Evo mali update...
Posle katastrofe koja me je zadesila dok sam bio na odmoru...moru,ostalo mi je samo po kostur od euphilie i zelene calustre i jedna malena gljiva

Saznao sam za "kraj" dok sam bio na odmoru i odmah dopremio 30ak litara jadranske vode-sreca imao sam po kome poslati!
Bacio sam se na intenzivnije gnjuranje i poceo skupljati zivuljke za restart
Vremenom su tu kretale razne alge,ciano...ali se sada to sada lagano regulise!

Razvalio sam pregradni deo gde mi je bio skimer,grejac i mehanicka filtracija...samo je pravio problema i preporucio bi svima da ne pokusavaju tako nesto.

Parametri su mi bili solidni,ali nitrati su mi uvek pravili probleme,mislim da je jedan od razloga bila podloga,koju sam pre nekog vremena izvadio i krenulo je na bolje!
Posle nekog vremena ...evo vec 6ta nedelja akvarijum je krenuo vidno na bolje...
Parametri
Salinitet 1026-1027
Ca 370
Mg 1260
KH 8.3
NO3 10 (Bili dosta dugo 25-50)
PO4 0
PH 8
Tu su jos naravno i dva nova ocelarisa i jedan neon demsel,dva jadranska blenia...Jadransja anemona,dve jadranske kozice
Naravno tu su i maleni trobojni zoantusi koji se isto tako mnoze sasvim zadovoljavajucom brzinom. imao sam samo jednu glavu a sada ih je 8 cini mi se -za tri nedelje! Slika 3

kada se dogodio taj kiks sa strujom ili cime vec...od nje je jednostavno ostao samo kostur -Slika 1, sada se na moju veliku radost posle 6 nedelja vraca u top formu!!! - Slika 2

Nije to jos uvek to!
Ali meni je prcinilo puno zadovoljstva...posebno euphilia!