Kolovoz 04, 2025, 01:49:17 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tanganyika u nastajanju  (Posjeta: 8120 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Njofra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« u: Svibanj 10, 2005, 09:18:00 prijepodne »
Evo konaćno je stigao akvarij za Duboisie ,odlučio sam se za juwel 240.Počeo sam ga punit al ču ipak vas pitat za savjete i mišljenja.
Prvo o postolju.Akvarij je dužine 120cm,stavio sam ga na dva spojena elementa ukupne dužine 135cm.Elementi su od hrasta i gore je ploča 3cm.Međusobno su fiksirani i iznivelirani.Ja sam gore stavio još jednu ploču da ih povežem od 2 cm dužine 135.

Htio bi čut vaše mišljenje prije nego napunim vodom.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline barbus

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2005, 09:23:00 prijepodne »

A stiropor..?????

Bilo bi bolje da ga povučeš lijevo na početak elementa sa ladicama...Edited by: barbus

Offline ZGoda

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2005, 09:29:00 prijepodne »
i meni je stajao akvarij na dva spojena elementa čak i bez još jedne ploče povrh toga i nije bilo nikakvih problema. Stiropor nisam stavljao jer mi se čini da onaj doljnji okvir ima funkciju izdizanja podnog stakla akvarija od površine stalka...
Zagreb-Savica/Hrvatska

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2005, 10:06:00 prijepodne »
Evo ti par prijedloga kao dobra inspiracija  

*akvariji za Tropheuse uvijek izgledaju "kraljevski" lijepo  

Offline Krcko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #4 u: Svibanj 10, 2005, 10:40:00 prijepodne »
Ovaj na trećoj slici mi izgleda totalno Japanski - minimalistički. Mrak.
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #5 u: Svibanj 10, 2005, 14:55:00 poslijepodne »

Lijepo,čestitam.Postolje je u redu samo stavi stiropor ili onu spužvu kaj ima za kupit ispod akvarija.

Ja bi stavio pijesak umjesto šljunka kao i većina na ovim fotkama. Ako si za ja imam viška pa ti mogu udjelit.

Imam još jednu ideju, kamenjem ogradiš jedan kut akvarija i između nasipaš pijesak ili šljunak i tako napraviš drugu etažu. Možeš i više etaža.Na njih zasadiš valisnerie i kino.Jedva čekam da vidim kak će akvarij izgledat.

Envy,sviđa mi se ova prva fotka, lik je ispremješo puno toga, skoro ko ja.
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Irusnjak

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #6 u: Svibanj 10, 2005, 15:12:00 poslijepodne »
Moja intencija je i bila skrenuti Njofrino razmišljanje ka sitnijem pijesku, ali ako misli koristiti ovaj koji je već u akvariju bilje bi moglo bolje rasti jer se korijen bilja ne može zagušiti. Moj prijedlog su valisnerije

P.S. Daddy, podsijeti nas na tvoju kombinaciju s par fotki    

Offline Njofra

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #7 u: Svibanj 10, 2005, 15:23:00 poslijepodne »
Barbus je dobro primjetio da bi bolje bilo stavit akvarij više lijevo....baš istinski sad razmišljam o tome.Što se tiće stiropora ispod juwelovih akvarija može samo smetat jer akvarij u biti stoji na plastici uzdignut od postolja...a plastika je ta koja ima funkciju stiropora.
Za pjesak neznam jer ga nisam nikad imao a neki su se žalili da im previše muti vodu.Stavio sam ovaj jedan dio šljunka iz starog akvarija i kupio još onaj bijeli koj ču tek stavit.
Da onaj prvi akvarij mi je i bio jedna od inspiracija da napravim i ja tak nekaj.Meni se oogotovo sviđaju ovi calvusi sa duboisima,samo kolko je to dobra kombinacija.
Evo mogli bi dat i savjete kaj da još stavim unutra ,jer samo 9 duboisia je ipak malo.
Negdje sam vidio da bi mogli sa njima i neki julidochromisi...dajte samo neka mišljenja,kaj vi mislite?
Ja sam stvarno imao prije namjeru po uzoru na onaj gore akvarij stavit 2-3calvusa jer su mi zakon al kaj više znam sve se više ustručavam tak nekaj radit..a vidit čemo

Offline mtomasic

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #8 u: Svibanj 10, 2005, 15:28:00 poslijepodne »

Envy, može li pomoć meni'

Kako šalješ ovako velike slike (moje su 362-802 KB) na forum.

Hvala.
mtomasic

Offline Njofra

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #9 u: Svibanj 10, 2005, 15:33:00 poslijepodne »
mtomasic slike moraš obradit u nekom programu npr.photoshop i spremit ih za veb...znači smanjit im kvalitetu a veličina mora biti 640piksela u širinu i veličina 75 KB

Offline Irusnjak

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #10 u: Svibanj 10, 2005, 15:38:00 poslijepodne »
mtomasic, trenutno koristim ACDSee za pripremanje slika i jako je jednostavan. Preporučam ga svima jer veličina slike 640x480 obično bude manja ili negdje oko 30 kb    

Offline Njofra

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #11 u: Svibanj 10, 2005, 15:44:00 poslijepodne »
jE Envy ti ko da mi čitaš misli...već je spremno bilje.Valisnerija gigantea,cryptocoryna,anubias barteri i još oni anubiasi barteri nane iz starog akvarija.
Vjerujem da se to neće svidit nekim ciklidašima ali eto,baš sa tropheusima pogotovo u akvarijima do 250 litara čak Ad Konings preporuča čim više bilja.Ja inaće volim bilje iako nisam neki stručnjak za njega,u biljnom akvariju nikad nisam imao problem algi dok ih se  u malawi akvariju nisam mogao riješit...

