Nakon dužeg vremena u vodama Amzone i koraljnih grebena, selim se u afričke vode...

Odlučio sam presložiti svoj Rio 300 u Malawi ciklidarij i zato molim malo pomoći i savjeta...
Dakle, akvarij je standardni Rio 300, filter je Fluval FX5, lampe sam mislio staviti jednu plavu, jednu bijelu T8, a pozadinu već radi gospodin Kovač i bit će nešto nalik ovoj sa slike samo zrcalno okrenuta...
Eh sad, pitanja:
1. Koji pijesak je najbolje uzeti? Čitam da dosta ljudi koristi kvarcni, ali nisam ziher koju granulaciju uzeti? Jel' to onaj isti kao za bazenske filtere? Gdje ga je najbolje kupiti i koja boja? Ili je standardno sivi?
2. Budući sam bacio sav stari filter materijal, ima li kakvih preporuka što se tiče punjenja za Malawi? Unutra su tri velike komore, pa je li to najbolje samo napuniti s nekakvom keramikom ili ima nekaj bolje i zanimljivije?

3. Htio bih da riblja populacija bude što šarenija... Koje vrste i koliko riba bih mogao natrpati unutra? Mislio sam si o Mbunama...
Eto, toliko za start. Ako netko ima kakav prijedlog ili nešto što zaboravljam... Budući idem opet from square one, htio bih da bude sve 5 od početka

Unaprijed hvala!