Lipanj 27, 2025, 14:24:15 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ponašanje pauka  (Posjeta: 2542 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mystical

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
Ponašanje pauka
« u: Srpanj 08, 2010, 09:16:43 prijepodne »
Molim sve vlasnike osmonogih zivotinjica da u ovoj temi napisu  bilo kakve zanimljivosti koje su primijetili u ponasanju svojih ljubimaca, npr. znatizelja, agresivnost, urednost ili bilo kakvi drugi oblici ponasanja koji vjerujem variraju od vrste do vrste.

Za pocetak, da ja opisem svoju  a. geniculatu. Vrlo je znatizeljna, u terariju je 40x40x40 cm, preko dana stoji na jednom mjestu i rijetko kad se pomakne, dok navecer i nocu hoda po stjenkama terarija, nekoliko puta se pokusala popesti na strop terarija i svaki puta pala, ali opet pokusava. Nikad se ne zakopava niti ne sakriva. Ponekad je jako agresivna (kad je gladna) al inace ignorira sve zivo. Nakon hranjenja ostatke hrane omota paucinom i stavi na rub tanjurica za vodu, u terariju imam i teglicu za ukras u koju se sakrio zohar, kad je bila gladna uzela je zohara iz te teglice, i nakon hranjenja vratila ostatke tog zohara u istu teglicu gdje ga je nasla, evo sad neki dan si je „ocistila terarij“ – pokupila sve otpatke, ostatke hrane, suho lisce, sve stavila na jedan kup i omotala paucinom. (vidi se da je zenka :)))) Dali su pauci inace tako uredne zivotinje? Ako netko ima kakvih iskustva nek sa nama podijeli :)
Varaždin

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: Ponašanje pauka
« Odgovori #1 u: Srpanj 08, 2010, 10:57:57 prijepodne »
Da,pauci definitivno jesu uredne zivotinje :)
Ja sam takodje imao a.geniculatu,isto se tako ponasala kao tvoja,samo se moja nije mnogo pentrala po staklu...
Sada imam b.vagansa cca 11-12 cm,on je takodje tako uredan,nije agresivan,nocu takodje setka po terariju ali ne uvek...Voli da se penje po staklu i granama ako mu postavim grane,do sada ga nisam video da je padao,ali ima vremena :D
Voli da plete malo vise i kad-kad kopa..
Toliko od prilike
Gledao sam skoro jedan snimak na youtube-u kako regalis izbacuje ostatke od hrane iz kucice,ali sada ne mogu da ga nadjem,ne secam se kako se zove : -?

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #2 u: Srpanj 08, 2010, 11:30:18 prijepodne »
Moja versi kao WC već mjesecima isključivo koristi prednje staklo terarija (vrata) i nigdje drugdje u terariju ne...  ;)  tako da uvijek unaprijed znam što me čeka dan, dva poslije hranjenja.
Meni je to super jer vrata skinem i operem pod vodom, a ostatak terarija je uvijek uredan i čist.

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #3 u: Srpanj 08, 2010, 13:35:54 poslijepodne »
Moja versi kao WC već mjesecima isključivo koristi prednje staklo terarija (vrata) i nigdje drugdje u terariju ne...  ;)  tako da uvijek unaprijed znam što me čeka dan, dva poslije hranjenja.
Meni je to super jer vrata skinem i operem pod vodom, a ostatak terarija je uvijek uredan i čist.
identicno i kod mene :D P.cambridgei...

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 08, 2010, 15:31:47 poslijepodne »
Moja versi kao WC već mjesecima isključivo koristi prednje staklo terarija (vrata) i nigdje drugdje u terariju ne...  ;)  tako da uvijek unaprijed znam što me čeka dan, dva poslije hranjenja.
identicno i kod mene :D P.cambridgei...

Vidiš što znači dobar odgoj...  :D

Offline zokibrutale

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Srpanj 09, 2010, 11:45:38 prijepodne »
moj N.Chromatus poludi nekad po noci...popne se na "plafon" terarija i grize tamo gdje su rupice za ventilaciju...ne znam stvarno zasto to radi,sve je kako bi trebalo biti i jos neki dan je dobio novi ogroman terarij i opet radi isto

Offline 100ka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Srpanj 09, 2010, 14:12:15 poslijepodne »
moj N.Chromatus poludi nekad po noci...popne se na "plafon" terarija i grize tamo gdje su rupice za ventilaciju...ne znam stvarno zasto to radi,sve je kako bi trebalo biti i jos neki dan je dobio novi ogroman terarij i opet radi isto

Oce mali u setnju  :D
I'm here to kick ass and chew bubble gum... and I'm all out of gum...

