Kolovoz 17, 2025, 19:24:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zelena neonka (Paracheirodon Simulans)  (Posjeta: 3039 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tomica28

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Algae is 90% of all life in the ocean
Zelena neonka (Paracheirodon Simulans)
« u: Svibanj 29, 2010, 00:06:02 prijepodne »
Evo danas mi je opet jedna  :skull:!

To je već druga u 2 mjeseca.
Mislim da su bile ženke jer su malo veće od drugih i kad sam ih malo stisnuo sa pincetom izašla je ikra. Kao da prije nego što polože jajašca ugibaju i ne znam što im ne paše.

U 30L aq ih imam 8 sa 2 otića i sve je složeno samo za njih jer ih želim pokušati mrijestiti.Voda je gotovo idealna. Akvarij je dobro zabiljen i panj koji je unutra pušta tannin što i vole.

Filteri sui Niagara 250 i JBL Crystal 50 smanjen skoro do kraja, tek toliko da malo cirkulira vodu.
Promjene vode radim tjedno 30%.

Molim vas ljudi, ako netko ima iskustva sa tim ribicama da udijeli koji savjet :please:

Offline Tomica28

• Punopravni član
  • Algae is 90% of all life in the ocean
Odg: Zelena neonka (Paracheirodon Simulans)
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2010, 19:48:27 poslijepodne »
Kaj stvano nitko nema ove ribice ili vam se neda pisat :o

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2010, 21:27:28 poslijepodne »
ja ih imam ali ih ne mrijestim. nije mi crkla ni jedna u ovih godinu dana...

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #3 u: Svibanj 31, 2010, 10:51:12 prijepodne »
..nije problem u ženkama koje imaju ikru,već je neke druge prirode....ne mora biti ni bolest,već to najčešće bude posttransportni stres kod uvoznih riba....ništa se tu puno ne može ako su svi uvjeti zadovoljeni....

Offline ivonahr

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Lipanj 05, 2010, 11:29:58 prijepodne »
ja ih isto imam..... imala sam 4, sada ih imam 3.... jedna je misteriozno nestala  -? nije je bilo na površini akvarija niti nigdje drugdje jer sam pregledala cijeli akvarij.....pa pretpostavljam da su ju druge ribe pojele......isti slučaj je bio sa jednom rasborom, samo je nestala i ni traga ni glasa.

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #5 u: Lipanj 13, 2010, 22:52:14 poslijepodne »
30 litara je dosta malo vode, a ti tjedno mjenjas trecinu (10lit) pa mislim da mjenjas previse vode, tj da se mozda osjetljivije ribe lakse stresiraju,  probaj mjenjati tjedno samo 5 litara vode pa bude bolje. to je samo moje misljenje, ne odgoovaram za nastalu stetu  :D :D :D
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Lipanj 14, 2010, 08:55:32 prijepodne »
30 litara je dosta malo vode, a ti tjedno mjenjas trecinu (10lit) pa mislim da mjenjas previse vode, tj da se mozda osjetljivije ribe lakse stresiraju,  probaj mjenjati tjedno samo 5 litara vode pa bude bolje. to je samo moje misljenje, ne odgoovaram za nastalu stetu  :D :D :D
Prije će biti da mijenja premalo vode s obzirom na broj ribica u tako malom akvariju...
Ja mijenjam 50% vode 2 puta tjedno u rio 180 (znači 90 l ) i nikad nijedna nije uginula...
« Zadnja izmjena: Lipanj 14, 2010, 09:07:17 prijepodne od Marichuy »
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline hrgamonster

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #7 u: Lipanj 22, 2010, 10:01:57 prijepodne »
30 litara je dosta malo vode, a ti tjedno mjenjas trecinu (10lit) pa mislim da mjenjas previse vode, tj da se mozda osjetljivije ribe lakse stresiraju,  probaj mjenjati tjedno samo 5 litara vode pa bude bolje. to je samo moje misljenje, ne odgoovaram za nastalu stetu  :D :D :D
Prije će biti da mijenja premalo vode s obzirom na broj ribica u tako malom akvariju...
Ja mijenjam 50% vode 2 puta tjedno u rio 180 (znači 90 l ) i nikad nijedna nije uginula...

e samo polako ja imam 70l diy i unutra 2odrasla ancija i 25malih, 8neonki, 2skalara, 4šverta, 1odrasli gupy i 20tak od 1mj
i mjenjam vodu svaka 2tj po 15l i nemam nikakvih problema, ne dodajem ništa unutra jedino svaka 2tj hranu za biljke
hrga88