Srpanj 29, 2025, 16:40:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: cvrčci-skakavci,aparati protiv komaraca  (Posjeta: 1716 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kruno

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
cvrčci-skakavci,aparati protiv komaraca
« u: Srpanj 05, 2010, 11:25:45 prijepodne »
jučer sam uhvatio prvog skakavca za svoju žutouhu kornjaču  :a02m6:  da ne pričam kak ga je pojela   :21:(očito je da obožava skakavce)... no sad da napišem pitanje...
da li su za vodene kornjače bolji skakavci ili cvrčci(ma da su jako slični),pitam zato jer ih razmišljam kupiti.aha još jedno pitanje,nigdje nisam našao podatak do kolko centimetara narastu cvrčci,za skakavce sam vidio da narastu do 7.5 cm.
« Zadnja izmjena: Srpanj 07, 2010, 16:04:08 poslijepodne od wendy »

Offline Drazen I

• Punopravni član
  • **
Odg: cvrčci-skakavci
« Odgovori #1 u: Srpanj 06, 2010, 21:39:28 poslijepodne »
Mislim da je svejedno da li dajes cvrcke ili skakavce.Sto su veci, imaju vise hitina. Vazno je da su kukci kvalitetno i dobro hranjeni prije nego ih das kornjaci. Ako lovis kukce, pazi da su s podrucja koje nije tretirano pesticidima.

Offline Kruno

• Punopravni član
Odg: razno...
« Odgovori #2 u: Srpanj 07, 2010, 09:44:23 prijepodne »
Mislim da je svejedno da li dajes cvrcke ili skakavce.Sto su veci, imaju vise hitina. Vazno je da su kukci kvalitetno i dobro hranjeni prije nego ih das kornjaci. Ako lovis kukce, pazi da su s podrucja koje nije tretirano pesticidima.
hitina? neznam što to znači ali pretpostavljam da je to neka hranjiva tvar u insektu(vitamin).nisam ih mislio uzgajati,tako da ih ja ne hranim,planirao sam sa stranice Teraristika.hr kupiti konzervirane cvrcke ili skakavce.skakavca sam našao ispred zgrade.nego kad smo već kod ovih tema,pitat ću te dali kornjačama šteti miris od aparata protiv  komaraca,i i dali Easy Life pripada biološkoj filtraciji ili kemijskoj filteraciji :question: hvala na informacijama.
« Zadnja izmjena: Srpanj 07, 2010, 22:14:40 poslijepodne od wendy »

Offline anastasija

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: zadar
Odg: cvrčci-skakavci,aparati protiv komaraca
« Odgovori #3 u: Srpanj 12, 2010, 22:22:09 poslijepodne »
to sa aparatom sam i ja nedavno pitala na kornjačama.hr. isključivo ti piše na tabletama ako pročitaš da šteti akvarijskim organizmima i manjim životinjama, a baš piše akvarijskim i da se udalje iz prostorije kad se pali tableta. ako tako piše onda je. čula sam za neki komprimirani pijesak isto od vapea, možda to ne šteti. mi ne palimo uopće zbog kornjača pa nas komarci ubijaju. a vjeruj mi ja neki dan kad sam zatvorila prozor i ugasila nakon nekog vremena klimu, počela sam kašljati i gušiti s eod tablete pa ti sam prosudi.

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 20, 2010, 14:48:18 poslijepodne »
evo trebalo mi je duže da se javim jer sam bio na moru u Zadru(baš sam sad vidio da si i Ti iz Zadra) :roll:
nikada nisam ni zakašljuco od mirisa protiv komaraca(a čak sam i alergičan na bezbroj stvari).mislim da nema veze jel su to  tabletice,pijesak itd.njima u tim firmama je važno da to ubije komarce,isto tako postoje i narukvice koje staviš na  ruku i onda taj miris tjera komarce.

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #5 u: Srpanj 20, 2010, 16:50:47 poslijepodne »
hitin je otvrdnuli dio tijela... posto vecina kukaca ima "kosti" izvana.. i te "kosti" se zovu hitinski oklop..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 20, 2010, 21:29:33 poslijepodne »
aha..i onda su u tim kostima proteini itd...hvala puno