Ja se također slažem sa vama kad preporučujete
iconji da zamjeni one orginalne lampesa nekom od akvarističkih lampi!!!
Btw:Reflektore isto stavi i kad budeš stavljao lampe neka ti Aqua glo bude prva,a Power glo druga(zadnja)to je isto bitno!!!
Medonja ovi tvoji savjeti su sasvim u redu

, i ja bi dao sličan savijet, samo mi nije jasno zašto bi Power glo trebala ići zadnja, a Aqua glo kao prva u poklopcu.Ja bi baš napravio
obratno!!!Poznato je da Aqua glo lampa ima relativno mali broj lumena i luxa s obzirom na watažu, a samim time ima i slabiji intenzitet svijetlosti. Za razliku od Power glo lampe čiji su omjeri L/W i lux/w puno bolji pa ima i veći intenzitet svijetlosti od Aqua glo lampe!!!
Zašto to spominjem, evo
2 razloga:1. kod uređenja akvarija da bi se postigao pravi dojam, teži se postizanju
efekta dubine u akvariju. A taj se efekt postiže tako da u prednjem dijelu akvarija stavimo lampu jačeg intenziteta svijetlosti(u našem slučaju Power glo) a u stražnjem dijelu lampu manjeg intenziteta(pr, Aqua glo) - na taj način smo postigli efekt dubine prostora u akvariju!!!
2. pošto u zadnjem dijelu akvarija uvijek sadimo većebilje, ono će rasti bliže površine i zahtjevat će manji intenzitet svijetlosti od bilja koje sadimo u prednjem dijelu akvarija, koje je pretežno nisko i time zahtjeva više svijetlosti od pozadinskog bilja - jer je poznato da svijetlost slabi proporcionalno s kvadratom udanjenosti te prolaskom kroz vodu(pogotovo ako je ona mutna i žučkasta) zbog slabijeg loma i refleksije,teprolaska kroz gušće sredstvo.............
Na ovajbi se načinizjednačile ove razlike i dobio približno jednak intenzitet svijetla po cijelom akvariju!!!
VEČE BILJE - BLIŽE POVRŠINE VODE = SLABIJA LAMPA
EFEKT DUBINE == PRIBLIŽNO ISTO OSVJETLJENJE
MANJE BILJE - DALJE OD POVRŠINE VODE = JAČA LAMPA
Dakle ova kombinacija lampi nije loša (pogotovo ako gledamo njihovu međusobnuspektralnu pokrivenost), samo bi lampe trebalo postaviti ovim redom NAPRIJED - Power glo, OTRAGA - Aqua glo!!!