Srpanj 27, 2025, 22:49:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: tanichthys albonubes - mrijest?  (Posjeta: 6154 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribafish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
tanichthys albonubes - mrijest?
« u: Svibanj 28, 2010, 08:22:48 prijepodne »
evo i od mene jedna riblja vijest!

novociklirani akvarij, odnosno - akvarij je već jedno mjesec dana formiran, ali otprije tjedan dana sa novim hang-on filterom i punjenjem iz minijaturnog staroga + onim onim bakterijama za pokretanje.

došlo vrijeme za prve stanovnike - kardinale iliti ribice bijelih oblačnih planina  :)
(na jato margaritatusa iliti microrasbora se čeka dok se ne sanira minus na tekućem  :up:)

uglavnom, jedva da su 24 sata provele u akvariju i već akcija :D

imam 2 komada loze koji se isprepliću, a između njih visi jedan anubias sa hrpetinom korijenja koje stvara nekakav zastor. sve djeluje vrlo skrovito, kao zgodna mala kućica (osim što je loza počela ljigavit ko luda :rolleyes:)

i jutros vidim jednog frajera kako izviruje iz te loze i reklamira se. rekoh, ma ne, nema šanse da će se mrijestiti, tek su stigli.
a kad ono dolazi žena, snima ga, ulazi skup s njim u to korijenje i tamo se njih dva lijepo isprepliću i pigaju i trepere jedan po drugom. i tako X puta :D

sad si sve mislim, što da radim? uopće još nemam mrijesni akvarij, ne znam dal su jajašca pala na dno ili su još na anubiasu, ne znam kolko jajima smeta obilato ljigavljenje loze i dal da je skroz vadim van i sve to rasformiram i maznem im anubias pa ga strpam u zasebnu posudu ili ne (još nemam ni čistača jer se nadam nabaviti par otića ovih dana, čujem da oni vole ljigavo s loze pa sam to nekako čuvala za njih).

evo ih opet ulaze u kućicu. :D joj, što mi je krivo što nemam čime snimiti ovo, pravi mali dokumentarac bi ispao :)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: tanichthys albonubes - mrijest?
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2010, 12:29:25 poslijepodne »
Nemoj dirati nista,sad neka bude kako je
Polako pripremi drugi akvarij,ako ovaj ne uspije,za slijedeci ces biti spremna

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2010, 12:41:51 poslijepodne »
Nemoj dirati nista,sad neka bude kako je
Polako pripremi drugi akvarij,ako ovaj ne uspije,za slijedeci ces biti spremna

bojim se da neće uspjet, poslije je bio pravi dernek u tom grmu, cijelo jato se zbuksalo unutra  :D, tako da mislim da su ih pojeli.
a da, idem u nabavku nekog nano akvarija  :up:, muž će me zadavit.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2010, 16:24:36 poslijepodne »
bojim se da neće uspjet, poslije je bio pravi dernek u tom grmu, cijelo jato se zbuksalo unutra  :D, tako da mislim da su ih pojeli.
a da, idem u nabavku nekog nano akvarija  :up:, muž će me zadavit.

Možda su bile orgije,kod mene je za nabavku ista situacija,žena+minus na tekućem X-(
No možda ti ipak nešto i ostane od ikre,kad se gužva raziđe pogledaj malo.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 29, 2010, 19:46:12 poslijepodne »
orgije? vidiš vraga, možda su bile. očito nalaze nešto vrlo romantično u tim anubiasima. Ruki mi ih je dao, ako mu svi anubiasi imaju ovakav učinak ima da napravi biznis sa uzgajivačima riba :D
makar, maloprije sam napravila krš u akvariju, dodavala sam bilje unutra pa je sve prebrčkano. joj, baš mi je krivo što nisam ranije pročitala ovaj post, ne bih ništa dirala :(

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #5 u: Svibanj 31, 2010, 10:59:11 prijepodne »
...kardinali ne jedu ikru ni svoju mlađ u 99% slučajeva....i mogu se uzgajati zajedno sa roditeljima,pod uvjetom da se oni kvalitetno hrane,i da nema drugih ribljih vrsta...inače,mrijeste se više dana,ponekad čak i cijeli tjedan...

