Kolovoz 17, 2025, 21:38:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: danio margaritatus banditius  (Posjeta: 3858 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribafish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
danio margaritatus banditius
« u: Svibanj 29, 2010, 19:37:07 poslijepodne »
narode, napravih kardinalnu grešku.

kupila sam jatence malih margaritatusa danas.

prvo, moram reći da sam se prepala kad sam ih dobila, jer sam mislila da će krepati odmah na licu mjesta, užasno su male :D (još imam i jednog mladca koji je cca cm velik, samo oči i škrge, bez naznake da kani razviti probavni sustav i jedan mali rep)

sljedeće je iznenađenje nastupilo kad sam ih stavila u akvarij. ravno pet minuta im je trebalo da se snađu, a onda su se raspištoljile. nije normalno kolko je to brzo, kupila sam ih s namjerom da ih mrijestim, i sad nemam blage dume kako ću ih pohvatati u 60 cm visokom stolitrašu. :rolleyes:

nego, ono što me najviše iznenadilo jest to kak su počele naganjati kardinale (koji su ravno dvaput veći). sad shvaćam da to rade jer su zapravo po bojama dosta slični, pa ih valjda brkaju sa pripadnicima svoje vrste. znala sam da su teritorijalne, ne znam zašto mi nije palo na pamet da bi se ovo moglo dogoditi.  -?

uglavnom, kardinali mogu zaboraviti na veselo dernečenje u onom panju s anubiasom koje su do sada prakticirali, jer im ovi mali hahari tamo ne daju mira. više se niti jedan ne upucava ženkama :( čitavo vrijeme uglavnom bježe pred margaritatusima, a d sada su lijepo veselo plivuckali i nitko nikoga nije gnjavio.

evo, a u početku me bilo strah da su jako krhke. :punch: ne znam što da radim sad.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: danio margaritatus banditius
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2010, 20:01:15 poslijepodne »
Čekaj,jesu to microrasboras galaxy???

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2010, 20:12:45 poslijepodne »
Čekaj,jesu to microrasboras galaxy???

da. evo, gledam ih sad, jedan dio microrasbora se odvojio pod plutajuće bilje i počeli se malo za promjenu baviti jedni drugima.
valjda će biti ok, šokirali me totalno, hrabri mali gadovi :D
EDIT: ma samo da skuže da kardinali nisu debele microrasbore. nemreš vjerovat...

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2010, 20:16:41 poslijepodne »
Odlično,još jedna mrijestilica :D :D :D
Ajde neka je sa srećom,pa da imamo micre

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Mikraš!
« Odgovori #4 u: Svibanj 29, 2010, 20:30:19 poslijepodne »
Ako ih hoćeš izvaditi ugasiš svjetlo, one se skupe u jato i plivaju prema površini pa ih samo digneš s mrežom. Naravno pomogneš si s nekom lampom iznad aq da vidiš što vadiš van...
live long and prosper

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 29, 2010, 20:40:26 poslijepodne »
Kod mene kad staviš ruku u vodu,ribe same uđu u ruku i vole se češkati,razmazio sam mollye :D :D :D
Ovo sa svjetlom je dobar savjet,ko bi rekao

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 29, 2010, 20:41:35 poslijepodne »
Odlično,još jedna mrijestilica :D :D :D
Ajde neka je sa srećom,pa da imamo micre

da  :up:
evo, gledam upravo jednog mikrona kako se reklamira kardinalu.
bar će u mrijesnom biti samo sa svojima pa neće radit takve greške, inače bismo mogli imati štošta  :D

Ako ih hoćeš izvaditi ugasiš svjetlo, one se skupe u jato i plivaju prema površini pa ih samo digneš s mrežom. Naravno pomogneš si s nekom lampom iznad aq da vidiš što vadiš van...

joj hvala ti Dodode, baš sam te htjela pitati da mi kažeš kako si ih ti lovio. nevjerojatno su brzi, ne bih to nikad očekivala od tako male ribe

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Mikraš!
« Odgovori #7 u: Svibanj 29, 2010, 21:23:31 poslijepodne »
Pa ne znam moji nisu divljali tako po aq, mislim naganjaju se oni ali ne baš tako kao kod tebe.
live long and prosper

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 29, 2010, 22:19:55 poslijepodne »
Pa ne znam moji nisu divljali tako po aq, mislim naganjaju se oni ali ne baš tako kao kod tebe.

da, ne znam ni ja što im bi. voda zakipila od aktivnosti, stvarno je bilo napeto. sad otkako sam stavila plutajuće bilje uglavnom se motaju oko njega i naganjaju međusobno što je ok, valjda su se toliko keljili na kardinale jer su tražili sigurnost u jatu.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 29, 2010, 22:54:28 poslijepodne »
ma šipak. mali tikvani uopće ne kontaju razliku između druge mikrorasbore i kardinala. lude ribe  :D
EDIT: Pravda, poslat ću ih tvojim milim molijima na predavaje o biološkoj raznolikosti. ako ni molija ne budu znali razlikovati od mirkorasbore, onda se s tim naprosto treba pomiriti, i gotovo. :)
« Zadnja izmjena: Svibanj 29, 2010, 22:57:51 poslijepodne od ribafish »

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Mikraš!
« Odgovori #10 u: Svibanj 29, 2010, 23:16:11 poslijepodne »
Ma imam i ja crazy fishes i zovu se otići. Oni pak naganjaju zebrice dok im dop... sa stalnim plivanjem :D Najveća mi fora što dok čistim aq priljepe mi se na ruku pa tako kopamo po vodi zajedno, moram ih odgurnut da siđu dolje - lude ribe.
live long and prosper

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 29, 2010, 23:22:33 poslijepodne »
Pravda, poslat ću ih tvojim milim molijima na predavaje o biološkoj raznolikosti. ako ni molija ne budu znali razlikovati od mirkorasbore, onda se s tim naprosto treba pomiriti, i gotovo. :)

Slobodno ih pošalji,evo sredim prijevoz iz Zagreba do Dalja,a da nisu u kuverti :D :D :D

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #12 u: Svibanj 29, 2010, 23:27:06 poslijepodne »
đizs, si ti sigurna da su to marge? :D
ove moje su baš pristojne i ne maltretiraju ostale stanare....
Our fears are only what we tell them to be...

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 29, 2010, 23:34:54 poslijepodne »
Pravda, poslat ću ih tvojim milim molijima na predavaje o biološkoj raznolikosti. ako ni molija ne budu znali razlikovati od mirkorasbore, onda se s tim naprosto treba pomiriti, i gotovo. :)

Slobodno ih pošalji,evo sredim prijevoz iz Zagreba do Dalja,a da nisu u kuverti :D :D :D

da, lako mi se sad smijat  :-[, prvih sat vremena sam ih htjela staviti u oglasnik.
ali sad mislim da ipak neću  :)

@Dodode, ne! ne i otići!, njih sam već bezecirala i trebam ih dobiti ovih dana! *facepalm*

@Iv@n@ (ajme, ovo stvarno čudno izgleda :D), jel imaš kardinale? možda se kelje samo na njih  -?

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #14 u: Svibanj 29, 2010, 23:38:17 poslijepodne »
nemam kardinalke ,al imam harlekinke  :D
vidim jedino da se međusobno naganjaju ,nikad mi nisu druge ribe jurcale....
Our fears are only what we tell them to be...

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #15 u: Svibanj 29, 2010, 23:58:47 poslijepodne »
Cuj moje su CPD isle za neonkkaama ko da su dio jata,, nikaad ih nisam. Vidio da se tako opusteno ponašaju

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #16 u: Svibanj 30, 2010, 01:24:55 prijepodne »
Vec toliko si ukljucena u temu o njima i napravis takvu gresku :D
Ako ih mislis uzgajati onda trebaju biti same,iako su i same dovoljno da pojedu ono sto poloze,a kamoli u zajednickom akvariju
Koliko si ih uzela,i koliko muski zenski??

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Svibanj 30, 2010, 08:26:57 prijepodne »
Vec toliko si ukljucena u temu o njima i napravis takvu gresku :D
Ako ih mislis uzgajati onda trebaju biti same,iako su i same dovoljno da pojedu ono sto poloze,a kamoli u zajednickom akvariju
Koliko si ih uzela,i koliko muski zenski??

ma formirala sam i mali zasebni mrijesni akvarij :up: , greška je u tome što sam zajedno smjestila tako slične ribe.
Tiii, da ti pravo kažem, teško je reći koliko je muških a koliko ženskih. imam zasad osam komada, nadam se da će svi uspjeti dogurati do odrasle dobi - neki su već praktički tamo, ali par njih su sasvim mlađahni. za 2 sam sigurna da su ženke, a za 2 da su muški. ovo ostalo mi je još malo mutno. moram ih još malo uhraniti pa ću znati.

