Kolovoz 25, 2025, 23:38:03 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: pomoć-mutna voda  (Posjeta: 1207 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline em

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoć-mutna voda
« u: Lipanj 21, 2010, 11:44:46 prijepodne »
ovako voda mi je mutna, nije cikliranje jer je taj proces završen bar prije nekih 3 mj, ali kad sam zadnji put mjenjao vodu voda je postala mutna, sve mislim da je od ovih kiša i poplava koje su bile jer tjedan dana prije voda nije bila ni za piće...
inače voda je odstojala 3 dana sa sredstvom za pripremu, i nisam primjetio da je zamućena (nažalost).
izgleda kao da ribice plivaju kroz sitnu prašinu....

što se tiće ribica nemaju nikakvih nuspojava, inače radi se o hladnovodnim ribicama
pa ako može ikakav savjet

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: pomoć-mutna voda
« Odgovori #1 u: Lipanj 21, 2010, 12:25:38 poslijepodne »
Filter, podloga, hranjenje??? Daj malo info.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #2 u: Lipanj 21, 2010, 12:40:53 poslijepodne »
promjeniš 50%vode   i rješio si 50% problema  a za   ovi ostali 50%  ubaciš  ffm  i u roku od 48 sati trebala bi da bude bistra i ćista ko suza
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline duby

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • anćiman
« Odgovori #3 u: Lipanj 21, 2010, 17:48:44 poslijepodne »
E moj prijatelju -ceh-, lako je tebi pričati " ubaciš malo ffm i neće biti problema" kad si ti malo dalje od nas! Kod tebe možda i ima ffm-a za kupiti, kod nas kad dođe u trgovinu nestane prije nego prodavać zalijepi cijenu!!!
Treba znati reagirati i bez kemikalija, fali tu malo više detalja o samom akvariju i postavima da bi se reklo što u stvari treba napraviti. Sve ostalo su naklapanja, možda su i dobra a mogu biti i loša.
U svakom slučaju hvala na komentaru i bez ikakve ljutnje ipak smo tu da si pomognemo jedni drugima. Sigurno si u pravu ali nema ffm-a za kupiti.

Vodu treba promijeniti 50%, možda manje hraniti ribice, trba ispuniti upitnik :question: :question: :question:
L-010a, L-134, L-144, L-180,ancistrus long fin, L-191, L-201....