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 31, 2010, 11:08:28 prijepodne »
...kardinali ne jedu ikru ni svoju mlađ u 99% slučajeva....i mogu se uzgajati zajedno sa roditeljima,pod uvjetom da se oni kvalitetno hrane,i da nema drugih ribljih vrsta...inače,mrijeste se više dana,ponekad čak i cijeli tjedan...

hvala, Hrvoje :)
našla sam na par mjesta da je roditelje bolje odvojiti, ako se želi sačuvati velik broj malih ribica. osim toga, nakon mrijesta na tom mjestu obično uvijek bude koji kardinal koji nešto brsti po podlozi. -? počet ću za koji dan sa živom hranom pa ćemo vidjeti kako će to ići.
u svakom slučaju, pošto sad imam i druge ribe tu, mrijestit ću ih u mrijesnom. ali držat ću na oku ovo mrjestilište u zajedničkom, možda nešto i propliva tamo :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 06, 2010, 10:14:50 prijepodne »
Jel ima ribeka malih @ ribafish?

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 06, 2010, 10:30:06 prijepodne »
Jel ima ribeka malih @ ribafish?

nema, jedino kod mene još  :D
ja sam ti spora, još se ciklira mrijesni a i treba ga malo doraditi. artemiju uzgajam da uhranim ribe par dana, i onda ćemo vidjeti hoće li što biti  :up:

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 18, 2010, 08:34:20 prijepodne »
visi visi visuljak  :)

kako sam totalno onesposobljena pred jedno tjedan dana sam samo u mali mrijesni, koji je praktički rasformiran pa nema ni podlogu ni svjetlo ni filter, ubacila koju šaku rogolista, mahovine i ricije, i 4 kardinala. ostavila sam ih tamo 3 dana bez poštene aeracije, naprosto zato što nisam u stanju ići po pumpicu za zrak. a nisu baš ni neku klopu dobivale unutra jadne, jer me bilo strah da ne skoče nitrati.

jasno je da sam, kad sam ih par dana kasnije s grižnjom savjesti povadila van, bila uvjerena kako do mrijesta nije ni došlo.
pogledala sam bila u dva navrata da vidim ima li jajašaca, no nisam vidjela ništa. a ni ne smijem ga obilaziti baš jer je mi je na pomalo nedostupnom mjestu, pa zadnjih par dana ni nisam.

i tako virnem jutros u taj mali akvarij i vidim tri visuljka. može bit da ima i koji više :)

uglavnom, morat ću ih prebaciti u kotilicu i ovaj put, jer neće moći opstati u ovoj maloj bari bez poštene areacije i filtra - naprosto neće biti mikroorganizama kojima bi se mogli hraniti. ali poradit ću na tome da kotilica sada bude pošteno fiksirana u zajedničkom.

eto, tek tolko da se zna, kardinali se mrijeste i na +28 u kanti. i izgleda da stvarno ne jedu svoju ikru, ili barem ne u onoj količini u kojoj bi to čovjek očekivao.

p.s.
jel ima tko prijedlog hrane za mlađ, a da hrana nije živa? ne mogu se brinut i za živu hranu trenutno, jer ne smijem izlazit iz kreveta.
nešto u kapima, kao nobil fluid?

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 18, 2010, 09:00:24 prijepodne »
Možda ovo:

Piše da je to hrana u prahu za sve ikrašice kad se izlegu do veličine do 6mm,vjerovatno je ima i kod nas za kupiti,svojim dajem granulice,ali to su mollyi,kad toga sipam svi u akvariju polude,ribe,kozice i puž.Ovo im dajem u kombinaciji sa ostalom hranom:

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 18, 2010, 09:28:49 prijepodne »
čekaj, s tim ih hraniš dok ne dosegnu 6 mm, ili tek kad dosegnu 6 mm?

EDIT: nema veze, progooglala, dobro je!
raspitat ću se po dućanima, hvala ti :up:

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 18, 2010, 13:28:10 poslijepodne »
mali update, izvalila sam se na pod pored mrijesnog i ležala tamo jedno 10 minuta. nabrojala 14 visuljaka, samo zureći u jednu stranu akvarija.
ovaj put ne smijem sprčakt ništa, požderat ću se ako mi ih pojedu.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 18, 2010, 14:47:54 poslijepodne »
Ma bit će oni dobro,nesmiješ se sekirati  :up:

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 18, 2010, 15:48:16 poslijepodne »
Ma bit će oni dobro,nesmiješ se sekirati  :up:

ma sekiram se, kad ništ ne mogu napravit.
sad ispada i da mačka nema upalu mandula nego joj je zapela nekakva vlat trave u grlu koju veterinar koji ju je liječio uopće nije vidio  X-(, pa je sutra moram vodit da joj to izvade van. vodila je jutros, vozila me frendica, al nije se dala mala mrcina pa je moraju ošamutit s nečim. a za to mora imat prazan želudac, pa je trebam odnijet tamo sutra na tašte.
a ne smijem mrdat, ni mačku ne smijem dić, i još kemijam kako da si prijevoz organiziram.
za pop :-X

i sad još gledam te jadne male kardinale, i pitam se kako da sad njih hranim, i kako da ih polovim.
ma ne da treba netko tko će se brinut za ribe i za mačku, nego treba netko tko će se brinut i za mene i za ribe i za mačku :D