Offline zokibrutale

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Srpanj 09, 2010, 16:03:25 poslijepodne »

A moze biti ..pustio bi ga ja da nije tako zivcan..kad se nauci ponasati onda ce smijeti van  :D

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #8 u: Srpanj 09, 2010, 20:58:47 poslijepodne »
evo, pa da ne otvaram novu temu, moja T. Gigas ženka...je zna neko kai radi?

je se možda umiva ili čisti ? :D
Živi svaki dan, kao da je posljednji.

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 09, 2010, 21:17:52 poslijepodne »

Čisti se, to i moja radi... slatko...

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #10 u: Srpanj 09, 2010, 21:18:44 poslijepodne »
Čisti se, to i moja radi... slatko...
dap, baš zanimljivo za promatrat :D  :up:
Živi svaki dan, kao da je posljednji.

Offline Mystical

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 09, 2010, 22:13:10 poslijepodne »
Hmm, i moja geniculata to radi :))) Ponekad zna zadnje noge trljati, ili noge trlja u zadak, ne kao kad baca iritirajuce dlake, vec polagano...
Varaždin

Offline Manc12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #12 u: Srpanj 10, 2010, 00:42:07 prijepodne »

uz ovakvu muziku i ja bih plesao.  :D :D

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #13 u: Srpanj 10, 2010, 02:23:15 prijepodne »
čiste se :)

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #14 u: Srpanj 17, 2010, 14:04:23 poslijepodne »

ja imam n carapoensisa i isto divlja ko lud, pogotovo po noci.

Offline kikiclown

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Srpanj 17, 2010, 14:08:53 poslijepodne »
ja imam isto geniculata, inace moj najdrazi pauk, agresivan je jako, kad je gladan, nesmijem ni pincetu gurnuti, doslovna napada sve, kad izdahnem, skace po tresetu i lovi zrak. prozdrljiv je jako, kad nije gladan napada i skace po crvima, po meni naj agresivniji pauk, iako sam primjetio da su zenke agresivnije. dok e campestratus se doslovno pravi pravi mrtav (dobro da ne potfrce noge), crve jede tek kad im zdrobim glavu, od zohara bjezi. neznam kako taj uopce prezivljava u prirodi. sto se tice urednosti, vecinom su svi uredni.

Offline romi20

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Srpanj 17, 2010, 15:15:23 poslijepodne »
Dajte opišite malo kak se vaši pauci ponašaju po ovim vručinama....Moja Megaphobema robustum je prekopala terarij do neprepoznatljivosti!!!Vjerovatno joj je tolko vruče da traži hladnije mjesto :D Čak je i vodu iz malo veče posude svu porazbacala po tresetu samo da se malo rashladi  :) U terariju je 31 stupanj jbg. nemam u potkrovlju klimu a ni neda mi se nekam terarij premještat....Stavim slike tih katakombi čim slikam :D

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #17 u: Srpanj 17, 2010, 15:46:39 poslijepodne »
Stavi i slike pauka ako nije problem...iako su vručine u zadnjih par dana nepodnošljive moji se dobro drže...treba se samo pazit da ne ostanu bez tekućine(vlage) i to je to...hranit se trebaju kao i kad su normalne temp..

Offline romi20

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Srpanj 18, 2010, 22:14:57 poslijepodne »
Evo jedne današnje slike kak tamani nekakvog skakavca u svojem novom brlogu i jedna malo starija odma poslje presvlačenja...

Offline kikiclown

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 18, 2010, 22:54:52 poslijepodne »
meni ni jedan nije prekopao terarij. Iako temp nije u sobi iznad 30 (tak je nekak). Mislim da svi previse briejmo na temp, jer u prasumi u brazilu odakle dolazi vecina, a i drugi dijelovi zemlje di zive pauci su izlozeni daleko vecoj temp i sparini i ponekda nema uopce kise, pa je i vlaga niska, kao i temp koje se spustaju ispod 10C , pogotovo preko noci. Ali nikako pauka ne izlagati direktnom suncu, jer je to za njih pogubno. Jer zive u prirodi dalje od direktnog sunca. Iako ima vrsta kojima vrucina bolje odogvara, npr Brachypelme.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #20 u: Srpanj 19, 2010, 00:29:23 prijepodne »
romi lijep ti je pauk... :up: oni budu mrcine kad narastu...nije ni čudno što se zove robustum :D

Offline Mystical

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Srpanj 19, 2010, 12:32:45 poslijepodne »
Evo, moja geniculata po ovim vrucinama (imam terarij u sobi u potkrovlju) vec tjedan dana stoji na jednom mjestu u kutu terarija 5x5 cm i ne mice se, ali si je ogulila oko 40% dlacica s guze...
Varaždin

Offline kikiclown

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Srpanj 25, 2010, 19:17:28 poslijepodne »
nebi trebala dlake odbaciti zbog vrucine. ta temp je i u brazilu, odakle jesu geniculate. dlake baca kad....... pauk ne zeli tvoju paznju (mislim da me kuzis)