Srpanj 20, 2025, 10:58:26 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Sta da kupim?  (Posjeta: 5032 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pandorica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Sta da kupim?
« u: Lipanj 18, 2010, 16:22:35 poslijepodne »
prvo sam mislila na canon sx20is... no...

blizi se rockas, a obzirom da mi se nitko nece smilovati i kupiti mi fotic - MORAM to uciniti sama...  :devil: a novi fotic je nesto sto mi treba, on je u biti ono sto mi toliko treba da ne znam kako sam do sada zivjela bez toga... :D (u prijevodu - must have - kad zapnem za nesto)...

ne, necu odmah poceti s onim "kupiti ili ne kupiti?"... nego me zanima par, meni vrlo vaznih, podataka:

1. dal je to fotic za polu-umjetnicki orjentiranog tuduma lijenog za ucenje nekih prekompliciranih postavki - odnosno - necu sjesti i vjezbati i isprobavati do iznemoglosti nego laganini i u hodu
2. nikad nisam imala canona (samo oly i sony) - jel postoji neka bitna razlika u hmmm "tezini" necega?
3. jel dobar odabir obzirom da sam nekakav polupocetnik (malo se ponekad poigram s dobrim foticom i tojto)?
4. imate li neki bolji prijedlog obzirom na cijenu doticnoga - cca 2700-2800kn... (nategnula bi novcanik do 3000kn ako bas moram - no opet napominjem da je to sto zelim cisto amaterski)
5. hvala svima na citanju... ;)
« Zadnja izmjena: Lipanj 18, 2010, 18:42:21 poslijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
Odg: canon SX20 IS?
« Odgovori #1 u: Lipanj 18, 2010, 17:21:00 poslijepodne »
Navedeni aparat iz naslova BAŠ je za tebe.
FILIP (Valpovo)

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #2 u: Lipanj 18, 2010, 17:37:42 poslijepodne »
osobno nebi nikada dao tolike novce za idiota...definitivno dslr,ima ih more u oglasnicima...imaš i novi sony a230 totalno amaterski dslr...nije skup,ili nekakav olympus e510 double zoom kit polovan...u svakom slučaju obavezno dslr

i dslr ima "point'n'click" opciju,odnosno automatskog slikanja kao i idiot...+ strašno puno mogućnosti

evo oglas za tebe,savršen aparat za tebe

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-a230-dslr-foto-aparat-objektiv-18-55-garancija-oglas-1288463

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 18, 2010, 17:39:04 poslijepodne »
ok.. navedi mi opcije imenom i prezimenom... prednosti... mane... ja sam ipak doslovno tudum... :nerv:

ps: nekak sam skepticna po pitanju uzimanja stvari iz oglasnika ako nismo barem u istom gradu...  :-[

to je taj isti... bumo vidjeli:

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-dslr-a230l-18-55fotoaparat-garancija-dostava-oglas-1282121
« Zadnja izmjena: Lipanj 18, 2010, 17:43:59 poslijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #4 u: Lipanj 18, 2010, 17:41:53 poslijepodne »
ok.. navedi mi opcije imenom i prezimenom... prednosti... mane... ja sam ipak doslovno tudum... :nerv:

ps: nekak sam skepticna po pitanju uzimanja stvari iz oglasnika ako nismo barem u istom gradu...  :-[
nisam toliko ušao u dotični aparat...ali nema ga smisla uspoređivati s sx20 ni u kojem smislu...

ja sam ti dao ideju,a google čini čuda ;)

http://www.sony.hr/product/dsb-body/dslr-a230

http://www.ephotozine.com/article/Sony-Alpha-A230-11859

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2009/09/17/Sony-Alpha-A230/p1

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 18, 2010, 17:48:43 poslijepodne »

nisam toliko ušao u dotični aparat...ali nema ga smisla uspoređivati s sx20 ni u kojem smislu...

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2009/09/17/Sony-Alpha-A230/p1

dakle, taj A230 je stvarno ok za te pare?

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-dslr-a230l-18-55fotoaparat-garancija-dostava-oglas-1282121

da zovem taj oglas?

ps: u strahu sam nakon one donesene cigle u paketu...

Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #6 u: Lipanj 18, 2010, 17:53:19 poslijepodne »

ps: nekak sam skepticna po pitanju uzimanja stvari iz oglasnika ako nismo barem u istom gradu...  :-[

dakle, taj A230 je stvarno ok za te pare?

da zovem taj oglas?

ps: u strahu sam nakon one donesene cigle u paketu...

taj aparat je predobar za tu lovu...čekaj da ti još netko potvrdi ako nisi sigurna,ili potraži malo po netu...predobar.

da malo je zaje... oko cigle ono,ali probaj pronać još koji oglas...ili ako ne nađeš mogu ti ponuditi pomoć s obzirom da sam u rijeci...ako ništa drugo,barem nazvat čovjeka da vidim jel se to može pogledat,dali to postoji,ili uzet i poslati ti...kako god ;)

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 18, 2010, 17:56:41 poslijepodne »
ovaj drugi linkani oglas je 2499kn s dostavom... ne pise otkuda je lik, al mogu se nadati da je iz zg i da ce ga donijeti na kucni prag... uzela sam na taj nacin jedan mob i tv dosta davno i nije bilo problema... samo ne vjerujem slanju postom, busom itd...  :dead:

ako se radi o firmi stanko commerce kako je navedeno u profilu, oni su iz murskog sredisca... dakle vz... dakle posta i pouzece... koma...  :devil:
« Zadnja izmjena: Lipanj 18, 2010, 18:17:12 poslijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Sta da kupim?
« Odgovori #8 u: Lipanj 18, 2010, 18:49:30 poslijepodne »
neka ti netko od varaždinaca preuzme pa ti pošalje pa buš možda sigurnija ;) ali sigurno ćeš naći nešto u zg ili okolici.... znaš da smo mi često u križevcima pa eto od tamo imaš dostavu :)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 18, 2010, 18:52:33 poslijepodne »
u zg i okolici nisam nasla nijedan oglas... :( osim ducana santa domenica gdje je skupo... :punch:

a mursko sredisce je daleko gore... nemam nikog tamo... jedino da zagnjavim nekoga od forumasa ako se odlucim...  :punch:

hvala na velikodusnoj ponudi ;)... :heart:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Lipanj 18, 2010, 19:03:27 poslijepodne »
u zg i okolici nisam nasla nijedan oglas... :( osim ducana santa domenica gdje je skupo... :punch:

a mursko sredisce je daleko gore... nemam nikog tamo... jedino da zagnjavim nekoga od forumasa ako se odlucim...  :punch:

hvala na velikodusnoj ponudi ;)... :heart:

javi mi za središće pa ti ja odem tam po to  ;)

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 18, 2010, 19:13:35 poslijepodne »
to bi bilo super  :heart:... bum ja jos dobro od doma u miru ispregledala oglasnike (ovdje me malo malo netko gnjavi dok uzivam u pretrazivanju bespuca interneta)..

ako ne nadjem nista posaljem ti pare na racun pa ga ti uzmes i posaljes postom ovamo...  :up: :heart: ili imas neku bolju ideju?
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #12 u: Lipanj 18, 2010, 19:20:55 poslijepodne »
to bi bilo super  :heart:... bum ja jos dobro od doma u miru ispregledala oglasnike (ovdje me malo malo netko gnjavi dok uzivam u pretrazivanju bespuca interneta)..

ako ne nadjem nista posaljem ti pare na racun pa ga ti uzmes i posaljes postom ovamo...  :up: :heart: ili imas neku bolju ideju?
poštom svakako,uglavnom treba izbjegavat bus kad je nešto vrijedno u pitanju...nikad neznaš :)

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 18, 2010, 19:33:51 poslijepodne »
istina, preporuceno i napisati lomljivo i svasta nesta...  :devil:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 18, 2010, 19:45:35 poslijepodne »
nema problema pan..kad se odlučiš javi pa riješimo..pošaljem ti ne znam kak hoćeš, pošta..il ak bude iš'o netko od mojih za zg po njima  ;)

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #15 u: Lipanj 18, 2010, 19:48:18 poslijepodne »
iako sam vlasnik pentaxa k-x moram priznat da sam lagano ljubomoran :D :D odlična je ta nova serija sonya.

