Maloprije sam opet nakon par dana buljenja samo u malce ili trazenje istih,malo bacio oko i na odrasle mikre
Tako da sam uspio doci do neki odgovora koji su me mucili
Prvo sam mislio da se zenke mrijeste jednom dnevno,ili mozda dva puta ujutro i navecer,no sad sam vidio zenku koja je nakon mrijesta ostala u mahovini,i jos se pitam sta sad ona glumi,brijo sam da ce jesti jaja,ali nakon sto je opet doso muzijak,opet su se zavukli u mahovinu
I mislim si to je to,kad pogledam u desni kut,di je manje mahovine ,i vidim muzijaka i zenku kako se isto mrijeste,i isto zenka ostaje u mahovini poslije,pa opet mrijest,i onda se desio uz staklo,uz sami rub mahovine,doslovno se sve vidilo,i tu sam cisto vidio pravu velicinu jaja,bilo ih je 4 i potpuno su sicusna,dok sam prije vidio da su ogromna i napuhana,ocito je da nakon sto ih se oplodi,jaja nabubre
Nakon toga mrijesta zenka i je i dalje ostala u mahovini i jos su se provlacili
Znaci da se mrijeste puno vise nego sto sam ocekivo,tako da sad znam da zenka moze sigurno preko 10jaja u danu izbaciti
Sad ostaje pitanje dali su mi muzijaci dovoljno plodni,da uspiju pratiti tempo napaljeni zenki

Nisam treso rogolist nista,niti sam se previse priblizavo akvariju da njih ne uznemiravam,tako da cu veceras pogledati dali ima sta novih malaca,jos ima komaraca od sinoc,pa valjda ih nece jos danas poceti loviti