Lipanj 28, 2025, 20:57:46 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Leopard Gekoni  (Posjeta: 6896 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ivo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Leopard Gekoni
« u: Svibanj 31, 2010, 20:30:25 poslijepodne »
Ovako... Vise nisam zainteresiran u bradate agame jer su mi leopardi puno ljepši ... Uostalom , svi imaju bradate agame tako da budem malo drukčiji .... Eh , zato molim vas stručnjaci pomagajte ... Recite mi sve sto znate o njima molim vas jer cu ih nabavljati uskoro !

Offline nemo123

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
Odg: Leopard Gekoni
« Odgovori #1 u: Svibanj 31, 2010, 20:40:25 poslijepodne »
Bradate agame su zakon  :-[

Ja sam prvo htjela leoparda, ali sam onda shvatila da ću agamu češće viđati, da naraste lijepa velika (pa mi se neće u sobi izgubiti :D) i da se voli maziti :)

Evo o gekonima pročitaj ovdje: http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=221:eublepharus-macularius-leopard-gekon&catid=56:gmazovi&Itemid=176, mislim da ti piše sve što je bitno...
Sretno u nabavci  :)

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Svibanj 31, 2010, 20:46:57 poslijepodne »
Haha , ja bas obratno volim male zivotinje hh... Hvala na clanku ;)

Offline mateo20094

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Svibanj 31, 2010, 20:51:11 poslijepodne »
moja želja je bila imati leoparda iako su mi prije bile lijepe agame....i roditelji su se složili sa tim....ali kad sam malo gledao po oglasima na forumu našao sam da saša prodaje bradate...i odmah su mi se svidjele imao sam želju da ju kupim... :D
bio je mali problem jer je mama čula da će narasti od 45-56 cm....ali pristala je...sad imam bradatu više od mjesec dana i presretan sam sa njom i nebi ju mjenjao za nijednog drugog guštera.... :)  :P
moj savjet ti je da se vratiš razmišljanju o bradatoj jer se nećeš razočarati.....a to da ćeš biti drugačiji ne znači ništa...bolje si uzmi onu životinju sa kojom ćeš uživati..... ;) :)
naravno ako si odlučio uzeti leoparda sretno... :up:

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #4 u: Svibanj 31, 2010, 20:59:08 poslijepodne »
leopard gekoni su noćne životinje tako da ćeš ga danju jako malo imati prilike gledati...

jedino ako si i ti noćna životinja pa ćete uživati skupa ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline VB

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Svibanj 31, 2010, 21:14:02 poslijepodne »
a i oni jedu samo crve,cvrčke i tu gamad dok bradonje možeš povremeno hraniti sa hranom biljnoga podrijetla sa strogo očuvanim hraniivim tvarima. :)
noize

Offline nemo123

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
« Odgovori #6 u: Svibanj 31, 2010, 21:55:30 poslijepodne »
Haha, ivo, urotili se mi s bradonjama protiv tebe :D

Ma samo ti imaj gekone, svi koji ih imaju i koje sam pitala o tome kažu da su jako lijepe životinjice i da su oni s njima sretni :up:

btw, ja sam isto noćna životinja, mogla bih si nabaviti kojeg :D

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #7 u: Svibanj 31, 2010, 22:17:02 poslijepodne »
Što ste zapeli s bradonjama  :P Ma fora su i jedni i drugi, ja imam oboje. Bradonju promatram po danu a po noći leopard gekonicu  :heart:
Puno je lakše držati leopard gekona nego bradonju, a i zahtjeva puno manji terarij. Ima puno po forumu tema o gekonima pa prokopaj malo po starim temama.

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Svibanj 31, 2010, 22:28:39 poslijepodne »
A neznam vise sta da radim . Stvar je u tome da mi mama neda u kuci imati neku zivotinju od pola metra , a rekla je ak bas moram nek uzmem neku manju zmiju , ali ja imam fobiju od zmija ( zato mi je to i rekla  >:( ) , ili pauka ( a nisam bas tip za pauke  >:( ) , tako da mi je leopard jedina opcija  :) . Leopardi su mi ionako lijepi , a to sto cu ga po noci cesce viđat nego po danu mi nimalo ne smeta. Ja mislim da ce on izdrzat po danu kojih pol sata igranja samnom na svjetlu ;)

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 31, 2010, 22:58:07 poslijepodne »
Pa nisu bradata agama i leopard gekon jedini gušteri  ;)
Pretraži malo po forumu pa ćeš vidjeti koliko vrsta ima.
A kao drugo terarijske životinje nisu za igranje, ja se ni ne sjećam kad sam zadnji put vadila leopard gekonicu vani. Oni su više za promatranje i divljenje  8)

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Svibanj 31, 2010, 23:40:42 poslijepodne »
Koju mi preporučaš a da se mogu igrat s njom haha

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 31, 2010, 23:44:03 poslijepodne »
Za igranje - psa ili mačku  :D

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Svibanj 31, 2010, 23:46:35 poslijepodne »
Haha. A neznam mislim da cu leoparada uzet , jos samo mi preostaje saznat gdje ga nabavit.

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 31, 2010, 23:53:10 poslijepodne »
Imaš tu po forumu uzgajivača, radije od njih nabavi nego po pet shopovima.

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 31, 2010, 23:58:49 poslijepodne »
gle leopradi su jako lijepe životinje i uzmi si.... i meni su jako lijepi gušteri....i nadam se da ću ja jednom nabaviti kojega.... moći ćeš se poigrati sa njim koji put ali ne puno....nemoj da ispadne da te sad nagovaram na bradatu sam odlući i to će bit najbolje... i slažem se da nabaviš od nekog uzgajivača imaš ih puno na forumu.... :D :)

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Lipanj 01, 2010, 00:10:23 prijepodne »
Ma uzet cu si njih , nije da cu ga ludacki hendlat al 10 min mu nece skodit btw chilii kakvu postavu terarija imas za svog leoparda ?

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Lipanj 01, 2010, 00:20:43 prijepodne »
Ma uzet cu si njih , nije da cu ga ludacki hendlat al 10 min mu nece skodit btw chilii kakvu postavu terarija imas za svog leoparda ?

drago mi je da si odlucio...:) kad ga mislis nabavit? :D

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Lipanj 01, 2010, 00:20:54 prijepodne »
Dolje je pijesak kao podloga, napravili smo mu umjetnu stijenu pa se po njoj penje. Ima 2 skrovišta, jedan pod lampom, drugi na hladnijem dijelu terarija. Ima podni grijač, onaj heating pad koji je ispod terarija a od rasvijete spoticu (čisto da ima izmjenu dan/noć) jer su noćni gušteri i nije im potrebna uvb lampa. Uz to zdjelica za vodu, jedna za hranu i još jedna mala u kojoj stoji malo kalcija u prahu i to je to. E da, terarij je 50x30x40.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #18 u: Lipanj 01, 2010, 02:04:36 prijepodne »
Poštovanje...nemam nekog iskustva s gušterima ali znam da hendlanje leopard gekona nije nikako preporučljivo...to nisu zivine za natezanje po rukama svaki dan...najbolje je opce ih ne natezat, a pogotovo je to problematicno kod leopard gekona jer postoji mogučnost da u strahu odbaci rep a s time i zalihu hrane...i novi rep koji naraste nikada nije tak ljep i debeli ko onaj orginalni

mislim da je neki maksimalan kontakt koji bi mogo ostvarit je da ga naucis da jede recimo kukce s pincete ili nesto slicno tome...svaki dan lovljenje po terariju i 10 minutno maltretiranje u rukama moglo bi bit kobno za njega...zapravo neznam ni kaj dobijas s tim drzanjem po rukama, oni nisu ni mekani, ni pufasti, ni dragi, ni ne ližu te, nisu sretni kad ih diras nego im je to veliki stres, osjecaju se ugroženo...budes vidio polako s hranom kad se navikne na tebe doci ce ti jako blizu 

ako mislis da neces moc protiv svoje mazohisticke zelje za diranjem, onda radije uzmi bradatu agamu...iako mislim da je za tebe najbolje zivina macka ili pes
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Lipanj 01, 2010, 07:08:42 prijepodne »
Dolje je pijesak kao podloga, napravili smo mu umjetnu stijenu pa se po njoj penje. Ima 2 skrovišta, jedan pod lampom, drugi na hladnijem dijelu terarija. Ima podni grijač, onaj heating pad koji je ispod terarija a od rasvijete spoticu (čisto da ima izmjenu dan/noć) jer su noćni gušteri i nije im potrebna uvb lampa. Uz to zdjelica za vodu, jedna za hranu i još jedna mala u kojoj stoji malo kalcija u prahu i to je to. E da, terarij je 50x30x40.
E hvlala , a jesi li to sve nabavila u pet shopu . Btw spot lampa jel to ona siroka plava il crvena. Mislim da cu crvenu uzet da misle da im je noc a zapravo da mi budu po danu vani haha.
Poštovanje...nemam nekog iskustva s gušterima ali znam da hendlanje leopard gekona nije nikako preporučljivo...to nisu zivine za natezanje po rukama svaki dan...najbolje je opce ih ne natezat, a pogotovo je to problematicno kod leopard gekona jer postoji mogučnost da u strahu odbaci rep a s time i zalihu hrane...i novi rep koji naraste nikada nije tak ljep i debeli ko onaj orginalni

