Srpanj 18, 2025, 17:24:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: riccia fluitans i papirus  (Posjeta: 1129 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline anastasija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: zadar
riccia fluitans i papirus
« u: Lipanj 29, 2010, 22:59:27 poslijepodne »
bog svima
nabavila sam ovu biljku za akvarij sa crvenouhima i izgleda da je ne jedu hvala Bogu. zanima me koje savijete mi možete dati gledae uzgoja ove biljke. koliko se brzo ona razmnožava? imam još pitanja glede uzgoja u akvariju biljke papirus. o tome sam postala temu u topicu o kornjačama.

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: riccia fluitans i papirus
« Odgovori #1 u: Lipanj 29, 2010, 23:52:39 poslijepodne »

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #2 u: Lipanj 30, 2010, 00:21:51 prijepodne »
Papirus je biljka Cyperus papyrus, raste u vlažnim staništima i vjerojatno može neko vrijeme živjeti pod vodom, ali će nakon dužeg vremena propasti. Imaš iz istog roda biljku Cyperus helferi koja može živjeti pod vodom, ali je dosta zahtjevna,a i ne vjerujem da će preživjeti s kornjačom
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline anastasija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Srpanj 02, 2010, 17:31:57 poslijepodne »
ma evo da vam se pojadam, mala kornjača mi je pojela sve što je bilo riccie fluitans u akvariju. fala bogu te nisam sve stavila u akvarij. ova druga ne voli. ostatak sam ostavila u lavoru na balkonu na jakom suncu. da li će tu ok uspijevati i zanima me da li tijekom zime biljka umire ili stalno raste cijele godine. koliko će mi brzo rasti? eto neka mi netko please da kakav savijet.

Offline anastasija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Srpanj 02, 2010, 17:48:53 poslijepodne »
evo još jedno pitanje glede papirusa. htjela bi pokušati staviti teglu sa papiruspom u biti umrella grass vrsta papirusa sa ruba akvarija tako da biljka uzima vodu iz akvarija. zanima me kakva podloga onda ide u pitar. da li ništa nego samo biljka sa korijenjem da s emoči u vodi, ili šljunak ili pijesak ako ide pijesak kako da osiguram da mi ne istječe u akvarij. zemlje ne može? čitala sam o nekim mrežastim folijama. kako to izgleda?

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #5 u: Srpanj 02, 2010, 18:14:02 poslijepodne »
papirus ti zivi uz uz obalu, dakle uz vodenu liniju koja ide gore - dole, ovisno o vodostaju, tako da mu je korijen biljke ustv uvijek pod vodom, mislim negdje do 30 cm dubine, a stabljika iznad vode .. to su mu dakle idealni zivotni uvjeti iako moze podnijet da jedno vrijeme bude u dubljemu ili na suhomu; ljudi ih drze u grastama, a ja sam ih vidio i  zasadjene i u ribnjacima, gdje im je korijen dakle non-stop pod vodom ..
razmnozava se i na taj nacin sto mu se ona stabljika - palmica savije ili pukne pa padne u vodu, tad oni pupoljcici s vrha pocnu pustat korijenje - u medjuvremenu stabljika istrune a mlada biljka se zakorijeni u podlogu .. ovo ti sve pisem da mozda pokusas oponasat prirodne uvjete - dakle da korijenje papirusa bude slobodno, u vodi, a stabljika da ti ide van iz akvarija .. to bi bilo interesantno i lijepo, i moglo bi ti uspjet .. sretno  :)

Offline anastasija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Srpanj 02, 2010, 20:29:48 poslijepodne »
zanima me da li će biljke čistiti vodu ako su rupice na pitaru samo na dnu pokrivene šljunkom?