Lipanj 28, 2025, 20:53:46 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: moji akvariji  (Posjeta: 2201 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline crveni borac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
moji akvariji
« u: Srpanj 11, 2010, 15:12:33 poslijepodne »
moji mali akvariji : jedan 30 litraš(zajednički akvarij) jedan 20litraš za mlade

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: moji akvariji
« Odgovori #1 u: Srpanj 11, 2010, 15:21:00 poslijepodne »
evo par savijeta od mene

makni to plastično bilje i stavi pravo

Ono šareno kamenje također makni i stavi neko pravo tak da izgleda prirodno, jer ovo je umjetno skroz...

Ali ako ti se tako sviđa onda OK, al ljepše je i ribama i oku kad je akvarij prirodan, a ne ovako umjetan...

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 11, 2010, 15:59:20 poslijepodne »
znam da bi bilo ljepše i prirodnije al nekako me strah jer mi je prijatelj pokušavao dva puta sa živim biljem i voda mu se puno mutila i puno algi a ja kad promijenim vodu ne diram ju preko mijesec dana samo povremeno dolijem litru kad ispari tako da se ne usudim al razmišljam o tome non-stop i još me mući to šta me strah da kad bi stavio podlogu za živo bilje da će bit plitko ipak je to akvarij od 30-tak litara za sad nek ostane ovako al imam u planu kupit veći čim skupim nešto novca bar nekih 100 litara onda ču sigurno pokušat

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Srpanj 11, 2010, 16:20:05 poslijepodne »
Pa onda možda da pokušaš sa ciklidnim akvarijem?

Tamo imaš samo kamenje i stijene, neki drže i možda jednu-dvije biljke koje smiju ići al ti su rijetki...

A ribice su prekrasne, i akvariji odlično izgledaju. Razgledaj malo galeriju na podforumu "vaši slatkovodni akvariji"

100L bi ti bio OK za tako nešto, a zahtjeva minimalno održavanje.

p.s. Prijatelju ti sigurno nije bilje mutilo vodu, nešto drugo je bilo krivo. A borba s algama je priča za sebe... Za to moraš proučiti članke na portalu o uzgoju i održavanju biljnog akvarija

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Srpanj 11, 2010, 22:40:34 poslijepodne »
Slažem se s lllnuclearlll-om .
To umjetno je malo  :dead:...
Još bi samo nadodala da biš trebao češće mijenjati vodu.
Koje ribe imaš unutra?
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Srpanj 12, 2010, 12:34:16 poslijepodne »
Dva skalara u 30l  :down:. Pročitaj si na portalu vodić za početnike i opise riba.

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #6 u: Srpanj 12, 2010, 12:38:02 poslijepodne »
MOrat cu te razočarat ali akvariji su užas  :dead: :dead:
To plastično bilje i ta sva čuda van iz aq.
Skalarima inace treba aq od min 100L, i betta se ne slaže sa skalarima, niti nebi smio držat bettana sa ženkama  :down: :nerd:
Moj savjet:Pročitaj vodič za početnike i sve opčenito o akvarijima.I riješi se skalara, a ostalim ribicama složi ta dva aq, ali bez plastike i pravim biljkama.Ali prvo sve ljepo prouči  :up:

Btw.Dobra ti je profilna slika, nekako mi je poznata  :D :D
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Srpanj 12, 2010, 12:43:24 poslijepodne »
Nemojmo biti odmah tako grubi s komentarima tipa  :dead: i sl..Čovjek je početnik i nije pročitao vodič pa kaj?
Skalari su dovoljno mali da još neko vrijeme mogu biti tu,ali ne dugo.Akvariji su stvarno kič party,ali ajd...svi smo mi imali svoje bisere na početku.
Pročitati malo početnik i ne se bojati živog bilja. ;)

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #8 u: Srpanj 12, 2010, 13:55:05 poslijepodne »
tocno to sarita vecina ljudi koji su tu nisu imali svo znanje o akvaristici....znanje se stjece postepeno i kako kolege govore da je akvaristika hobi di moras imati puuno strpljenja...definitivno procitaj prirucnik za pocetnike i sve ce ti biti jasnije :up:

Offline TOOMY

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Sesvete
« Odgovori #9 u: Srpanj 12, 2010, 14:09:38 poslijepodne »
akvarij je definitivno presaren :down: nezz kak tebi ali mene bole oci kad gledam u njega.

sarita,hocemo se mi dogovorit oko onog naseg bilja?

