Lipanj 28, 2025, 15:49:21 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Kombinacija ciklida s drugim ribama i u drugačijem setupu  (Posjeta: 6520 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trpimirovich

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
Kombinacija ciklida s drugim ribama i u drugačijem setupu
« u: Svibanj 22, 2010, 19:08:36 poslijepodne »
Kako najvjerojatnije prelazim s gigantskih riba na nešto manje, razmišljam o frontozama, meekijima ili sličnim ribama. Do sada nikada nisam držao ciklide (osim skalara i ramireza koji još i danas plivaju u druga dva akvarija) pa me interesira mogu li ciklidi živjeti u akvariju s hrpom korjenja, običnim šljunkom (1 do 5mm) i ostalim sustanarima kao što su pleco, L-nekoliko komada, agamyxisima, mystusima i još nekoliko somova? Pitam iz razloga da mi novi stanari ne pojedu stare odnosno da mystus ne pojede nove dok su još mali :) 

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: Kombinacija ciklida s drugim ribama i u drugačijem setupu
« Odgovori #1 u: Svibanj 22, 2010, 19:13:35 poslijepodne »
pa sa hrpom korijenja nebi moglo zato što drvo  mekša vodu a ciklidi to nevole isto kao što nevole i šljunak i te ribe što misliš držati sa ciklidima se razlikuju u temperaturi vode načinu prehrane i drugačijim parametrima vode, tako da ja mislim da to nije baš najbolje riješenje da staavljaš ciklide u tako namješten aq, to je samo moje mišljenje   :up:
Virovitica - Brezovica

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 22, 2010, 19:17:41 poslijepodne »
Hvala na brzom komentaru. Voda je bez obzira na korjenje i dalje blago lužnata negdje oko 7.5pH, ali je i dosta tvrda. Temeperatura je više manje oko 26C osim preko ljeta kada naraste i na 32C.

Offline Ja,Boro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Svibanj 22, 2010, 19:41:06 poslijepodne »
pozdrav!!!možeš američke cikllide bez beda držat(meeki...itd.)s korijenjem ...to im i je habitat :up:...al pošto sam u afričkim ciklidima...neka ti se jave neko od kompetetnijih ciklidaša za c.američke i ine ciklide ;)...a afrikanere isto možeš(iz afričkih rijeka-Kongo...) a i neki drugi bi mogli pošto si napomenuo da ti je tvrda voda :)
..imao sam puno riba...al samo je jedna-Ciklid riba!!:)

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #4 u: Svibanj 22, 2010, 23:55:31 poslijepodne »
pa sa hrpom korijenja nebi moglo zato što drvo  mekša vodu a ciklidi to nevole isto kao što nevole i šljunak i te ribe što misliš držati sa ciklidima se razlikuju u temperaturi vode načinu prehrane i drugačijim parametrima vode, tako da ja mislim da to nije baš najbolje riješenje da staavljaš ciklide u tako namješten aq, to je samo moje mišljenje   :up:
Pa al nisu samo ciklidi u Africka 2 jezera..
Velik pojam.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline mistyblue

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Svibanj 23, 2010, 00:36:15 prijepodne »
Od afričkih riječnih ciklida može Hemichromis, oni su mi baš simpa. :)
So I told a friendly star, the way that dreamers often do...

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 23, 2010, 08:52:49 prijepodne »
Faber, koja su ''marka'' ciklidi na tvojem avataru? Izgledaju lijepo, no ne znam kako veliki narastu i koji je setup za njih.

Mistyblue, da li Hemichromis ima onako točkice po sebi kao i Ramirez odnosno kao riba koju možemo naći i u našim jezerima i rijekama a zove se Sunčanica?

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #7 u: Svibanj 23, 2010, 09:43:51 prijepodne »
ovo na Faberovom avataru je tanganjika mislim da se ciklid zove calvus ali mislim da njih ima dosta varijacija
Virovitica - Brezovica

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #8 u: Svibanj 23, 2010, 12:25:57 poslijepodne »
Da,na avataru su Altolamprologus calvus "yellow" iz jezera Tanganyika.Drzim ih u tvrdoj vodi(posebna sol od seachema),i pH mi je 8.6 do 9.0(buffer od seachema za Tanganyiku).Kamenje,pijesak..tako da nije za tvoj setup.
U potpisu mi je taj akvarij.
Imam i nekoliko malih ali vec su 2mjeseca rezervirani....
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline mistyblue

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #9 u: Svibanj 24, 2010, 14:32:39 poslijepodne »
Slika Hemichromisa.
So I told a friendly star, the way that dreamers often do...

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 25, 2010, 08:39:18 prijepodne »
Da, da, to je ta riba. Interesantna je. Pročitao sam na http://www.ciklidi.com/ciklidi/hemichromis/ciklidi_hemichromis.shtml da ih ima u više veličina i boja. Piše da su i rijetki kod nas a priznajem da ih nisam vidio još niti u jednom ZOO dućanu. Možda su i bili ali ih nisam zamijetio. Zadnje moje pitanje se odnosi na kupnju riba. Do sada sam uvijek nastojao kupiti ribe iz našeg uzgoja tako da nema nervoze oko tvrdoće vode i ostalih stvari. Ribe koje su iz uvoza uvijek imaju neki problem: ili nisu bile u karanteni prije prodaje ili su jednostavno uzgajane u parametrima vode koji ne odgovaraju našoj pa se ne mogu prialgoditi novim uvjetima. Da li kupovati takve ribe ili se osloniti na izbor iz domaćeg uzgoja?

