Kolovoz 02, 2025, 21:48:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: tajmer s više utičnica  (Posjeta: 4836 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cicovspu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: tajmer s više utičnica
« Odgovori #25 u: Srpanj 06, 2010, 13:01:17 poslijepodne »
mislim da sam vidio Muller-u adaptere (5 raznih) primjereno za putovanje, bilo gdje u svijetu da se možeš prištekati ;) 79 kn
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Srpanj 06, 2010, 13:08:05 poslijepodne »
O čemu vi? pa digitalni timer mi radi bez problema. Bio je oko 60kn u chipoteci. Kad nestane struje ima svoju bateriju i nema problema nikakvih. Prije 5 mjeseci je nastiman i od onda radi bez ikakvih intervencija.
Pa bas sam to htjeo reci,imam mehanicke timere i kad mi je nestalo struje interval gasenja i paljenja je ostao isti ali se vise nije palio u 10ujutro vec u 4 ujutro lol.
A stalno nes ruze dok rade u struji.Bas sam mislio uzet digitalni da vidim kakvi su oni,pa imaju bateriju no?pa kak se onda uspiju resetirat?

Ja imam 5 meseci digitalni timer (iz Lidla - 50kn) i ustekan je u produzni, a u njega svetlo. Nestaje nam struje svako malo (valda zbog ovog ludog vremena) i nekad nastavi raditi normalno, a vecinu puta se resetuje, mada ima bateriju. Ne znam u cemu je fora...
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline nick75

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Što više znaš, manje neznaš!
« Odgovori #27 u: Srpanj 06, 2010, 14:37:50 poslijepodne »
Može biti problema ako ga prije prvog namještanja nisi dovoljno dugo punio. Prije namještanja timera (prije bilo kakvog paljenja) treba biti uštekan u struju nekoliko sati (ja imam jednog koji se morao puniti i 12 sati) da se njegova baterija napuni. Točno vrijeme punjenja piše u njegovoj dokumentaciji. Ako se nije napunila do kraja prvi put može se resetirati kad nema struje. Moj radi već godinu dana bez ikakvih problema unatoč nestancima struje, a nekoliko puta je bio i ištekan iz struje dulje vremena bez da se resetirao.

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #28 u: Srpanj 06, 2010, 15:19:53 poslijepodne »
Može biti problema ako ga prije prvog namještanja nisi dovoljno dugo punio. Prije namještanja timera (prije bilo kakvog paljenja) treba biti uštekan u struju nekoliko sati (ja imam jednog koji se morao puniti i 12 sati) da se njegova baterija napuni. Točno vrijeme punjenja piše u njegovoj dokumentaciji. Ako se nije napunila do kraja prvi put može se resetirati kad nema struje. Moj radi već godinu dana bez ikakvih problema unatoč nestancima struje, a nekoliko puta je bio i ištekan iz struje dulje vremena bez da se resetirao.

Da, moguce da je to u pitanju posto sam sad pogledao u uputstvo i vidim da pise to sto si rekao - punjenje 12h prije upotrebe. Moj je bio ustekan mozda 2h. Da li je moguce sad to probati popraviti ili je baterijica formirana (memory efekt) i to je to?
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #29 u: Srpanj 06, 2010, 17:12:47 poslijepodne »
Pa moj uopće nema punjivu bateriju. Ona obična ko iz ručnog sata... Isto kao i na matičnim pločama od računala. Ako nema struje prebacije se na bateriju koja kad se potroši se zamijeni.

Offline nick75

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Što više znaš, manje neznaš!
« Odgovori #30 u: Srpanj 06, 2010, 17:51:24 poslijepodne »
Ovaj sa baterijom je možda praktičniji jer se može zamjeniti. Moj ima akumulator Ni H od 1,2 V. Sad da li ima memory efekt ne bi znal. To bi trebalo pitati nekog elektroničara.

Offline ChoGe

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #31 u: Srpanj 06, 2010, 18:31:02 poslijepodne »
Ovaj sa baterijom je možda praktičniji jer se može zamjeniti. Moj ima akumulator Ni H od 1,2 V. Sad da li ima memory efekt ne bi znal. To bi trebalo pitati nekog elektroničara.

pa za to i je baterija da pamti isto kak je i na matičnoj baterija...pretpostavljam da malo bolji timeri bi mogli imati kondenzator u sebi umjesto baterije...tako imaju te novije matične... on netreba nikakvo punjenje i napunjavanje...kad se ušteka on se nabije i može durati do nekoliko mjeseci...valjda radi na nekom takvom principu  -?

Offline kresimirt

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #32 u: Srpanj 10, 2010, 13:21:53 poslijepodne »
Imam iskustva s ebay-om i nije tako kao što si napisao... sve lijepo piše koliko košta...npr cijena 18$ , shiping 5$(sad nema veze, može biti i free)
a ako se dogovoriš s prodavačem, kada ti šalje, jednostavno nek napiše da je to "gift" i neće ništa provjeravat na carini...i mislim da sve kaje ispod 50$ ne naplaćuju carinu

Posiljke do 160 kn se ne carine, a one iznad su na milost i nemilost carinika. Odnosno, kada imaju guzvu, samo propuste sitne cirfe.
To sto se tice natipsa "gift" carinici se na to ne obaziru.