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #10 u: Srpanj 12, 2010, 14:41:30 poslijepodne »
znam da bi bilo ljepše i prirodnije al nekako me strah jer mi je prijatelj pokušavao dva puta sa živim biljem i voda mu se puno mutila i puno algi a ja kad promijenim vodu ne diram ju preko mijesec dana samo povremeno dolijem litru kad ispari tako da se ne usudim al razmišljam o tome non-stop i još me mući to šta me strah da kad bi stavio podlogu za živo bilje da će bit plitko ipak je to akvarij od 30-tak litara za sad nek ostane ovako al imam u planu kupit veći čim skupim nešto novca bar nekih 100 litara onda ču sigurno pokušat
O ukusima se ne raspravlja što se izgleda tiče, ako se tebi sviđa onda OK.
Mene brine to što vodu "ne diraš" po mjesec dana. Pretpostavljam da jednom mjesečno mjenjaš kompletnu vodu. Ako je tako, onda se čudim da su ti ribe uopće žive. Nema tog filtera koji ti može držati vodu kvalitnom mjesec dana, pogotovo ne u tako malom akv. s toliko riba. Vodu bi trebao mijenjati na tjednoj bazi, minimalno 30%, usput saugajući dno, tako da ti pokupi barem dio prljavštine.Za dobrobit ribica prije nabavke velikog akvarija dobro prouči sve o cikliranju i održavanju akvarija, a pogotovo koje ribe mogu ići zajedno.
Što se tiče prirodnog bilja kod tvog prijatelja, sigurno se zbog njega nije mutila voda. Za akv. i ribice nema ničeg boljeg od prirodnog bilja, a što se tiče algi, meni osobno ne smetaju ako ih nema previše i ako nisu na staklu, a to se da držati pod kontrolom.

« Zadnja izmjena: Srpanj 12, 2010, 14:59:27 poslijepodne od Andrijana »

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #11 u: Srpanj 12, 2010, 17:08:52 poslijepodne »
sitno ali dinamitno

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #12 u: Srpanj 12, 2010, 22:07:42 poslijepodne »
@ crveni borac,nemoj se bojati sa pravim biljem,kod mene je bila slična situacija,samo ja nisam imao plastično bilje,ali osim kamenja,riba i panja bilo je golo,pa sam krenuo u sređivanje i sad to barem po meni izgleda solidno.Tako i ti malo pomalo i bit će to dobro,malo se raspitaj za jednostavnije bilje,koje ne traži previše njege,neki bi rekli akvarijski korov.

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 12, 2010, 22:23:48 poslijepodne »
MOrat cu te razočarat ali akvariji su užas  :dead: :dead:
To plastično bilje i ta sva čuda van iz aq.
Skalarima inace treba aq od min 100L, i betta se ne slaže sa skalarima, niti nebi smio držat bettana sa ženkama  :down: :nerd:
Moj savjet:Pročitaj vodič za početnike i sve opčenito o akvarijima.I riješi se skalara, a ostalim ribicama složi ta dva aq, ali bez plastike i pravim biljkama.Ali prvo sve ljepo prouči  :up:

Btw.Dobra ti je profilna slika, nekako mi je poznata  :D :D
je slika ti je vjerovatno poznata jer sam napravio mali folder na kompjuteru sa slikama pa sam odabrao tu za profil možda je i tvoja nadam se da se ne ljutiš

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 12, 2010, 22:33:04 poslijepodne »
O ukusima se ne raspravlja što se izgleda tiče, ako se tebi sviđa onda OK.
Mene brine to što vodu "ne diraš" po mjesec dana. Pretpostavljam da jednom mjesečno mjenjaš kompletnu vodu. Ako je tako, onda se čudim da su ti ribe uopće žive. Nema tog filtera koji ti može držati vodu kvalitnom mjesec dana, pogotovo ne u tako malom akv. s toliko riba. Vodu bi trebao mijenjati na tjednoj bazi, minimalno 30%, usput saugajući dno, tako da ti pokupi barem dio prljavštine.Za dobrobit ribica prije nabavke velikog akvarija dobro prouči sve o cikliranju i održavanju akvarija, a pogotovo koje ribe mogu ići zajedno.
Što se tiče prirodnog bilja kod tvog prijatelja, sigurno se zbog njega nije mutila voda. Za akv. i ribice nema ničeg boljeg od prirodnog bilja, a što se tiče algi, meni osobno ne smetaju ako ih nema previše i ako nisu na staklu, a to se da držati pod kontrolom.

moram reć da mi je ovaj forum doista pomogao otkad se bvim ribicama i kad čitam vaše posteve o čestoj izmijeni vode sebe tu ne nalazim na početku sam i ja mijenjao dio vode svako malo i ta nova voda je uvijek stala pripremljena par dana prije sipanja i ribe su umirale dok mi jedan uzgajivač iz splita nije rekao da što manje diram akvarij te da je dovoljno jedanput mijesečno promijeniti vodu i po potrebi nadoliti i od tada nemam problema ribe su živahne non-stop svako malo imam uspiješne okote što je još jedan dokaz o njihovom zadovoljstvu a da nije pre kičasto to ste u pravu i to ču promijeniti i krećem sa živim biljem strah me al kad svi kažete da nije problem pokušat ću naadam se da će uspijet i vašoj pomoći i hvala na kritikama shvačam ih pozitivno

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #15 u: Srpanj 12, 2010, 22:43:42 poslijepodne »
i mene je  pocetku bilo strah ali to je najmanji problem koji imam u akvariju....

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #16 u: Srpanj 17, 2010, 15:13:26 poslijepodne »
je slika ti je vjerovatno poznata jer sam napravio mali folder na kompjuteru sa slikama pa sam odabrao tu za profil možda je i tvoja nadam se da se ne ljutiš

Je to je moja beba, i zasto bi bila ljuta, baš mi je fora da netko ima sliek mojih betta na profilu  :D ;)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 17, 2010, 19:09:54 poslijepodne »
e super eto i to smo riješili al borac ti je super svaka pohvala još pogotovo ako je iz vlastitog uzgoja :klap: