evo nisam dugo pisao ali moram se pohvaliti na promjenama, nakon što sam posjetio jednog starog akvaristu i vidio njegov akvarij od cca 200l koji je od 95` ne promjenjen znači voda nije mjenjana nista dirano samo bilje skraćuje pa sam po njegovim savjetima demolirao svoj akvariji i krenio iz pocetka.
Učinih sljedeće: zemlja za bilje nije ona u kanticama iz trgovina za akvaristiku već humus za obicno cvijće što košta nekih 7 novaca, nakon sto smo dobro isprali na dno akvariji napravili smo visine od 2-3cm pravokutnik koji je od ruba stakla odmaknut cirka tri prsta, a preko toga pokrili domacom slavonskom ilovačom iz vrta (bašte) prekrili pjeskom i šljunkom, zasadili raznoliko bilje sve poslozio, a vodu dovuko po 80 litara sa dva razlicita izvora pitke vode pomjesali tih 160l i sad se lagano ciklira zamutilo se prvi dan dosta danas već polagano se razbistrava, pa ce biti i slikica pokoja da vidimo kako sad to napreduje i na sta li ce to da liči.
E i posto sam fanatik za rasvjetu od danjskog svjetla normalnog sad je ugradjeno i noćno plavo koje razbacuje po rubovima stakla tako da cjela stranica akvarija u blago plavoj iluminaciji isijava kao npr velika nocna lampa.
Čekamo sad rezultate pa ce mo vidjeti dali će odrađeni posao uroditi plodom poz svima

evo par slikica po mraku kako izgleda, kamera mi je losa pa je lom svjetlosti nepravilan, vidi se jedan snop ima ih 4 al skuzit ce te