dakle, evo mog iskustva s dotičnom trgovinom, čisto da ostane zabilježeno.
na sajtu im piše neka adresa u centru i neki broj telefona.
adresa je kriva, broj telefona također.
na portafonu na toj krivoj adresi još uvijek piše "neon centar" a pozvonite li, javlja se frajer koji će vam svojom ljubaznošću uvelike popravit dan i poslat vas prvo u tri mačke piterine a onda u bespuća svete klare gdje ćete konačno pronaći neon-centar ali i poljubiti vrata jer im je radno vrijeme od dva do dva i osam minuta.
nakon što uzmete godišnji kako biste ih ulovili u radnom vremenu, dočekat će vas dva-tri lika koji tak vrijeeedno rade da vas ignoriraju kao da ste molekule dušika u zraku i tek na vaše peto-šesto "oprostite..." vas (vrlo ljubazno, kako drugačije?) pošalju "tamo iza da se dogovorite".
elem, ulazim ja "tamo iza" a frajer koji tamo sjedi za stolom i također nešto vrijeeedno radi, uopće ne podižući glavu od svojih papira, zaurla "šta oćete vi" (vrlo ljubazno, kako drugačije?).
onda ipak podiže glavu u mom smjeru i zaustavlja pogled na dekolteu. bit će da ga je nešto što je tamo ugledao odobrovoljilo jer sad već zaista ljubazno (bez ironije) kreće propitkivati šta hoću.
i tak, nakon petominutnog dogovora s dekolteom (majkemi, u lice me nije pogledao) ostane na tome da će izrezati tih par komada forexa koji mi trebaju za poklopac i da će me po obavljenom poslu nazvati da dođem po njih.
to je bilo prije cca tri tjedna.
nazvali nisu.
na mailove ne odgovaraju (bit će da je i mail na sajtu krivi).
u međuvremenu sam preuredila poklopac koji sam imala tako da mi više ni ne trebaju.
u svakom slučaju - neon centar: