narode, napravih kardinalnu grešku.
kupila sam jatence malih margaritatusa danas.
prvo, moram reći da sam se prepala kad sam ih dobila, jer sam mislila da će krepati odmah na licu mjesta, užasno su male

(još imam i jednog mladca koji je cca cm velik, samo oči i škrge, bez naznake da kani razviti probavni sustav i jedan mali rep)
sljedeće je iznenađenje nastupilo kad sam ih stavila u akvarij. ravno pet minuta im je trebalo da se snađu, a onda su se raspištoljile. nije normalno kolko je to brzo, kupila sam ih s namjerom da ih mrijestim, i sad nemam blage dume kako ću ih pohvatati u 60 cm visokom stolitrašu.

nego, ono što me najviše iznenadilo jest to kak su počele naganjati kardinale (koji su ravno dvaput veći). sad shvaćam da to rade jer su zapravo po bojama dosta slični, pa ih valjda brkaju sa pripadnicima svoje vrste. znala sam da su teritorijalne, ne znam zašto mi nije palo na pamet da bi se ovo moglo dogoditi.

uglavnom, kardinali mogu zaboraviti na veselo dernečenje u onom panju s anubiasom koje su do sada prakticirali, jer im ovi mali hahari tamo ne daju mira. više se niti jedan ne upucava ženkama

čitavo vrijeme uglavnom bježe pred margaritatusima, a d sada su lijepo veselo plivuckali i nitko nikoga nije gnjavio.
evo, a u početku me bilo strah da su jako krhke.

ne znam što da radim sad.