan su mi pokrivali cijeli gornji dio akvarija)
pokoja zalutala lećica, uglavnom se grupiraju u filterima koji ih povlače, pa se ne nakupe previše

9 kardinala
8 mikrorazbora
5 malih ancića (jedan je na žalost otegnuo papke dan nakon što su došli k meni

sad jel od stresa ili prejedanja ne znam, ali doživio je i jedno i drugo

)
evo, nadam se da sam napisala sve što je trebalo.