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #12 u: Svibanj 10, 2005, 16:13:00 poslijepodne »

Možeš stavit calvuse, leleupe, leptosome, kao onaj na prvoj slici.....ali ja bi ti preporučio druge tropheuse. Samo ćeš bedirat sve te vrste s biljnom hranom. Kod mene kao da se jačaju samo tropheusi dok drugi stagniraju.Vidio sam u Impostaneu black pembe 125kn. Dva mlada i jedan odrasli. Znam da bi ti više njih, al možda nebi bilo loše probat.

Nisi ništa rekao na prijedlog etažica???

Kad će duboisi u novi akvarij i kad će nove fotke?
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #13 u: Svibanj 10, 2005, 16:20:00 poslijepodne »

Evo primjera etažice s Valisneriom.http://www.duboisi.com/forum/profiles.php?action=view&ta nkid=65

Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #14 u: Svibanj 10, 2005, 16:28:00 poslijepodne »
Pa prijedlog o etažama je sigurno dobar i ja sam razmišljao o tome i probat ću napravit kad počnem slagat kamenje al ja sam na nju mislio nekak poslagat anubiase...vidit čemo.U novi akvarij če kad bude spreman [;).Velim htio sam vidit da nebi bilo problema sa postoljem zato sam stao sa slaganjem da vidim kaj čete mi reć...svaki savjet i kritika je dobro došla.Eto mislim da bi sad mogao počet montirat pozadinu.
Još jedno pitanje u vezi vode, za znalce, u starom akvariju mi je ph8-8,5 u ovom bi htio da bude 9.Nikad nisam koristio sredstva za ph pa bi htio neki savjet.
Za sad sam pripremio zdrobljene ljušture školjaka za filter što sam radio i do sad al to mi sad neće bit dovoljno.Molim savjete  

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #15 u: Svibanj 10, 2005, 16:42:00 poslijepodne »
Ne treba ti ph 9, stvarno ne, na većini sajtova govore da je oko 8-8.5 idealno. Zdrobljene školjke su dobra ideja, a možeš stavit i cijele školjke. Kupiš ih onak u vrećicama za siću u bilo kojem shoping centru. A ima ih dosta vrsta.
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #16 u: Svibanj 10, 2005, 19:41:00 poslijepodne »
Daddy jel to misliš dolje kod podhodnika da imaju black pembe?Kad si ih vidio?

Offline perinjo

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #17 u: Svibanj 10, 2005, 20:09:00 poslijepodne »
jedva čekam finaleee...

bit će to helluva akvarij, sve mi se čini...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #18 u: Svibanj 10, 2005, 20:17:00 poslijepodne »
Ne, na Iblerovom trgu. Bio sam prije par dana. Izgledaju odlično i pitomo, a još su u društvu drugih ciklida.
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #19 u: Svibanj 10, 2005, 20:58:00 poslijepodne »
A morat ću ih pogledat...nešto stvarno još moram stavit ,bit če prazan akvarij ovak sa 9 riba.Hvala na informaciji.
A Perinjo i ja se nadam da če to bit nešt..već dugo skupljam materijal,prije nego sam imao akvarij...neko bi se smijao al ja sam znao da če biti kat tad Al zato sad imam sve u špajzi ..od pozadine ,panja bilja i nemoram sad tražit

Offline perinjo

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #20 u: Svibanj 10, 2005, 21:11:00 poslijepodne »
too majstooreee...

tak treba...jedino kaj se sad cimam na te gore spomenute Pembe pa ti baš ne mogu obećati da ih nebum još sutra kupil prije tebe hi hi...

znaš onu; ko brži, njegova djevojka
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline dadox

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #21 u: Svibanj 10, 2005, 21:21:00 poslijepodne »
Te pembe na Iblerovom sam im ja prodao, strpite se malo, bit ce ih jos, starci se opet pripremaju za mrijest...

Offline Njofra

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #22 u: Svibanj 10, 2005, 23:14:00 poslijepodne »
A perinjo kaj da ti velim..možda i bolje da ih ti uzmeš da imaš čim veče jato a poslije kad se počnu mrijestit i moji i tvoji lako čemo se mi dogovorit..jel pošteno

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #23 u: Svibanj 11, 2005, 00:15:00 prijepodne »
Dadox,ajd nas nemoj zaboravit kad dođu novi malci.....,a odkud im onaj odrasli pemba?
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline dadox

• Punopravni član
Tanganyika u nastajanju
« Odgovori #24 u: Svibanj 11, 2005, 00:57:00 prijepodne »
Bez brige, neću vas zaboravit, sve ćemo se dogovorit...taj odrasli je isto moj samo šta je već duže vrijeme tamo...