mislim da je neki maksimalan kontakt koji bi mogo ostvarit je da ga naucis da jede recimo kukce s pincete ili nesto slicno tome...svaki dan lovljenje po terariju i 10 minutno maltretiranje u rukama moglo bi bit kobno za njega...zapravo neznam ni kaj dobijas s tim drzanjem po rukama, oni nisu ni mekani, ni pufasti, ni dragi, ni ne ližu te, nisu sretni kad ih diras nego im je to veliki stres, osjecaju se ugroženo...budes vidio polako s hranom kad se navikne na tebe doci ce ti jako blizu 

ako mislis da neces moc protiv svoje mazohisticke zelje za diranjem, onda radije uzmi bradatu agamu...iako mislim da je za tebe najbolje zivina macka ili pes
Ako cemo tako najbolje da me svi s foruma odma istuku haha... Ma znam sve nemas se razloga brinuti, naravno da se prvo mora naviknut i sve to i da je ne smijem uzimat dok mi sama ne dode na ruku... Necu ga ubit bez brige  ;)

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #20 u: Lipanj 01, 2010, 07:19:14 prijepodne »
a jel baš mama mora znati da bradonja naraste na pol metra :D :D :D

kad ga kupiš bit će maji sjatki :D  a do trenutka kad naraste mama će ga već zavoljeti ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Lipanj 01, 2010, 07:27:14 prijepodne »
Ma ja sam htio agamu vise neg leoparda , ali nemam je gdje nabaviti prije 9 mj .

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #22 u: Lipanj 01, 2010, 10:53:32 prijepodne »
Nije baš sve iz pet shopa, stijenu smo doma radili, pijesak je iz bauhausa (onaj za dječje pješčanike). A spotica je spotica, nije ni plava ni crvena - obična sun glo spot lamp.
Ajde ti dobro pročitaj sve o držanju leopard gekona, potrudi se malo pročitati po forumu. Normalna izmjena dana i noći, kao i nama, kakvo mijenjanje?!
Ajde shvati, neće ti doći na ruku, to su plahe životinjice. Sinoć sam hranila moju, spustila sam zdjelicu i morala se sakriti i iz daljine promatrati kako jede jer ne bi izašla da sam ja bila u blizini. Opet ponavljam, terarijske životinje se gledaju ne navlače se po rukama. I jesi krenuo su uzgojem žive hrane?

Offline Ivo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Lipanj 01, 2010, 14:03:46 poslijepodne »
A dobro , nemrem ga drzat po rukama , prezivjet cu . Btw procitao sam sve o njima , tek terarij radim tako da sumnjam da cu imati novaca za uzgoj hrane ( btw gdje mogu procitati malo vise o tome ? ) . E da u vezi te crvene lampe , procitao sam kao da oni ne vide crveno i da im je to nadomjestak za noc i tako su zapravo po danu vani a po noci to ugasim i onda odu spavat ... Tako da cu tako namjestit vrijeme da ih mogu gledat ... Jos me zanima , Chilii , jel mi mozes rec kakva je to spot lampa i jel trebaju uvb ? Jos , vidio sam da se njima stavlja poklopcic sa kalcijem pa me zanima jel oni to sami jedu ili sto ?

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #24 u: Lipanj 01, 2010, 14:28:45 poslijepodne »
Ma nije skupa hrana, ako kupiš kod uzgajivača uvijek ti daju malo da možeš sam uzgajati. Znam da ima ovdje po forumu i imaš na naslovnoj strani akvarij.neta detaljno opisan postupak uzgoja žive hrane.
Evo ovo ti je spotica, samo primjer da skužiš što je, ima ih raznih: http://www.exo-terra.com/en/products/sun_glo_neodymium_spot.php
A za promatranje se koristi ova lampa, ne smeta im i simulira mjesečinu: http://www.exo-terra.com/en/products/night_glo.php
Ova crvena koju ti spominješ je heat glo i mislim da ti ne treba ako ti je terarij u stanu na normalnoj temperaturi.
A ovo za kalcij, ja joj svejedno držim u maloj zdjelici vidjela sam ju svega jednom da je polizala malo. Inače joj se ti dodatci daju s hranom, tj. pospeš kalcija i nektona preko hrane i to je to. Moja nema uvb jer su oni noćni gušteri i ne sunčaju se, spoticu koristim za regulaciju temperature u terariju.