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Lipanj 18, 2010, 20:05:55 poslijepodne »
cannibal, bumo se dogovorili ako se odlucim... ali... citajte dalje...

mene zbunjuju ti svi objektivi... kaj ja mogu s tim 18-55? mislim, nije bas da imam love na bacanje za ulaganje u to... kuzis?  :-[
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #17 u: Lipanj 19, 2010, 00:53:35 prijepodne »
cannibal, bumo se dogovorili ako se odlucim... ali... citajte dalje...

mene zbunjuju ti svi objektivi... kaj ja mogu s tim 18-55? mislim, nije bas da imam love na bacanje za ulaganje u to... kuzis?  :-[
s tim objetkivom možeš sve što i s kompaktom (sx20) i puno više od toga...to je žarišna duljina objetkiva,18 je najmanja duljina a 55 najduža (zoom).

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 19, 2010, 11:02:47 prijepodne »
ne znam... nekak mi djeluje da je za mene kompakt jer sam se sva pogubila u tome svemu...  :dead: :punch: znam samo da bi bezbrizno fotkala bez nekih priprema, komplikacija itd - a dslr mi tako djeluje...  :-[
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Lipanj 19, 2010, 11:28:17 prijepodne »
nije to tak komplicirano kak se čini..za jedno poslijepodne sa knjigom u ruci i fotićem poloviš neke osnove, a ovo ostalo je stvar prakse..uzmi rađe njega..imaš više mogućnosti kasnije  :)

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Lipanj 19, 2010, 11:30:42 prijepodne »
velim, pocetnik sam teski i ako budem imala volju i zelju - tko kaze da necu uzeti i nesto bolje jednoga dana? vezem se za stvari pa sada sjedim a ispred mene 4 fotica s kojima sam nezadovoljna... kaj reci? :punch:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #21 u: Lipanj 19, 2010, 11:55:18 prijepodne »
velim, pocetnik sam teski i ako budem imala volju i zelju - tko kaze da necu uzeti i nesto bolje jednoga dana? vezem se za stvari pa sada sjedim a ispred mene 4 fotica s kojima sam nezadovoljna... kaj reci? :punch:
to je totalno početnički dslr...slikat lijepo na automatskim postavkama kao i na kompaktu...imas i odabir scena "portret","makro","zalazak sunca" itd itd...sve što ima i kompakt...samo ovaj nudi kvalitetniju sliku u startu i na automatskim postavkama,a imaš mogućnost slikat i na manualnim tj. učit a onda ti je nebo granica.

ako te objektiv zbunjuje,nema zašto,55mm mu je maksimalan zoom...a na 18mm je najširi...rukom fino okrećeš objektiv i tako namještaš želiš li objekt zumirat ili...

na aparatu imaš svu jednostavnost koju ti nudi i kompakt + mogućnost napredovanja

tu imaš slike

http://www.flickr.com/groups/sony_alpha_dslr-a200/

dslr možeš koristit baš kao i kompaktni fotić,ima sve mogućnosti (automatske) kao i kompakt...
« Zadnja izmjena: Lipanj 19, 2010, 12:00:59 poslijepodne od Xzyle »

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Lipanj 19, 2010, 12:05:20 poslijepodne »
ogranicena sam lovom, iduce god mozda bude druga situacija, a ja vise necu biti tutlek toliki - pa si  priustim nesto bolje ako bude zelje i volje... zato sam zapela za canon...  :-[

polovno?

http://www.njuskalo.hr/digitalni-fotoaparati/canon-powershot-sx20-is-oglas-1337267

novo?

http://www.njuskalo.hr/digitalni-fotoaparati/canon-powershot-sx20-is-oglas-1341228

a oba su u zg i ne moram nikoga maltretirati...  :heart:
« Zadnja izmjena: Lipanj 19, 2010, 12:08:39 poslijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Lipanj 19, 2010, 20:45:30 poslijepodne »
i sad me zvao čića iz murskog sredisca da u pon i uto ide poslovno u zg i da ga moze dostaviti... kaj da sad radim?

meni obje opcije djeluju ok... pliz help...
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Lipanj 19, 2010, 21:02:13 poslijepodne »
dslr ;)