Kolovoz 18, 2025, 16:51:23 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: misgurnus anguilicaudatus  (Posjeta: 1060 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bimbo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
misgurnus anguilicaudatus
« u: Lipanj 02, 2010, 09:30:37 prijepodne »
Pozdrav, evo zanima me jede li ova ribica alge, i može li se u tome usporediti sa ancitrusom . Smatram da pošto držim kardinale i želim sniziti temperaturu u akvariju, to bi bilo mučenje ancija pa ga mislim zamjeniti i uzeti misgurnusa . Zanimaju me vaša mišljenja o "vremenskoj ribici".

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
Odg: misgurnus anguilicaudatus
« Odgovori #1 u: Lipanj 02, 2010, 10:34:07 prijepodne »

Offline ayiramalaq

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #2 u: Lipanj 02, 2010, 16:15:34 poslijepodne »
Ja sam je imala i na prvi pogled vecini ljudi se nece svidjeti zbog izgleda kao zmija, ali kasnije :) Vesela je, s nikim se ne svađa, stalno juri po akvariju, odličan čistač svega.
Samo ne jede alge. Nažalost ja ja više nemam jer je iskočila iz akvarija, tak da je poklopac obavezan.

Offline bimbo

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 02, 2010, 17:43:25 poslijepodne »
navodno da je hladnovodni čistač , šteta što skače jer ja imam otvoreni akvarij . Meni je baš zgodan, ali izgleda da ću se morat držat ancitrusa

Offline Mins

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #4 u: Lipanj 04, 2010, 23:48:38 poslijepodne »
Moje prijateljstvo je počelo prije jedno 8 godina  :o ...kada je stara došla sa najčudnijom ribom iz petshopa...kao ona stalno nešto čisti po kući pa i da zlatne imaju uredan dom :rotfl:  i mala "rugobica" mi j epostala glavna faca...tako je sve čisto da nemam doslovno što usisati kada čistima akvač...samo se jako boji i više vremena je u anubiasu ili se zakopava u šljunak...ima slab vid pa je noćni lovac...mada sam je nakon par godina pripitomila i sad uredno čeka svoj dio graška  :D  zajedno sa zlatnima.
Treba imati poklopac jer kad dolazi do pomjene vremena (weather loach) doslovce poludi u juri po akvariju...nekad i bez posebnog razloga zna skočiti,a prije se pravila mrtva pa se znam preplašiti...i treba paziti kad se mjenja setup da je se ne poklopi sa kakvim kamenom (ja imam velike oblutke kao šaka) jer se zakopava kad je u strahu.
Sve u svemu, jako neobična ribica...i mnogi je gledaju kao ružnu zmijoliku ribu?! ali je super kad je skužiš. Živi desetak godina, naraste desetak +cm.
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2010, 09:24:20 prijepodne »
I naravno...nije za vrtna jezerca baš radi iskakanja....  :dead:
Isprobala ja i odmah je drugi dan pred kišu iskoćio van...našla sam ga naravno prekasno.
Pustike, Turopolje