Kolovoz 02, 2025, 22:28:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Na koji nacin uloviti ribe??  (Posjeta: 1020 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vozdra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Na koji nacin uloviti ribe??
« u: Lipanj 01, 2010, 02:16:39 prijepodne »
izmucio sam se da odvojim dvije ribe iz glavnog akvarija u mali akvarij za mrijest.
pokusao sam sa jednom mrezicom, pa sa dvije, ali kako god da probam ribe (limun tetre) bjeze iza panja, ili u bilje.
na kraju sam izvadio i panj i svo bilje iz akvarija, i konacno nakon 35 minuta za**bancije sa lovljenjem, prebacim dvije ribe u manji akvarij, koji je vec pripremljen za mrijest.
nakon svega toga, ribama nije bilo ni do cega, a najmanje im je bilo do seksanja.   :roll:
dva dana su bile u tom manjem akvariju i nista se nije desilo.  - da, jesu bili musko i zensko -
vratio sam ih nazad i uskoro bih opet pokusao, ali ne znam kako.
dajte molim vas objasnite mi kako da najlakse ulovim dvije ribe, a da pri tome akvarij ne izgleda kao da je pala atomska bomba.   :(
ribe u pitanju su limun tetre, i jako su brze. u akvariju imam jedan veci panj i oko 4 visoke valisnerije.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Na koji nacin uloviti ribe??
« Odgovori #1 u: Lipanj 01, 2010, 02:30:18 prijepodne »
pa zakaj si ih vracal u veliki akvarij???...pripremi im vodu u malom i dobro ih hrani pa ce se izmrijestit nemoraju odma prvi dan nakon stavljanja....neznam kaj treba limun tetrama...mozda simuliranje kišnog i sušnog razdoblja?? uglavom da je mrijest tak mačji kašalj onda bi svi mrijestili ribe  ;)

a nema drugog nacina za hvatanje od 2 mrežice...uzmes jednu veliku i jednu manju i onda s ovom manjom ih tjeraj prema vecoj...ali bez naglih pokreta i stavi na par sati mrezice u vodu da se ribe priviknu na njih....

uz mrežice ti obavezno treba barem gajba pive i šteka cigareta xD....nadams e da ti akvarij nije velik....jer ja sam zebrice u 100x40 lovio jedno 5 sati bez prekida i prošviko sam i ja i one i cijeli akvarij...sirote ribe su od stresa skakale 5 cm iznad vode  :nerv:
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline vozdra

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Lipanj 01, 2010, 04:59:53 prijepodne »
pa citao sam na mnogim forumima i clancima da se ribe ne hrane u mrijesnim akvarijima.  ribe se pripremaju za mrijest tako sto se 7-10 dana hrane raznovrsnom hranom.  kada bude vrijeme za prebacivanje, to se uradi noc prije. kada se ribe prebace, akvarij se zatamni i temperatura poveca na 28C.  sljedece jutro, obicno rano u zoru, riba treba da baci ikru ako je sve islo po planu.  eventualno se moze sacekati jos jedan dan ako se ne desi prvo jutro.
ne preporucuje se hranjenje riba u mrijesnom akvariju, zbog zagadjenja vode.  voda treba da bude sto cisca i sto sterilnija radi jaja i kasnije malaca, ako ikada dodje do toga.
posto se kod mene nista nije desilo za dva dana, ja sam njih vratio nazad.
sta vi mislite sada o ovoj metodi, je li ovako treba?

i dalje mi je nejasno kako ribe poslije sveg stresa prilikom lovljenja po akvariju treba da se prilagode u mrijesnom i jos sljedece jutro da bace ikru.   :roll:

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Lipanj 01, 2010, 15:46:09 poslijepodne »
Dodode ima jednu odličnu metodu kojom uspijeva poloviti mikrorazbore.
on ugasi svjetlo, a ribice se skupe u gornjem sloju vode, uz površinu.
probala ja sinoć, radi :D
sad samo trebaš uz slabo svjetlo dobro zagrabiti, i nešto ćeš pohvatati  :up:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Lipanj 01, 2010, 15:54:40 poslijepodne »
Probajte polako i mirno,meni uglavnom uspije,kad ribu mahnito lovis,samo ju isplasis,i nista dobro ne napravis,polako i strpljenja,ipak je to vrlina koja treba krasiti svakog akvarista