Svibanj 06, 2025, 13:47:22 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: DIY Overflow - vec sam lud  (Posjeta: 1407 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
DIY Overflow - vec sam lud
« u: Lipanj 13, 2010, 12:44:48 poslijepodne »
Kak privremeno krpam s onim kaj imam jer necu nista konkretno kupovat ako na kraju 9 mjeseca dobim opet pedalu pa mi nece trebat morski jer necu imat love ni za vodu a kam za nekaj drugo :roll:

Problem je sljedeci; stavio sam overflow na akvarij sve pospojio i kad pumpa pocne pumpat vodu u akvarij overflow pocne normalno pit vodu ali nakon 5-10 sekundi jednostavno ko da poludi i potegne vise vode nego stize u overflow, ko da ga tjera pumpa a ne zakonom spojenih posuda.

Probao sam cijev dignut, spustit ma nista ne pomaze. Evo i video i slika kak to otprilike izgleda. Ako to ne rijesim toliko cu se razivcirat jer vec 5 dana se hebem s tim da cu sve zivo rasprodat radi ovakvih stvari.

Znaci djeco ako nemat love za napravit onak kak treba bolje nista ni ne probat :D

View My Video

Offline morino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: DIY Overflow - vec sam lud
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2010, 13:55:51 poslijepodne »
Kak privremeno krpam s onim kaj imam jer necu nista konkretno kupovat ako na kraju 9 mjeseca dobim opet pedalu pa mi nece trebat morski jer necu imat love ni za vodu a kam za nekaj drugo :roll:

Problem je sljedeci; stavio sam overflow na akvarij sve pospojio i kad pumpa pocne pumpat vodu u akvarij overflow pocne normalno pit vodu ali nakon 5-10 sekundi jednostavno ko da poludi i potegne vise vode nego stize u overflow, ko da ga tjera pumpa a ne zakonom spojenih posuda.

Probao sam cijev dignut, spustit ma nista ne pomaze. Evo i video i slika kak to otprilike izgleda. Ako to ne rijesim toliko cu se razivcirat jer vec 5 dana se hebem s tim da cu sve zivo rasprodat radi ovakvih stvari.

Znaci djeco ako nemat love za napravit onak kak treba bolje nista ni ne probat :D

View My Video

zaboravi te gumene cjevi + cjevi malih promjera to ti je recept za poplavu
nabavi svrdlo i izbuši si rupe i unutra napravi of kako treba.

desi ti se da ti se nakupi zraku unutra i onda imas efekt kao da ti je balon unutar cjevi i smanjuje protok
no polako balonić po balonić taj zrak ode van i onda se protok poveca i voda ti brze krene teć.

kazem ti ove cjevi su recept za poplavu.
p.s. za pumpu nemam

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: DIY Overflow - vec sam lud
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2010, 23:56:36 poslijepodne »

View My Video

zaboravi te gumene cjevi + cjevi malih promjera to ti je recept za poplavu
nabavi svrdlo i izbuši si rupe i unutra napravi of kako treba.

desi ti se da ti se nakupi zraku unutra i onda imas efekt kao da ti je balon unutar cjevi i smanjuje protok
no polako balonić po balonić taj zrak ode van i onda se protok poveca i voda ti brze krene teć.

kazem ti ove cjevi su recept za poplavu.
p.s. za pumpu nemam

pa kak da sad sve to izbusim kad je pun koralja? nemam ih kud stavit to vrijeme. ovo je trebalo durat do kraja 9 mjeseca kad se bude vidlo moje stanje zaposlenja.

onda cu znat jel ide sve ovo na prodaju ili se seli u 200L koji ce bit onak kak treba, za njega imam doma novi skimer i rasvjetu koji samo cekaju trenutak

kak me to pocelo zivcirat islo bu sve na prodaju puno puno prije