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 27, 2010, 14:24:27 poslijepodne »
Obilazio sam malo ZOO shopove i našao sam ribu koja mi je interesantna izgledom. Najsličnija fotografija koju sam mogao naći na netu je u prilogu. Piše da je to Heros Severus. Ne piše je li gold ili red, no meni se čini da je red. Prekrasne su, ima ih desetak komada jedino što je cijena 132,00kn/kom. Dalje kopajući po netu sam došao do oprečnih informacija počevši od kiselosti vode do lužnatosti vode i sve to izmješano s mekom do jako tvrdom vodom. Negdje ih tretiraju kao i diskuse, a negdje kao ''standardne'' ciklide s tvrdom i blago lužnatom vodom.

Offline zeki972

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 27, 2010, 15:21:31 poslijepodne »
Da, da, to je ta riba. Interesantna je. Pročitao sam na http://www.ciklidi.com/ciklidi/hemichromis/ciklidi_hemichromis.shtml da ih ima u više veličina i boja. Piše da su i rijetki kod nas a priznajem da ih nisam vidio još niti u jednom ZOO dućanu. Možda su i bili ali ih nisam zamijetio. Zadnje moje pitanje se odnosi na kupnju riba. Do sada sam uvijek nastojao kupiti ribe iz našeg uzgoja tako da nema nervoze oko tvrdoće vode i ostalih stvari. Ribe koje su iz uvoza uvijek imaju neki problem: ili nisu bile u karanteni prije prodaje ili su jednostavno uzgajane u parametrima vode koji ne odgovaraju našoj pa se ne mogu prialgoditi novim uvjetima. Da li kupovati takve ribe ili se osloniti na izbor iz domaćeg uzgoja?

imaš ih i u viliju i AQT

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 28, 2010, 08:34:21 prijepodne »

imaš ih i u viliju i AQT

Baš sam ih gledao jučer u AQT no u međuvremenu sam vidio i Heros Severus. Hemichromise nisam prepoznao jer ih nikada nisam držao do sada pa ne poznajem baš previše ciklide općenito.

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #14 u: Svibanj 28, 2010, 18:52:28 poslijepodne »
Ti se svidja ovako nesto mozda? https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38325.0 Btw kolike su ti dimenzije akvarija?

Ovi Geophagusi su ti lagani za drzanje, ne treba im mekana voda i nisu ni blizu osjetljivi kao vecina njih iz toga roda, tako da definitivno bi to bio moj prijedlog... Posto citam da te muci to jesu li ribe iz domaceg uzgoja ili izvana to te i nemora previse brinuti, to ti vise ovisi kako je riba podignuta, drzana i ako se radi o nekim specificnim, osjetljivim vrstama nego sa icim drugim posto su moje ribe vecinom izvana i nisam imao vecih problema. Inace na onom linku ces vidjeti Wild steindachnerije koji su direkt iz Kolumbije uvezeni, a kroz neko vrijeme cu imati njihovih potomaka tako da ako si zainteresiran slobodno se obrati.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 29, 2010, 08:48:29 prijepodne »
Ti se svidja ovako nesto mozda? https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38325.0 Btw kolike su ti dimenzije akvarija?

Ovi Geophagusi su ti lagani za drzanje, ne treba im mekana voda i nisu ni blizu osjetljivi kao vecina njih iz toga roda, tako da definitivno bi to bio moj prijedlog... Posto citam da te muci to jesu li ribe iz domaceg uzgoja ili izvana to te i nemora previse brinuti, to ti vise ovisi kako je riba podignuta, drzana i ako se radi o nekim specificnim, osjetljivim vrstama nego sa icim drugim posto su moje ribe vecinom izvana i nisam imao vecih problema. Inace na onom linku ces vidjeti Wild steindachnerije koji su direkt iz Kolumbije uvezeni, a kroz neko vrijeme cu imati njihovih potomaka tako da ako si zainteresiran slobodno se obrati.

Akvarij je 450l, ribe su interesantne pa ću imati na umu tvoj uzgoj.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 31, 2010, 09:14:50 prijepodne »

Akvarij je 450l, ribe su interesantne pa ću imati na umu tvoj uzgoj.

Škicnuo sam i tvojih 1300l i moram zastraniti malo u off topic jer moram pohvaliti kvalitetan, pedantan i uredan rad  :klap: Bojim se da bi ribama iz tvojeg uzgoja bilo premalo mojih 450lit, a za veći akvarij nemam dovoljno ''jaku'' kuću  :'(

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #17 u: Lipanj 04, 2010, 01:11:27 prijepodne »
Ma ne brini se imam ja dosta riba po manjim akvarijima, ove koje sam ti predlozio drzim u 360l (130x55x50cm).  ;)

Btw hvala na pohvali...