Kolovoz 25, 2025, 23:38:07 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: akvarij pušta  (Posjeta: 3084 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tanit

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
akvarij pušta
« u: Lipanj 25, 2010, 12:01:11 poslijepodne »
eheimov aquastar,startan prošle godine u 10. mjesecu,dosad nikakvih problema,samo da bi mi jučer natopio cijeli ormarić na kojem stoji  -? voda je izlazila odnekud sa donje strane,staklo je bilo suho.. ribice su prebačene u drugi akvarij,šljunak,biljke i podloga izvađeni,sad sam ga napunila vodom opet i čekam da vidi gdje će i ako će pustiti opet  :nerd: ima li netko možda neku ideju zbog čega se to odjednom dogodilo? kod setupa sam jedino mjenjala panj s kamenjem u zadnje vrijeme..

Offline smileyzg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: akvarij pušta
« Odgovori #1 u: Lipanj 25, 2010, 12:13:11 poslijepodne »
Najčešće "puštanje" akvarija se događa zbog kondenzacije vode na poklopcu, sljevanju po cijevima filtera...
molim te napiši koliko ti je vode iscurilo i da li si primjetila negdje oštećenja na staklu, silikonu...

btw. dobrodošla na forum ;)

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #2 u: Lipanj 25, 2010, 12:21:25 poslijepodne »
Daj... ...želiš da me srce... :heartbr:
Svaki put kad pročitam ovakav naslov me stegne u grudnom košu i lijeva ruka mi utrne. :dead:

Imao sam takav akvarij i znao mi je ''propišat'' iza na mjestima gdje kabeli izlaze ili ako bi baloni od zračne pumpe jako špricali po poklopcu....

Offline Tanit

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 25, 2010, 12:35:53 poslijepodne »
nije se s poklopca sljevalo,na to mi je živaca i živaca otišlo dok nisam skužila da bi možda mogla otvorit malo da se razlufta  :nerv: znate kak se voda sljeva po staklu fino pa ak se ne pobriše na vrijeme se napravi kamenac.. :roll:
oštećenja vidljivih nema na staklu,a ni na silikonu kolko vidim,evo akvarij stoji vani napunjen već kojih sat vremena i ne pušta nigdje. voda je izlazila sa dna akvarija,drvo ispod je bilo natopljeno vodom i izvitoperilo se već sve  :( i to ne onako kap po kap,nego tako da sam pobrisala sve kaj je izašlo,vratila se sa suhim krpama i opet je sve bilo mokro..
« Zadnja izmjena: Lipanj 25, 2010, 12:44:52 poslijepodne od Tanit »

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Lipanj 25, 2010, 12:58:10 poslijepodne »
stavi ispod novine, napuni akvarij skroz do vrha. Ak ti nigdi nebu propustilo onda ti je negdi oko poklopca od kondenzacije voda van slinila.  Ak buš vidla da ti malo slini moreš ga s akvarijskim silikonom iznutra preljepit al ak curi onda ga treba razljepiti, dobro očitstiti silikon i natrag ga sljepiti.
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline Tanit

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 25, 2010, 13:03:39 poslijepodne »
..moreš ga s akvarijskim silikonom iznutra preljepit al ak curi onda ga treba razljepiti, dobro očitstiti silikon i natrag ga sljepiti.

ili otići s garancijom u dućan i tražiti novi  :D
ma mislim da nije od kondenzacije,ne moguće da je toliko vode izašlo van zbog toga  -?
ostaviti ću ga preko dana da vidim,ako ne pušta,ne znam kaj ću. nekak me strah opet sve slagati pa da opet počne puštati negdje  :rolleyes:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Lipanj 25, 2010, 13:17:31 poslijepodne »
Veruj da dosta vode moze izaci iz akv putem kondenzacije.

I ja imam aquastar 54l i imam problema sa kondenzacijom i vodom ispod akv. Probao sam polepiti izolir traku na gornji rub stakla i pomoglo je (ali ne i skroz sprecilo isticanje). Posto imam u planu neki drugi akv onda sam cak u njega stavio i filter (za taj drugi akv) da se ciklira. Filter je ehem pickup 2012, "malo" je visi i kad njega ukljucim onda mi se cini da akv stvarno negde pusta. Tako da sad punim akv do ruba poklopca (kad je stavljen na akv) i imam manje problema, ali i krpu uz donji rub akv.    ;)

Moj predlog je da napunis akv koliko ga obicno punis, ukljucis filter i skines poklopac, pa ces onda viditi da li akv pusta.

I da, dobrodosla!   :)
« Zadnja izmjena: Lipanj 25, 2010, 15:19:02 poslijepodne od ZliBrka »
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #7 u: Lipanj 25, 2010, 17:09:35 poslijepodne »
Pa meni litra do dvije dnevno ispari kad je akvarij otvoren. A poklopac kad je zatvoren vraća kondenzat nazad u akvarij

Offline Tanit

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 25, 2010, 22:01:50 poslijepodne »
da,sve je to meni jasno,samo što mi se kondenzacijom voda inače slijevala niz staklo,a sada je izvirala od nekud iz podloge,znači s dna akvarija  -?

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #9 u: Lipanj 25, 2010, 22:10:18 poslijepodne »
da,sve je to meni jasno,samo što mi se kondenzacijom voda inače slijevala niz staklo,a sada je izvirala od nekud iz podloge,znači s dna akvarija  -?

samo da se nadovežem... meni se jednom kondenzira i slijeva niz staklo, drugi put - ne... nego fino kaplje pokraj... zato u ovim vrućim ljetnim danima držim poklopce malo otvorene - nek hlapi, bar ribama dodajem friške vode češće...

i da te utješim - doživio sam i puštanje akvarija i curenje filtera... iako počinje poprilično bezazleno i neprimjetno - samo od sebe sigurno ne prestaje... bar ne dok sve ne iscuri, ali onda je već kasno...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #10 u: Lipanj 25, 2010, 22:15:23 poslijepodne »
I meni na vitakraftovom akv od 54 l. zna se sljevat voda niz staklo pogotovo kod hranjenja kad ribice polude

Offline Tanit

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 25, 2010, 22:16:34 poslijepodne »
evo,akvarij stoji napunjen cijeli dan vani ne pušta,izgleda da sam paničarila bezveze  :up:
 sve u svemu,dobro da sam skužila na vrijeme,inače je moglo stoput gore završiti
recimo da je ormarić popustio i da su ribice odletjele po sobi skupa sa svime unutra  :nerv:

Offline Venom

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #12 u: Lipanj 26, 2010, 10:08:21 prijepodne »
Iii jel to bila kondenzacija jer i ja mislim startat takav akvarij pa me zanima

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #13 u: Lipanj 26, 2010, 11:09:36 prijepodne »
pa da....

Offline Tanit

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 26, 2010, 11:15:48 prijepodne »
startaj,startaj  :D

Offline zzzeko

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #15 u: Srpanj 06, 2010, 00:22:01 prijepodne »
i meni se znalo dešavat da kaplje od kondenzacije pa mi je srce stalo,a žena skoro izbacila mene i akvarij iz stana jer je mislila da pušta.