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #15 u: Srpanj 18, 2010, 16:04:58 poslijepodne »
ajde ajde strpi se malo još malo pa ćeš dobiti svojeg malog mačića pa i njega zaintersiraš za akvaristiku, onda s vremenom i veliki mačak koji će biti u manjini 2:1 popusti i baci se u čari pranja laktova u akvariju..
ma čista matematika i malo strpljenja...
ja imam kardinale u zajedničkom akvariju sa neonkama rasborama, korićima i khulijima, i par gupija koji ćekaju odlazak i pojma nemam jel bilo akcije, možda da sam cijeli dan doma bih nešto i skužila, a tko zna možda među gupi bebama ima i koji kardinal?
;)
:AkTer:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 18, 2010, 16:07:36 poslijepodne »
ribafish,a da si nabaviš još jednog muža,koji će se brinuti o svemu???

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 18, 2010, 16:28:36 poslijepodne »
ribafish,a da si nabaviš još jednog muža,koji će se brinuti o svemu???

hm... ne znam, moram se dogovorit s dragim. vjerojatno neće imati ništa načelno protiv, ali će ipak glasati da umjesto još jednog muža nabavimo radije još jednu ženu :D

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 18, 2010, 16:33:18 poslijepodne »
ajde ajde strpi se malo još malo pa ćeš dobiti svojeg malog mačića pa i njega zaintersiraš za akvaristiku, onda s vremenom i veliki mačak koji će biti u manjini 2:1 popusti i baci se u čari pranja laktova u akvariju..
ma čista matematika i malo strpljenja...

joj, jedva čekam :zagrljaj:
vjerojatno će bit mala maca :heart:

eh, nije ti računica uopće loša :up:
da mi je samo cijelu familiju navuć na akvaristiku, di bi nam bio kraj :D
znaš, sve mi se čini da bi muž mogo trznut na bete. :)

Citat:
ja imam kardinale u zajedničkom akvariju sa neonkama rasborama, korićima i khulijima, i par gupija koji ćekaju odlazak i pojma nemam jel bilo akcije, možda da sam cijeli dan doma bih nešto i skužila, a tko zna možda među gupi bebama ima i koji kardinal?
;)

:)
ma kardinali imaju tu nesreću da su prvo jaja, a tek onda ribe. tako da završe na meniju prije nego što nauče kako se bježi iz tanjura :D
akcije ima sigurno, to su tako promiskuitetne ribe da kraj njih gupiji izgledaju čedno.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 18, 2010, 16:41:15 poslijepodne »

znaš, sve mi se čini da bi muž mogo trznut na bete. :)

Pa imaju betani svojih draži,zanimljivi su kad se šepire,imao sam priliku vidjeti fight između koi skalara i betana uživo.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Srpanj 18, 2010, 16:43:36 poslijepodne »
uh, koi skalari su prekrasni :up:
a i bete isto, slažem se :)

nego, Pravda, ako mi ovi malci uspiju, taman će za mjesec - dva bit zreli za transport  :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Srpanj 18, 2010, 16:46:27 poslijepodne »

nego, Pravda, ako mi ovi malci uspiju, taman će za mjesec - dva bit zreli za transport  :up:

:1-20(62): :1-20(62): :caga: :1-20(62): :1-20(62):

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #22 u: Srpanj 18, 2010, 23:01:19 poslijepodne »
jedva čekam da pravda nabavi akvarij pa se raspištolji sa akvaskejpingom i pomladkom
;)
:AkTer:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Srpanj 18, 2010, 23:24:33 poslijepodne »
Joj da žena vidi da tražim veći akvarij  X-( :dead: ,samo kad ga nabavim,vjerovatno neće biti neki scaperski uradak,ja se pucam na funkcionalnost i što manje kemije,bit će malo bolja podloga i nezahtjevno bilje,mahovine,anubiasi,staurogyne,riccia i slično,vidim i neke fine travice za podlogu,možda valisneria i tako.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Srpanj 20, 2010, 13:43:35 poslijepodne »
inače, potaknuta pravdinim i hologramovim entuzijaznom :D pogledala u akvarij i izbrojala 30tak malih plivuckavih riba.  :up:
nadam se samo da neće pokrepati bez hrane do danas navečer - ima mahovine u akvariju, al bojim se da je svaki paramecij u njoj otpisao karijeru još za vrijeme doručka -?

EDIT: dat ću im malo žumanjka :up: