Srpanj 10, 2025, 16:01:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: hladnovodne ponovo problem.....  (Posjeta: 715 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babylon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • LUKI ! ! !
hladnovodne ponovo problem.....
« u: Srpanj 11, 2010, 15:00:18 poslijepodne »
 Imam 3 zlatne kod pajcolanke sam primetila da kad jede, kao da gubi ravnotezu [prevrne se na ledja pa se opet vrati pa se opet prevrne]...i tako sve dok ne pojede.Cula sam za grasak ali moja majka kaze da je to glupost......ove ostale normalno jedu. :( :(sssssstttttta joj je...
:021::a05r0::hul:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: hladnovodne ponovo problem.....
« Odgovori #1 u: Srpanj 11, 2010, 15:42:17 poslijepodne »
Moguce je da ti se ribica prejela (posto su zlatne velike izjelice), a i da ima problema sa mehurom, pa bi bilo dobro da joj/im das kuvanog graska. Moze i grasak iz konzerve. Kakav god da im dajes obavezno ga oguli.
Preporucljivo je da bar jedan dan u nedelji ne dajes nista ribicama, a isto tako da im jednom nedeljno das i kuvani grasak.

Obicno mame budu u pravu, ali ovaj put je mama u krivu.  ;)
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Mins

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #2 u: Srpanj 11, 2010, 17:07:20 poslijepodne »
Uz to dobro bi bilo ako su hlapljive kod jela da im se hrana (listići ili peletice) namoči malo akvarijske vode (npr žlici) pa kad otpusti da u vodu. Ja ima nekad umjesto vode pokapam i vitamine pa ih jedu sa hranom umjesto da sipam u samu vodu.
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 11, 2010, 17:16:28 poslijepodne »
Nažalost, kod zlatnih se takvi problemi često znaju javljati, zato pažljivo s hranom - manje količine i općenito kombinirati sa svježim povrćem, a u ovoj situaciji grašak može pomoći (s tim da grašak iz konzerve treba obavezno dobro isprati, bolje je u biti skuhati smrznuti grašak). Možeš je slobodno hraniti par dana samo tako, neće joj biti ništa. Nadam se da će upaliti!

I naravno, kao što je Mins sugerirala - pod obavezno močiti suhu hranu prije nego im daš jesti!
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Srpanj 12, 2010, 08:49:18 prijepodne »
tjedan dana dijeta isključivo graškom, više puta na dan pomalo i nadam se da će biti sve OK!

pozdravi mamu - sigurna sam da zna da grašak potencira probavu i kod ljudi - babymum ;)