evo i od mene jedna riblja vijest!
novociklirani akvarij, odnosno - akvarij je već jedno mjesec dana formiran, ali otprije tjedan dana sa novim hang-on filterom i punjenjem iz minijaturnog staroga + onim onim bakterijama za pokretanje.
došlo vrijeme za prve stanovnike - kardinale iliti ribice bijelih oblačnih planina

(na jato margaritatusa iliti microrasbora se čeka dok se ne sanira minus na tekućem

)
uglavnom, jedva da su 24 sata provele u akvariju i već akcija
imam 2 komada loze koji se isprepliću, a između njih visi jedan anubias sa hrpetinom korijenja koje stvara nekakav zastor. sve djeluje vrlo skrovito, kao zgodna mala kućica (osim što je loza počela ljigavit ko luda

)
i jutros vidim jednog frajera kako izviruje iz te loze i reklamira se. rekoh, ma ne, nema šanse da će se mrijestiti, tek su stigli.
a kad ono dolazi žena, snima ga, ulazi skup s njim u to korijenje i tamo se njih dva lijepo isprepliću i pigaju i trepere jedan po drugom. i tako X puta
sad si sve mislim, što da radim? uopće još nemam mrijesni akvarij, ne znam dal su jajašca pala na dno ili su još na anubiasu, ne znam kolko jajima smeta obilato ljigavljenje loze i dal da je skroz vadim van i sve to rasformiram i maznem im anubias pa ga strpam u zasebnu posudu ili ne (još nemam ni čistača jer se nadam nabaviti par otića ovih dana, čujem da oni vole ljigavo s loze pa sam to nekako čuvala za njih).
evo ih opet ulaze u kućicu.

joj, što mi je krivo što nemam čime snimiti ovo, pravi mali dokumentarac bi ispao