@smilas, da, kažu po netu da su plašljive i da treba imati "gusto zasađen akvarij, inače ih nikada nećete vidjeti", ali ja ih gledam stalno. i stvarno su sjajan prizor, s tim ribama čovjeku ne može biti dosadno.

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #18 u: Svibanj 30, 2010, 09:13:49 prijepodne »
Da, slažem se, ja se upravo rješavam neonki da bi njih mogao staviti untra, to mije daleko najdraža riba

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 30, 2010, 09:40:21 prijepodne »
Dajte,kad će više te domaće micre,čekam da uzmem iz domaćeg uzgoja ili ću na kraju cardinele uzeti.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 30, 2010, 10:25:21 prijepodne »
Dajte,kad će više te domaće micre,čekam da uzmem iz domaćeg uzgoja ili ću na kraju cardinele uzeti.

čuj, kardinali su sjajne ribe. evo, stabiliziralo se kod mene malo stanje, opet se orgija i derneči oko anubiasa  :up:
a male zujave mikrorasbore se od jutros uglavnom drže svojih. koje olakšanje :D
nego, Pravda, njima treba jedno 12 tjedana da iz faze u kojoj su kod Dodode dođu do konačne forme. tako da trebaš odmah sad početi raditi duhovne vježbe za strpljenje ili u šoping po kardinale  :D
kanim mrijestiti i jedne i druge, a počet ću s kardinalima jer ove zujave male hahare još treba uhraniti. :) taman ima vremena da kardinali provedu koju romantičnu večer u mrijesnom prije no što šibnem mikrorasbore unutra.  :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Svibanj 30, 2010, 11:59:34 prijepodne »
Za početak ih ne bi mrijestio,barem dok ne nabavim veći akvarij,tako da ovaj bude mrijesni,bile bi za "ukras",namjesto mollya.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Svibanj 30, 2010, 12:13:12 poslijepodne »
Za početak ih ne bi mrijestio,barem dok ne nabavim veći akvarij,tako da ovaj bude mrijesni,bile bi za "ukras",namjesto mollya.

bit će ti sjajne koje god da uzmeš, i jedne i druge su odlične za promatranje  :up:
ako hoćeš kreni s kardinalima, pa kad se oporaviš i za koji mjesec  budeš pri parama, taman će dozreti mikrorasbore iz domaćeg uzgoja  :up:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #23 u: Svibanj 30, 2010, 12:46:38 poslijepodne »
zasto nisi uzela sve vece komade,tako da ne moras cekati,ipak je jos bilo izbora kad sam ja kupovo
Sad ih prvo dobro hrani,neka se priviknu,a poslije odredis sta su muski zenski,i mrijestis samo određeni broj,npr,jedna zenka i dva muska,pustis ih zajedno dan dva,onda odvojis ih,pa slijedeci par i tako,mislim da se vec govorilo o tome,da sto ne polaze ikru ju jede,tako da je 8 ribica previse da bi nesto ostalo

Vi ostali sacekajte malo,kod mene se nesto muti,bude bilo nekaj sigurno,jos jedan dan cekam,pa cu pregledati sta imam

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Svibanj 31, 2010, 10:54:21 prijepodne »
zasto nisi uzela sve vece komade,tako da ne moras cekati,ipak je jos bilo izbora kad sam ja kupovo
Sad ih prvo dobro hrani,neka se priviknu,a poslije odredis sta su muski zenski,i mrijestis samo određeni broj,npr,jedna zenka i dva muska,pustis ih zajedno dan dva,onda odvojis ih,pa slijedeci par i tako,mislim da se vec govorilo o tome,da sto ne polaze ikru ju jede,tako da je 8 ribica previse da bi nesto ostalo

Vi ostali sacekajte malo,kod mene se nesto muti,bude bilo nekaj sigurno,jos jedan dan cekam,pa cu pregledati sta imam

ma muči me jako vožnja autom, a gubili smo se oko akva tere pola sata po onim uličicama i kad smo konačno došli, pred samo zatvaranje, rekla sam ženi samo: dajte mi osam komada, nisam ni gledala što vadi. ali nema veze, što je tu je, nisu to loše ribe, samo ne bi bilo zgorega da je omjer više u korist ženkama. vidjet ćemo kad malo porastu što i kako dalje.

naravno, ne kanim ih sve stavljati u mrijesni istovremeno. malo po malo. sad su mi ionako prvi na tapeti kardinali. njima je izlgeda stvarno kriza :D, bit ću krajnje razočarana ako taj mrijest ne urodi plodom. :)

ajd sretno s mućenjem - napeto čekam da vidim što se zamutilo!  :up: