30 ppm fosfata tjedno je puno previše po meni. Problem kod pps režima je to što je svaki akvarij individualan i treba znati odrediti koliko je potrebno kojega elementa. Zato je EI po meni bolji. Dodaš više, a sve ono što je na kraju tjedna višak to izbaciš izmjenom vode. Primjerice, ja sam u prijašnjem postavu dodavao 0,3 ppm fosfata dnevno, sada u novome sam skužio da je to premalo i da mi je potrebno 1 ppm fosfata dnevno što se odmah može vidjeti prema zelenoj točkastoj. Siguran sam da bilje ne iskoristi sve fosfate koje dodajem, ali me to ne brine. Magnetom nisam čistio staklo sigurno već najmanje 2 mjeseca jer nema nikakve alge na njemu. Istu stvar radim i s ostalim makro dodacima. Nitrate vidim prema nekim biljkama koje brže rastu kada ih je višak u vodi, pa sam prema tome odredio srednju vrijednost koja mi je potrebna.
I na kraju sam tek skužio da se nuclear zeznuo i napisao fosfate a ti si pitao za Kalij. S njime ne možeš pretjerano zeznut jer ga dodaješ i s KNO3, ja ga dnevno stavljam svezajedno oko 5 ppm-a