Srpanj 20, 2025, 13:37:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc i savjet : mrijest MELANOCHROMIS AURATUS  (Posjeta: 1328 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mayers

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
Pomoc i savjet : mrijest MELANOCHROMIS AURATUS
« u: Svibanj 28, 2010, 18:40:40 poslijepodne »
Pozdrav društvo imam pitanje vezano za mrijest MELANOCHROMIS AURATUS zanima me kako da na najednostavniji način ih omrijestim vidim ispustila je 6 jaja iz usta i ne kupi ih nikako naravno govorim o ženki ostale drži u ustima pa me zanima koliko to traje i šta mi je činit

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
Odg: Pomoc i savjet
« Odgovori #1 u: Svibanj 28, 2010, 18:54:23 poslijepodne »
Pozdrav društvo imam pitanje vezano za mrijest MELANOCHROMIS AURATUS zanima me kako da na najednostavniji način ih omrijestim vidim ispustila je 6 jaja iz usta i ne kupi ih nikako naravno govorim o ženki ostale drži u ustima pa me zanima koliko to traje i šta mi je činit
sumnjam da tu mozes puno kaj napravit ... ako je zenka mlada i ovo joj je prvi mrijest nije cudo da ispusta a i da pojede jajasca a kaj se tice kak sa njom ako zadrzi ostala jajasca ... nosi oko 20 dana i onda ih ispusta iz usta ( ribeke naravno ) stime da ju mozes odvoit od ostalih riba u mrijesni ak ili kotilicu i onda bi ti mrjest mogo opstat
znaci u vecini slucaja prva dva mrijesta znaju propast al kasnije to hoda bez beda ...

Offline Mayers

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2010, 18:57:34 poslijepodne »
Jeste prvi joj je mrijest i vec sam je odvojio u kotilicu nadam se da nisam rano hvala na pomoci

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #3 u: Svibanj 28, 2010, 19:05:18 poslijepodne »
Jeste prvi joj je mrijest i vec sam je odvojio u kotilicu nadam se da nisam rano hvala na pomoci
neznam kak ima dugo jajasca u ustima al ja svije pustim u maticnom aku cca 10-setak dana otkad pobere jajasca il kad primjetim da ih ima u ustima te ju tad odvajam al nije bed ni odma .... neznam jel znas da ju sad vise ne hranis dok god male ne ispusti van ili ako ces ju cijedit ... ako ti mrijest uspije a nadam se da oce malce prvi dan nemoj hranit vec drugi dan i 3xdnevno po malo hrane ... ako ces cjedit zenku necini to nikako prije 20-setog dana jel ce ti malci izac sa zumanjcanim vrecicama i vjetojatno pokrepavat . znaci 20 dana minimum ju ne diras

Offline Mayers

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 28, 2010, 19:18:07 poslijepodne »
Hvala prijatelju pomogao si mi puno

Offline tomo147

• Punopravni član