Lipanj 30, 2025, 12:02:01 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Calypso  (Posjeta: 10440 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nemo123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
Calypso
« u: Svibanj 24, 2010, 16:25:29 poslijepodne »
Evo moj malac došao doma :) Zapravo, čini se da je curica, ali nismo još sigurni.
Hvala, Saša  :zagrljaj:

E, da, i super su ti terariji ( i akvarij, ali kažeš da to nije ništa u usporedbi kako je prije bilo, pa ajde) :)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Calypso
« Odgovori #1 u: Svibanj 24, 2010, 19:49:55 poslijepodne »
slika? :)

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 24, 2010, 19:57:48 poslijepodne »
slika? :)
Slike koje sam uspjela uslikati su jako loše. Zato kaj mi je fotić krepao i mogla sam samo slikaati sa mobitelom... koji i nema neku kameru. Ako se možete strpiti do sutra, stavit ću bolje slike  :up:

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 24, 2010, 23:07:07 poslijepodne »
Može pomoć?
Naime... bradonja se popeo gore u kut terarija... već je tamo dosta dugo, oko dva sata, bojim se da nemože sići... evo i slike, ali ne  vide se dobro jer su slikane sa kamerom na mobu :/ Valjda se dovoljno kuži  -?
Jel ga trebam spuštati ili će biti ok?
Molim vas odgovorite brzo... :(

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #4 u: Svibanj 24, 2010, 23:12:24 poslijepodne »
Spusti ga ne moze mu nista biti ako ga spustis,ovako moze da padne...

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 24, 2010, 23:48:44 poslijepodne »
Ovo je jedna jako tvrdoglava cura :) To je sigurno na mene  :-[
Ja ju primam, ona se ljuti... ma bit će ok, izgleda da se zna spustiti  :up:

Offline mateo20094

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Svibanj 24, 2010, 23:59:03 poslijepodne »
e ja sam isto kupio malog bradonju  od saše...mozda su si u rodu.... :cheesy:
e ne brini moj se bradonja prve dane stalno penjo ali ja sam ga pustio da se penje....i dugo je bio na visokom ali svremenom je sišo....
vole biti na visokom....mora se malo priviknut na novu okolinu....a tamo gdje se popne moze i sici....
a sto se tice da se ljuti kad ga ides primit...i moj se bradonja nekad zna ljutit kad ga krenem dirat.... :D al svremenom ce se naviknut....   :)

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 25, 2010, 19:55:13 poslijepodne »
Prestala se ljutiti na mene :)
Nekoliko dubia je popravilo sve probleme i sad mi je jedva htjela sići sa ruke kad sam ju vraćala u terarij.

Jučer sam joj navečer ubacila jednog cvrčka, koji je iz nekog razloga još prije par sati bio živ i lijepo se sunčao pored nje u terariju :D
Mora da su prijatelji, on je isto još dosta mali...

EDIT: pojela je svog prijatelja. A srce moje malo :)

Offline BoO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #8 u: Svibanj 25, 2010, 23:23:33 poslijepodne »
Bradonje su penjači,tako da se ne morate čuditi što se penju. Stavite im grana i panjeva koji idu u visinu pa se neće hvatati za kuteve terarija.

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 27, 2010, 23:33:31 poslijepodne »
Sad je sve ok. Više se ne penje i čini mi se da je jako sretna :)
Voli kad ju dragam, više se ne ljuti... i ne znam je li to moja mašta (:)), ali čini mi se da je ona tužna kad sam i ja tužna i onda mi ne da da ju diram, a kad sam bolje volje onda mi se mazi  :zagrljaj:

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 30, 2010, 20:17:42 poslijepodne »
Evo ajde... da ne ispadne da lažem, evo par slikica.. mutne su vjerojatno, kao što rekoh slikane mobom...

:)

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 30, 2010, 20:50:27 poslijepodne »
Evo ajde... da ne ispadne da lažem, evo par slikica.. mutne su vjerojatno, kao što rekoh slikane mobom...

