Ne stavljaj ništa ,samo piči kao i do sada
. Nema tih bakterija u šljunku koje bi pojele svo to smeće koje oni naprave.
prije sam napisal da ne mogu vjerovat, a to sam napisal sa razlogom, jer nema šljunka ispod i svi plješčete, očigledno pratite moj potpis 
daj molim te objasni mi molim te ovo kaj sam te citiral, savjetuješ mu da ne stavlja nikakvu podlogu, jel ti znaš kaj se dešava u podlozi?
edit: citat maknut od drc vz 
Obožavam kad se u raspravu uključe ljudi sa iskustvom u držanju i uzgoju diskusa kao što je cann

.
Svakoga tko uzme male diskuse (3-5 cm) savjetujem da ih stavi u akvarij samo sa golim staklom iz jednostavnog razloga,zbog lakšeg održavanja higijene.Kao male treba ih često i obilno hraniti,a to dovodi do velike količine izmeta,kojega lako usisamo sa golog dna dok u akvariju sa podlogom dolazi do propadanja sitnih komada hrane i izmeta u šljunak gdje se raspada i zagađuje vodu .Općenito diskusi puno brže napreduju i zdraviji su u golim akvarijima nego u recimo biljnim akvarijima sa podlogom (šljunkom).Znam da su akvariji sa podlogom i biljem oku ugodniji od golog stakla ali u praksi se pokazalo da je ovo drugo puno praktičnije.Ja osobno nikada nisam vidio da je netko u biljnom akvariju uzgojio zdravog diskusa pravilnog oblika veličine preko 15 cm.To se napravi u golom staklu pa se stavi u biljni akvarij radi slikanja.Kada narastu onda je druga priča,puno manje jedu i lakše je održavat higijenu.
Što se pljeskanja tiče,naravno da ču pljeskati svaki put kada vidim zdrave i lijepo oblikovane diskuse poput Vladinih

,jer to se rijetko vidi na forumu.Uglavnom su to zakržljali, bolesni diskusi u biljnim akvarijima nedovoljne veličine i loše filtracije,čiji vlasnici po svaku cijenu žele napraviti lijep biljni akvarij na štetu riba,slušajući savjete poput tvojih,