Kolovoz 18, 2025, 04:42:58 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ponašanje ancistrusa  (Posjeta: 940 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Ponašanje ancistrusa
« u: Lipanj 06, 2010, 21:23:12 poslijepodne »
Odnedavno imam 2 ancistrusa, jedan je manji cca 4cm a drugi veći cca 6cm. Manji stalno skakuće po akvariju, druži se sa sijamcem, a velikog vidim samo kad je ljut i iskoči iz svoje rupe da otjera malog. Jednom sam ga već proglasio mrtvim, a onda se vratio u svoju pećinu. To je normalno ponašanje ili mu nešto ne odgovara?

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Odg: Ponašanje ancistrusa
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2010, 22:17:17 poslijepodne »
sve je ok.. dok se malo ne srede i skuze teren..
tek ako pocne blijediti.. onda mu nevalja nesto (hrana fali recimo)
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 07, 2010, 12:31:54 poslijepodne »
ja imam jedno deset komada u akvariju, (zahvaljujući babyboom) i začudilo me što su svi iz istog legla, a 6 ih je 2-4 cm, a 4 njih je oko 10 cm. Ove starije vidim isključivo preko noći i izuzetno su plašljivi, a malci šibaju cijeli dan po akvariju, tak da ti je to za njih najnormalnije.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #3 u: Lipanj 07, 2010, 14:15:26 poslijepodne »
ja ih imam  onako odoka    oko 100  u  par akvarijuma   istina da dok su manji  da se neboje  pa ih ima svugdje
al tako rade i  veći samo ako se naviknu    ako ih se neplaši stalno   znaći kucanje na staklo    neprestalno preuređivanje akvarija   :D :D  što je boljka svih akvarista

kod tebe  se radi o normalnom ponašanju   tip ja plašljiv    ustani u po noći  sa  lampom u ruci potražiga  vidjećeš da je zaljepljen negdje na staklu  ovo je 100%
ja ponekad zaboravim da imam neku vrstu jer je nisam vidio  dugo 

baš sam neki dan otkrijo da  imam  L 168   tipa nisam vidio skoro  dva mjeseca ,a neki dan izašo  u prednji plan akvarija   i radi sklekove  :p013:  :throb: :throb: :throb:
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,