Ja imam već 18 godina akvarij tako ušarafljen na zid. Ono što je bitno je da se nalazi u uglu pa dobar dio nošenja na najopterećenijoj točki preuzima susjedni zid i rasterećuje ovjes. Naveče ću slikati pa pošaljem slikicu. Inače, postoje specialni sidreni vijci sa metalnom košuljicom, no i vijci sa plastičnom košuljicom. U većini slučajeva zadovoljit će i takozvani dijana-vijci M8 sa običnom samo duljom tiplom (rupa #12mm).
Ako je zid od uobičajenih šupljih gitter blokova ili siporeks koristi obavezno sidrene vijke koji se razšire u zidu. ako imaš sreće (a to sumnjam) imaš zid od pune cigle tj. opeke i nećeš pogoditi u fugu. idealno bi bilo pogoditi u neki beton, no moje iskustvo kaže da ćeš prije pogoditi jedan jedini električni vod u tom zidu nego komad nekog betona.
Ono što ti to sve skupa drži na zidu nije neki ultraludi šaraf nego nosač sa dobro raspoređenim rasterećenjem. svaki nosač bi trebao imati deklariranu nosivost (recimo oni iz peveca, bauhausa i sl.) u kg. A ako želiš nešto sam raditi pokušaj uhvatiti nekog inženjera strojarstva ili građevinca da ti zbroji tih par sila i izračuna dimenzije nosača. mada je ovo ipak ekstrem.
Ja na zidu držim 100 litara vode.