Lipanj 29, 2025, 15:28:37 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: l. parahybana  (Posjeta: 815 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hento

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
l. parahybana
« u: Lipanj 26, 2010, 10:07:03 prijepodne »
Eto cura htjela tarantulicu pa joj kupili  :D Naime sad je veličine 1 cm al računam da bu to brzo zraslo.
Pitanje glasi: terarij bude u prostoriji koja se grije no zimi se temperatura ponekad zna spustiti do 15-ak stupnjeva. Malo sam gledal razne grijače za teraristiku al mi je to sve nekak li-la, pogotovo oni kaj se nalepe na staklo i grijači za gmazove. Kabel za grijanje još kak-tak. Al kaj me najviše muči nikaj od tih čuda nema termostat.

Pa malo bil s kolegom na kavi i predložil mi ideju - pošto je terarij stakleni - čošak zaprti s staklom, nutra nalijati vodu i deti grijač za akvarij f to.  :nerd:
Jel bi to moglo bit ok? Ima ko kakav drugi/bolji prijedlog?
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: l. parahybana
« Odgovori #1 u: Lipanj 26, 2010, 12:39:45 poslijepodne »
pa iskreno da ti velim i meni su padale takve ideje jer kao propali akvarist imam jedno 5 grijaca novih doma...to bi fino povisilo vlagu u terariju i zagrijalo smao kaj ej problem kaj bi moro imat bar 10 litara te vode jer bi inace to jako brzo isparilo a i neznam ejr ima koji manji grijac od toga....

zato se griju s kabelskim a temperaturu reguliras na nacin da ga u terarij stavis vise odnosno manje...zato kabel ima 2 metra, ili ako grijes zaruljom onda stavis jacu slabiju zarulju odnosno odmaknesu ju od terarija ili priblizis...
termostat kosta 50 eura na vise pa se zato ne isplati...ali ja svoje pauke bez problema drzim bez termostata (njega imam sam za zmiju) nisu oni tak osjetljivi...

a ne kuzim kak ti temperatura padne ispod 15? meni po zimi nikad ne pada ispod 18-20 i to je vec skoro pa dovoljno za prezimljavanje paukova...stavim ih ispod i iznad zmije i onda im je na nekih 22 temperatura
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Natasha4444

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Odg: l. parahybana
« Odgovori #2 u: Lipanj 26, 2010, 13:07:54 poslijepodne »
da da... ja htela paukica a sad mi ni nedas da im se priblizim...:P   :roll: grijač za akvarij?? ha??  -?