:)

lijepe slike....:) i naravno lijepa agamica..... :) jako slici mom bradonji...:D

Offline BoO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #12 u: Svibanj 30, 2010, 21:14:11 poslijepodne »
Lijepi je malac. Što mu je to na pijesku bijelo duguljasto?

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 30, 2010, 21:32:43 poslijepodne »
To bijelo je ona stelja ili tako nekako se zove... to mi je preporučio jedan lik koji ih i sam ima... sad ne znam, možda da to izvadim...? Iako mi se ne čini da ona jede išta od toga  -?
I jel joj dobar taj pjesak (za životinje, običan iz pet shopa) ili da nastavim tražiti di ima nekog boljeg?

@ mateo ~ mora da su u rodu :D Jel tvoj curica ili dečkić  :-[ Iako je vjerojatno premali/a da znaš ;)

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 30, 2010, 22:24:56 poslijepodne »
To bijelo je ona stelja ili tako nekako se zove... to mi je preporučio jedan lik koji ih i sam ima... sad ne znam, možda da to izvadim...? Iako mi se ne čini da ona jede išta od toga  -?
I jel joj dobar taj pjesak (za životinje, običan iz pet shopa) ili da nastavim tražiti di ima nekog boljeg?

@ mateo ~ mora da su u rodu :D Jel tvoj curica ili dečkić  :-[ Iako je vjerojatno premali/a da znaš ;)

sigurno su si u rodu....koliko je tvoj star/a?tvoj/a je muško ili žensko? hehe...moj je muško to mi je reko saša iako je reko da je to njegova procjena....ali je jos mali...Smiley
ako želiš pogledaj moje slike i mog bradonju u ovoj temi-mojoj: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=44736.0
« Zadnja izmjena: Svibanj 31, 2010, 00:57:53 prijepodne od mateo20094 »

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 31, 2010, 17:16:18 poslijepodne »
Moja je sad malo starija od mjesec dana, ja mislim.. tako nekako :)
I curica je, ili je bar saša rekao da je tako  :-[

Istina, fakat si sliče... ajde vidjet ćemo kad malo narastu jesu braco i seka ili seka i seka ili braco i braco :D

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 31, 2010, 19:01:45 poslijepodne »
Moja je sad malo starija od mjesec dana, ja mislim.. tako nekako :)
I curica je, ili je bar saša rekao da je tako  :-[

Istina, fakat si sliče... ajde vidjet ćemo kad malo narastu jesu braco i seka ili seka i seka ili braco i braco :D

hahah...vidjeti cemo....i moj je star mjesec i nes...skoro 2 mjeseca....:D  :P

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Svibanj 31, 2010, 19:33:10 poslijepodne »
E, ljudi... jel smije agamica jesti jagode?
Ja sam jela jednu pored terarija i mala je izgledala JAKO zainteresirano   :P

Inače, što se hranjenja tiče, bube lovi ko luda :) , a voće i povrće jako voli ako joj ga dam iz ruke... btw.. u šta stavljate bube, ja sam ih stavljala u zdjelicu ali pobjegnu od tamo i sakriju se ispod jednog kamena... pa joj onda sad dajem tamo di vidim da će ih sigurno uloviti... mislim, znam da bih ju trebala naučiti da jede iz posudice ali dok se ona sjeti doći do tamo, bube su već daleko od posudice :D

I jel mi može netko odgovoriti please na ona prije pitanja koja sam postavila..?

@mateo ~ koliko je tvoj kod tebe? Ja svoju imam tek tjedan dana :)

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 31, 2010, 20:05:34 poslijepodne »
E, ljudi... jel smije agamica jesti jagode?
Ja sam jela jednu pored terarija i mala je izgledala JAKO zainteresirano   :P

Inače, što se hranjenja tiče, bube lovi ko luda :) , a voće i povrće jako voli ako joj ga dam iz ruke... btw.. u šta stavljate bube, ja sam ih stavljala u zdjelicu ali pobjegnu od tamo i sakriju se ispod jednog kamena... pa joj onda sad dajem tamo di vidim da će ih sigurno uloviti... mislim, znam da bih ju trebala naučiti da jede iz posudice ali dok se ona sjeti doći do tamo, bube su već daleko od posudice :D

I jel mi može netko odgovoriti please na ona prije pitanja koja sam postavila..?

@mateo ~ koliko je tvoj kod tebe? Ja svoju imam tek tjedan dana :)

e ja ti nezz dal smije jesti jagode ali znam da smije opčenito voće jesti...pa prema tome smije jesti jagode...
ja sam imao sličan problem sa hranjenjem...na početku sam ga hranio iz ruke i pincetom....a kasnije sam mu stavljao na pijesak ispred njega pa ga je on sam pojeo jer da ga ne naučim jesti iz ruke.... sad ja stavljam u zdjelicu ali ove kukce sta mogu pobjeći okrenem naopako da se ne mogu okrenuti ili brašnare malo ozljedim da ne umru ali da ne mogu zbrisati nekud... :D
a danas prije škole Zvek(bradonja) mi je bio prezakon ja ga kreno hranit a on se zaletio odozgo sa grane i otišao u kut gdje je gledao u kutiju sa brašnarima koju sam stavio kraj terarija  i grebao po staklu prema njima....a kad sam mu dao jednog na pjesak pojeo ga je odmah....:)  ostale sam mu stavio u zdjelicu a on prvo gleda u mene i nije odmah skužio da ima u zdjelici ali kad je vidio zaletio se i pojeo sve...:) heheh  :21: :cheesy:
on je kod mene od kraja 4. mjeseca....:)   ;)

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 31, 2010, 20:15:41 poslijepodne »
O, ti ga već malo dulje imaš :) A valjda će se i moja onda naviknuti...
Mora da su moje bube neki mutanti. Kad stavim dubie u zdjelicu i okrenem ih na leđa, oni se lijepo okrenu natrag i odu :D
Bube joj dajem pincetom... a cvrčke ulovim sa onim cjedilom za čaj, koje izgleda ko minijaturna žlica za radit kugle sladoleda :P
Ali za to se ne brinem, ona cvrčke prvo ignorira, a onda samo nestanu  :o

btw... jel ona smije papati phobase prije nego kaj postanu bube? Sto godina im treba, ja hoću vidjet kak prestaju biti crvi :)  -.-"

A što se jagoda tiče... a neznam, probat ću joj dati malo možda... poslije.. ili ću pitati još nekoga :)

e, da... mislila sam da si stariji, a onda napišeš prije škole...znaš kak si me zbunio sad :P

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 31, 2010, 20:43:14 poslijepodne »
O, ti ga već malo dulje imaš :) A valjda će se i moja onda naviknuti...
Mora da su moje bube neki mutanti. Kad stavim dubie u zdjelicu i okrenem ih na leđa, oni se lijepo okrenu natrag i odu :D
Bube joj dajem pincetom... a cvrčke ulovim sa onim cjedilom za čaj, koje izgleda ko minijaturna žlica za radit kugle sladoleda :P
Ali za to se ne brinem, ona cvrčke prvo ignorira, a onda samo nestanu  :o

btw... jel ona smije papati phobase prije nego kaj postanu bube? Sto godina im treba, ja hoću vidjet kak prestaju biti crvi :)  -.-"

A što se jagoda tiče... a neznam, probat ću joj dati malo možda... poslije.. ili ću pitati još nekoga :)

e, da... mislila sam da si stariji, a onda napišeš prije škole...znaš kak si me zbunio sad :P

hahaha....ma moji su se fobasi tj brašnari pretvotili u kukce....tak da kad njih okrenem na leđa ne mogu se okrenut....hehe....i on voli jesti ono kad se brašnari pretvore u nešto kao žive kukuljice a to nemože pobjeć tak da to isto sve jede.... :D
ma mislim da mu neće ništa bit ak mu daš jagode... ;)
hahah....ma imam 15 sad cu 16......ti imas 15? 1. srednje ili 8. razred? od kud si??  :)

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Svibanj 31, 2010, 20:58:57 poslijepodne »
hahaha....ma moji su se fobasi tj brašnari pretvotili u kukce....tak da kad njih okrenem na leđa ne mogu se okrenut....hehe....i on voli jesti ono kad se brašnari pretvore u nešto kao žive kukuljice a to nemože pobjeć tak da to isto sve jede.... :D
hahah....ma imam 15 sad cu 16......ti imas 15? 1. srednje ili 8. razred? od kud si??  :)

Moja neće ništa šta nije živo...
Jednog dubia sam jadnog izmučila dok sam ga ulovila i prvo je izgledao mrtav.. pojela ga je tek kad se oporavio i počeo bježat :D

Kolko je trebalo phobasima da se u kukce pretvore? Vjerojatno dulje od dva tjedna, ili su moji malo zaostali :P
A brašnari.. kaj ne treba njih davati dok su još crvi   -?

I da, ja imam 15 iz Zagreba sam, i prvi srednje  :)
I ja ću 16 tek u 12. mjesecu -.-"

Offline vzlosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #22 u: Svibanj 31, 2010, 21:33:49 poslijepodne »

Moja neće ništa šta nije živo...
Jednog dubia sam jadnog izmučila dok sam ga ulovila i prvo je izgledao mrtav.. pojela ga je tek kad se oporavio i počeo bježat :D

Kolko je trebalo phobasima da se u kukce pretvore? Vjerojatno dulje od dva tjedna, ili su moji malo zaostali :P
A brašnari.. kaj ne treba njih davati dok su još crvi   -?

I da, ja imam 15 iz Zagreba sam, i prvi srednje  :)
I ja ću 16 tek u 12. mjesecu -.-"
fobasi i brasnari nisu jedno te isto...fobase dajes samo kao crve i brasnare takoder ali oni su losa i masna hrana pa ne cesto da ne dobije masna jetra...najbolji su ti cvrci i zohari koji su kvalitetno hranjeni...ja imam crve fobase vec mjesec dana, mislim kad sam ih dobio bili su ogromni i jos su al nikak da se zakukulje dok im temperatura ne bude odgovarala...pitanjce: odrasli cvrci mi krepavaju jesu li mozda stari :question: :question:

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Svibanj 31, 2010, 22:00:45 poslijepodne »
Znam da fobasi i brašnari nisu isto :)

Hvala na informaciji, nisam znala da se fobase daje kao crve... sad će moja mala sutra dobiti jednog lijepog, velikog crva  :zagrljaj:

A brašnare isto znam da treba rijetko davati, ali ipak treba jer sadrže fosfor (?) ili tako nekako :P
Jedino što se ja malo bojim joj dati brašnare nakon onoga šta mi je saša rekao o njima :/

A za cvrčke stvarno ne znam, ja ih imam dosta velikih, skoro pa mi ponestaje malih :o ali nijedan još nije krepao... ali valjda i oni umiru od starosti, kad tad  -?
Kad smo već kod cvrčaka, jel zna netko koja je razlika između tamnih i svijetlih? Par ovih mojih je skroz svijetlih, a ostali su onako "tipični", ko sa slika...  :question:

P.S. Sutra ću staviti još slika :)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #24 u: Svibanj 31, 2010, 22:54:04 poslijepodne »
Kupite neku keramičku zdjelicu, onu u koju se sadi cvijeće i stavite ispod grane gdje se bradonja sunča.Dubiji, fobasi i brašnari ne mogu iz toga pobjeći. Moja skoči s grane u zdjelicu i vrati se nazad kad je sita. Ne volim, a mislim da nije niti pametno, da se hrana šeće po terariju jer se bradonja lako naguta pijeska koji se nakupi na plijen. A i na šetajućem plijenu se sigurno neće Nekton zadržati, ovako ih se lijepo stavi u zdjelicu - pospe Nektonom i bradonja se spušta u zdjelicu kad je gladan.